כללי עד כמה הבקשה שלי חריגה?

• הוסף לסימניות
הזמנתי עבודה מסוימת אצל גרפיקאית, ושלמתי.

כעת אני רוצה לערוך מס' שינויים בטקסט ובצורה, והידע שלי בפוטושופ ובאילוס' מאפשר זאת. בקשתי ממנה את הקובץ, כי קשה לי לשלם על עבודה חדשה, אבל הגרפיקאית מסרבת.

אני יודעת שכולם כאן גרפיקאים ומן הסתם תחלצו להגנתה, ואין לי בעיה עם זה, רק תסבירו לי מה הבעיה?????

כעורכת וידאו, אין לי שום בעיה לתת קובץ עריכה (רק שזה לא אפשרי...) ומקובל לתת קובץ וורד פתוח לעריכה ועוד.

אז מה כ"כ נורא??

• הוסף לסימניות
זכותה.
קובץ פתוח=תמחור אחר והרבה יותר גבוה.

מה שכן, היא לא אמורה לקחת לך יותר מכמה עשרות שקלים לשינויים כאילו קלים (בהנחה שזה באמת מה שאת מתארת) יצא לך יותר זול לשלם לה על זה מאשר לקנות את הקובץ הפתוח.

• הוסף לסימניות
1- סביר להניח שאין לך את הפונטים בהם המעצבת שלך השתמשה. אסור לה להעביר לך את קבצי הפונטים (כתוב במפורש בתנאי השימוש). במקרה כזה, התוכנות שלך ישנו את הפונטים, והקובץ ממש לא יהיה כמו המקור, אז זה לא ממש יעזור לך... (בדיוק כמו שאת לא יכולה לתת קובץ עריכה)

2- הזכויות על העבודה שייכות למעצבת, ובהחלט יכול להיות שהיא לא ממש מעוניינת שקבצים שלה יסתובבו בכל מיני מקומות.

3- לא מקובל למסור קבצים פתוחים (כך נקרא "קובץ עריכה" בשפת הגרפיקאים). יכול להיות שהיא תבקש ממך סכום מסויים עבור הקבצים הפתוחים, בעיקר אם זה לא סוכם מראש.

• הוסף לסימניות
אני לא גרפיקאית ומבינה אותה מאד, אם היה לך את הידע כמו שלה לעשות את העבודה בשלמותה, עוד ניחא.
לעשות עם העבודה שלה עבודה ברמה פחותה מזה [נדיר למצוא אדם שלא למד גרפיקה ויעשה עבודה כבעל נסיון] ולומר שהיא עשתה את זה מוריד לה את השם וכן הזכויות לבעל היוצר.
בוורד אכן מקובל לתת את הקובץ פתוח, ולא פעם היו לי עבודות בוורד ששנה אח"כ ביקשו ממני לעשות זאת מחדש, ושמרתי את הקובץ שנה קודמת. כך שנתתי להם בלי שיבקשו בסכום של הדפסה בלבד.

• הוסף לסימניות
תודה למגיבים, ממתינה לדעות נוספות.

• הוסף לסימניות
את ממתינה בעיקר לדעות מסוג שונה..
היו כבר דיונים על כך בעבר עם כאלו שצידדו לכאן ולכאן.
נראה לי שזה עניין של אופי, לי למשל אין בעיה לשלוח את הקבצים פתוחים (אחרי התשלום), אבל אני מבין מי שיש לו עם זה בעיה ונראה לי שמיותר להתווכח על כך.

• הוסף לסימניות
במידה והיא תתן לך ואת תשני רק כתב/גודל...תוסיפי משו קטן תחמחקי משו...פה את כבר שינית לגמרי את העבודה ואת עלולה לפגום לה בעבודה ומימלא בשם שלה

• הוסף לסימניות
כשנכנסתי למסעדה, למרות שהתפריט היה נורא טעים - השף לא רצה לתת לי את המרשם.
הנימוק שלו: היה טעים? תחזרו שוב...

• הוסף לסימניות
סיפור אישי.
עבדתי במקום עבודה מסויים לפני כעשור לפי הסכם מיוחד עם בעל המקום: הוא מספק לי מחשב, מקום עבודה, לקוחות ושירותי גבייה, ואני מקבל 50%.
יום מסויים נכנס למקום מתחרה (לא שלי. לי אין מתחרים :)), ו'סחב' איתו עותק של הדיסק קשיח עם אלפי (!) יצירות בקורל ובפוטושופ, עבר לעיר אחרת ופתח עסק משגשג עם העבודות שלי שעברו שינוי טקסט והתאמה בסיסית.
שנה האיש התפרנס בלי לעבוד קשה. עם הזמן למד את המקצוע, והיום הוא איש מכובד בעירו.

ולמה אני מספר את זה?
כי אפשר להבין אותה. למתחילים יש הרגשה רעה לגבי לקוחות שמנסים לברוח מהם.
התחושה עוברת עם הזמן, כשהם לומדים שלקוחות אי אפשר להחזיק בכוח,
ושירות טוב רק יקנה לך אצלם נקודות נוספות.

לכן, אם תרצי את הקובץ הזה פתוח, תני לה להרגיש שאת לא מתכוונת להשתמש ביצירה שלה למטרה אחרת/נוספת ממה ששילמת עבורה. כשהיא תהיה בטוחה שאת מתכוונת רק לשנות כמה מילים בשעות הפתיחה, היא תוכל לשחרר את הקובץ בקלות.

או שתחכי עשור, ואז היא תתחנן שתקחי את הקובץ ותשחררי אותה... :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה