כללי עוד סיפור עם לקוח... מה הייתם עושים??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;2478064:
עשרות פעמים אמרתי לעצמי שאיני ממשיכה לעבוד איתו, אך בפועל הוא תמיד שילם בסופו של דבר. השאלה אם שווה לעבוד עם אחד כזה, שיודעים שבסוף הכסף יגיע אך לא יודעים מתי.

יש לי לקוחות שאני יכולה לשחרר להם עבודות לפני תשלום בעינים עצומות, הם משלמים מייד ובלי תזכורות. הסיבה מדוע המשכתי לעבוד עם הלקוח הנ"ל - כיוון שתמיד היה לו חוב לשלם, ואם לא הייתי עושה לו את העבודות החדשות - הוא לא היה משלם את החוב הישן... מעגל קסמים שקשה להחלץ ממנו. יש אנשים שמומחים להוציא ממך דברים למרות שאלף פעמים החלטת לא להכנע!

אני לא יודעת אם הבעיות שעושה עם התשלום הן בגלל שאינו ישר. נראה שהוא פשוט סחבן כרוני ורחפן גדול בענייני החשבונות שלו. או שנמצא בשפל כלכלי, ומרגיש שכל העולם חייב לעזור לו במצבו הכושל...

מה שהכי מקומם כאן, זה ה"דחוף-דחוף-דחוף" ואח"כ כשרוצים לפני שחרור העבודה לסדר את עניין התשלום - פתאום "נעלב".... ושום דבר לא דחוף...
יותר מהכסף - פשוט מעצבן שעבדו עליך!!!!

מעניין מי הבא שיפול ברשתו... הבנתי שהוא כבר חייב כסף ל-90% מהאוכלוסייה...... הוא יודע לדבר טוב ולשכנע, ואפילו כאלה ש"בחיים לא מוציאים לפני תשלום" מתפתים...

יתכן, ואני כותבת בזהירות, שכן כדאי לך לעבוד איתו.
לא לקבל עבודות שלו על חשבון אחרים, אבל אם יש לך מקום פנוי,
תקבלי, ותדעי במה זה כרוך.
כי את אומרת שהוא משלם רק עם סחבת.
אז את יודעת שהתשלום ממנו יגיע אלייך בדרך הזו.
אם את לא עמוסה מעל לראש- ואת יודעת זאת מראש, אז את יכולה מבחירה להחליט שאת עובדת איתו רק בשביל שתקבלי מתי שהקב"ה יחליט בשבילך..

• הוסף לסימניות
דוע המשכתי לעבוד עם הלקוח הנ"ל - כיוון שתמיד היה לו חוב לשלם, ואם לא הייתי עושה לו את העבודות החדשות - הוא לא היה משלם את החוב הישן...
זה לא טוב. אנחנו לא אסירים. צריך לעשות הכל בשביל לצאת מהתנהלות כזו. אם מדובר על פיטורי לקוחות- הוא הראשון. הלקוח האידאלי לפיטורין.
לדעתי - לא לעשות לו כלום!! ללחוץ על כל המכרים שלו, משפחה וקרוביה, לפנות לרבנים שלו, לקהילה שלו, ללחוץ בכל דרך אפשרית להוציא את הכסף שמגיע לך ביושר - וואחרי זה לא לענות לטלפונים. ככל שיותר אנשים ידעו מזה יהיה לו לא נעים והוא לא יעמוד בזה בסופו של דבר וישלם. אפילו אם לא את הכל בהתחלה - יהיה בודאי חלק ששוה לוותר ולהתחיל חיים אחרים עם הלקוחות. ושוב , המדריך של נעמה ממש MUST!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;2478064:
מה שהכי מקומם כאן, זה ה"דחוף-דחוף-דחוף" ואח"כ כשרוצים לפני שחרור העבודה לסדר את עניין התשלום - פתאום "נעלב".... ושום דבר לא דחוף...
יותר מהכסף - פשוט מעצבן שעבדו עליך!!!!

בסרט הזה הייתי יותר מפעם אחת,

הכי מתסכל לשבת לעבוד בשעות שהן לא שעות עבודה, או על חשבון עבודות חשובות אחרות, כדי שההדפסה תהיה עוד היום, כי אין ברירה אחרת (לדברי הלקוח)
ובבוקר למחרת (או בעוד יומיים..) מחכה לי הודעה במייל: להוסיף נקודה במקום פלוני, ולשלוח לדפוס מחדש..
עד שלמדתי לשים את ה״דחוף״ בפרופורציה,
אני מחייכת לעצמי בטלפון, עונה לו באדיבות מרובה,
ונותנת לו יחס וקדימה בדיוק כמו לכל לקוח אחר.

הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תא חזי;2478033:
ממה שהבנתי מהרמז ה"עבה", אני יכול רק לומר שגם אם נכון לתת הרגשה טובה ללקוח, ולתת לו איזה טובה כמו איחור בתשלום וכו', כדי שימשיך לעבוד הלאה, גם לזה צריך לשים גבול איפה שהוא , כדי שלא ניהפך לאסקופה הנדרסת תחת רגלי אדם ובהמה...

אני לא מהצד המסחרי שיווקי של העסק
ואני לא חושבת שיש מישהו בעולם שמוכן לעבוד ללא תמורה עבור עבודתו,
אבל ממה שאני רואה:
יש לקוחות שמגיעים לעשות עבודה והבוס אומר להם "תקבלו עבודה לפי כמות הכסף שיש לכם בארנק" נגמר בארנק מכבים את המכונה!!

מצד שני אני רואה כמה דם יזע וממון מושקע בהשגת לקוח מוסדי חדש,
זה לקוח שכולנו יודעים שיהיה צורך בעשרות טלפונים ואיומים לקבלת התשלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 5127109;2477603:
המדריך לקוח של נעמה. זה הפתרון.

נכתב ע"י למדן וידען;2477745:

נכתב ע"י 5127109;2477834:
זה מדריך שהיא כתבה להתנהלות של עצמאים בכלל וגרפיקאים בפרט מותאם לרוח הציבור שלנו. מומלץ החום עושה הרבה סדר בכל הקטע של לקוחות ומה שבניהם. העלת מחרים, שוק, קהל עיעד וניהול עסק חכם. משהו משהו. אחרי שקראתי את זה התחלתי להרווח יותר כסף בפחות עבודה סיזיפית ולחץ.

בהחלט מומלץ אם לא חובה!
ניתן לרכוש מכאן: http://la-koach.me/

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה