עוגת שמרים של קלרה פטל

• הוסף לסימניות
אשמח אם מישהי תוכל להעלותלי את המתכון של העוגת שלמרים של קלרה פטל מהספר לשה תמיד מצליח.
עם המילוי של השוקולד.
יעזור לי מאוד.

• הוסף לסימניות
אין מישהי שיש לה את זה ויכולה לצלם לי?
פליזז:cool:
אוטוטו שבת:p

• הוסף לסימניות
מצאתי ברשת רק את המלית:
מצרכים למלית שוקולד - של שווצרית (במקור מעיתון המשפחה / קלרה פטל) - מתאים למחצית כמות הבצק
200 גר' מרגרינה מומסת
300 גר' סוכר (1 וחצי כוסות)
140 גר' קקאו (1 כוס)
1 ביצה
2 כפות גדושות פודינג וניל
מעט רום או מים (אני שמה רבע כוס מים)

מקווה שיעזור

• הוסף לסימניות
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
2 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כפית מלח
13/4 כוסות מיים חמימים

1/4 כוס שמן נוספת- להטמעה בבצק תוך כדי עיבוד.

אופן הכנה:

מכינים את הבצק: שמים חצי מכמות הקמח שבמתכון 1/2 ק"ג בקערת מיקסר ומערבבים לתוכה שתי כפות שמרים יבשים או 50 גר' טריים.
מוסיפים את יתרת החומרים- ביצים, חלמונים, סוכר, שמן ומים חמימים, ומקציפים במהירות גבוהה במקצף בלון לא זו לא טעות עד לקבלת תערובת חלקה דלילה ואחידה.

משהים את הבצק כחמש דקות ומוסיפים את המלח.

בשלב זה מוציאים את מקצף הבלון ומחליפים לוו לישה. חשוב מאוד להחליף שמקצף הבלון לא יישבר בהמשך.

מפעילים שוב את המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הקמח שנותר עוד 1/2 קג' עד לקבלת בצק רך, חלק, אחיד.

זמן העיבוד הראשוני יהיה כחמש דקות לפחות. לאחר מכן מכבים את המיקסר, נותנים לבצק לנוח כחמש דקות, ואז מעבדים אותו פעם נוספת- לחמש דק'.

לקבלת בצק איכותי, רך ואורירי, מומלץ לחזור על הפעולה הזו של לישה מנוחה, לישה מנוחה כשלוש פעמים.

תוך כדי עיבוד מוסיפים בהדרגה 1/4 כוס שמן עד שהוא נטמע בבצק.
משמנים את קערת המיקסר ואת פני הבצק לעמלה ומכסים ביריעת נילון.
מתפיחים במקרר למשך לילה- בצק שמרים תופח גם בקור.
כשממהרים מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר שעה לפחות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בימים קרים ניתן להניח את הבצק במקור חמים.

מלית שוקולד מעולה

החומרים למלית השוקולד:
200 גר' מרגרינה
כוס קקאו
11/2 כוסות סוכר
2 כפות גדושות אינסטנד פודינג וניל
1 ביצה
מעט רום ניתן להמיר במים

לזיגוג:
ביצה טרופה עם קורט מלח.

אופן הכנה:

מכינים את המלית: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון- בלהב המתכת- ומעבדים לקרם חלק ואחיד.
מעצבים ומתפיחים: משמנים מעט את משטח העבודה, מרדדים שני מלבני בצק ומורחים בעזרת פלטה את מלית השוקולד.
מגלגלים לשתי רולדות.
מניחים שני גלילי רולדות זו על זו בצורת x ומלפפים כמו בורג.
מכל שתי רולדות מתקבלת עוגת שמרים אחת.
חוזרים על אותה פעולה בבצק שנותר.
משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים את הרולדות הקלועות לתוכן.
מכסים ביריעצ ניילון ומתפיחים פעם שניה להכפלת הנח.

מברישים בעדינותבביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות.
אופים במשך עשר דק', ולאחר מכן מורידים את מעלות החום ל 160 ואופים עוד כעשרים דק'.
מוציאים מהתנור, פורסים מגבת יבשה לשמירת הלחות והטריות ומצננים.

לגיוון: מפוררים מעט חלבה או אבקת נוגת או אגוזים על מלית השוקולד.

• הוסף לסימניות
זה המתכון שיש לי, ואמרו לי שהוא נקרא המתכון של קלרה פטל.

6 פסים שמרים
קילו קמח
50 גר שמרים
2 ביצים +2 חלמונים.(אני שמה 3 ביצים)
3/4 כוס סוכר
כוס שמן
כפית מלח
3/4 1 כוס מים חמימים

הכנת הבצק:
מערבבים 1/2 ק"ג קמח עם שאר החומרים, אח"כ להוסיף את שאר הקמח(אני עושה את כל הקילו יחד)
להתפיח שעה וחצי.

מלית:
4 ו 1/2 כפות קקאו
4 ו 1/2 כפות שוקו
1 ו 1/2 מרגינה
1ו 1/2 כוס סוכר
3/4 בקבוק רום

לערבב הכל יחד בבלנדר.
לרדד את הבצק למלבן באורך כפול שתיים מאורך תבנית ח"פ ברוחב 10-15 ס"מ.
למרוח את המילוי ולגלגל לרולדה. לקפל את ה"רולדה" לשתיים ולקלע לכמעין צה. להניח בתבנית להתפחה.

אני עושה 4 או 5 פסים במילוי שוקלד.
ואת שאר הפסים במלית גבינה, (יוצא כמו עוגת שמרים גבינה של אנג'ל)
המילוי:
1 גבינה 250 גרם
1 סוכר וניל
כף אינסטנד פודינג וניל
1/2 ביצה
כף קמח
1/2 כוס סוכר.

אחרי שהעוגות יוצאות מהתנור למרוח עליה:
2 סוכר וניל+1/2 כוס סוכר+ כוס מים רותחים

בתאבון!!!

• הוסף לסימניות
מחפשת לקנות אפילו יד שניה את הספר של קלרה פתל תמיד מצליח למשהו יש ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה