עוסק פטור-בקשת עזרה

• הוסף לסימניות
יש לי עוסק פטור בתחום ההפעלות לבתי ספר
ובית ספר אחד שהייתי בו, דורש רק חשבוניות מעוסק מורשה
מה אני אמורה לעשות?

• הוסף לסימניות
תבקשי מהם שיביאו לכם את זה בכתב.

• הוסף לסימניות
כל עסק בישראל, קטן או גדול חייב לקבל את הקבלות של עסק פטור.
יש עסקים שלא רוצים לעבוד עם עסק פטור כי הם לא יכולים לקבל החזר על מע"מ.
אבל אם המחיר שלך נמוך יותר משל עסק שעובד עם מע"מ אז כן יעבדו גם איתך.

• הוסף לסימניות
כל עסק בישראל, קטן או גדול חייב לקבל את הקבלות של עסק פטור.
יש עסקים שלא רוצים לעבוד עם עסק פטור כי הם לא יכולים לקבל החזר על מע"מ.
אבל אם המחיר שלך נמוך יותר משל עסק שעובד עם מע"מ אז כן יעבדו גם איתך.
בתי ספר הם לא עסקים שמקזזים מע"מ

• הוסף לסימניות
אכן, יש רשתות שמאוגדות כחברות בע"מ-דורשות מע"מ, (כמו יובל חינוך, עתיד וכו')
עדיין, לדרוש חשבונית של עוסק מורשה מספק? זה משהו שלא שמעתי עליו מעולם,
תרצי שאעזור לך בפרטי?

• הוסף לסימניות
עבדתי פעם עם תיכון שאמר שהוא לא מקבל קבלות של עוסק פטור
התווכחתי איתם
בסוף הם הביאו לי תלוש משכורת

• הוסף לסימניות
ההנפצות שמנהלות חשבונות ממציאות כדי לא לשלם לאנשים, מדהימות אותי כל פעם מחדש. אולי נפתח אשכול מרוכז בשביל זה.

היצירתיות שלהן נוסקת לגבהים לא ייאמנו.

• הוסף לסימניות
אני מנפיקה קבלה דיגיטלית שנשלחת ישירות למייל
לקוח מכובד שעבדתי איתו מבקש ממני להדפיס את הקבלה לחתום ידנית ולשלוח רשמית בדואר.

טכנית, כמובן שאין לי בעיה לעשות זאת. רק שמעניין אותי לדעת האם יש לזה תקדים?
לענ"ד אם האתר ודרך התנהלותו מאושרת ע"י רשות המיסים, מדוע יש כאלו ש'מחמירים' ומסרבלים את היעילות של דור האלפיים

• הוסף לסימניות
לקוח מכובד שעבדתי איתו מבקש ממני להדפיס את הקבלה לחתום ידנית ולשלוח רשמית בדואר.

לענ"ד אם האתר ודרך התנהלותו מאושרת ע"י רשות המיסים, מדוע יש כאלו ש'מחמירים' ומסרבלים את היעילות של דור האלפיים
אני במקרים שיש צורך בדואר שולח באמצעות מכתב בקליק, 0 כאבי ראש, בערך כמו לשלוח קבלה דיגיטלית.

• הוסף לסימניות

יש הבדל בין 'חתימה אלקטרונית מאובטחת' ל'חתימה אלקטרונית מאושרת'.
רק השניה, ע"י כרטיס חכם שהונפק מגורם מאשר, נחשבת למאושרת, ותקפה ברמה הכי גבוהה.

יש מצב שהלקוח נודניק - אבל צודק, אם אין לכם חתימה מאושרת.

אפשר לראות כאן בחוק, את ההבדל בין חתימה מאובטחת לחתימה מאושרת. המאובטחת מגבילה יותר את הלקוח.

https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/255_179.htm

נישום המבקש לשלוח מסמכים ממוחשבים, יודיע על כך לפקיד השומה בדואר רשום, לפני משלוח המסמך הממוחשב הראשון.

(ג) המסמך הממוחשב יישלח רק למי שהביע את הסכמתו, בכתב או באופן ממוחשב לקבל מסמכים ממוחשבים מאותו שולח, לפני קבלת המסמך הממוחשב הראשון וכל עוד לא ביטל את הסכמתו לקבלת מסמכים ממוחשבים בכתב או באופן ממוחשב; הנישום ישמור את ההסכמה או את ביטולה, לפי הענין, כחלק בלתי נפרד ממערכת החשבונות שלו.

(ד) נישום המבקש לשלוח מסמך ממוחשב חתום בחתימה אלקטרונית מאובטחת, יקבל את התקבול בשל הפעולה באחד מאמצעים אלה בלבד, ובאופן המאפשר זהוים של הצדדים לעסקה:
(1) כרטיס אשראי של הלקוח כאשר השובר ערוך לפקודת הנישום;
(2) שיק משורטט על שם הלקוח, שנכתב עליו "לא סחיר", לפקודת הנישום בלבד;
(3) העברה ישירה מחשבון הבנק של הלקוח לזכות חשבון הבנק של הנישום הכלול במערכת חשבונותיו.

• הוסף לסימניות
ניסיתי לבדוק במערכת וגיליתי שהמסמך הממוחשב חתום דיגיטלית.
לא הצלחתי להבין בדיוק את ההבדל הדק (?) בין מאושרת למאובטחת, כן הבנתי שאם מישהו ינסה לעשות שינויים קוסמטיים בקבלה, היא כבר לא תהייה חתומה דיגיטלית... כלומר, החתימה היא חלק מהגדרות הpdf

בכל אופן, מה שבטוח שלקוח זה מעולם לא הביע הסכמתו לקבלת מסמכים ממחושבים.
נשלח בדואר, טוב שיש בולים

@Ruty Kepler תודה רבה על ההסבר המפורט!

• הוסף לסימניות
לא הצלחתי להבין בדיוק את ההבדל הדק (?) בין מאושרת למאובטחת
'חתימה מאושרת' זה רק עם כרטיס חכם שהנפיק גורם מאשר. (חברות כמו קומסיין, פרסונל אי די).

הכרטיס מונפק מול אימות 'כבד' של זהות הבעלים, וחתימה עם הכרטיס הזה, נחשבת לחתימה מאושרת ברמה גבוהה.

אם אין לך כרטיס חכם על שמך/שם החברה, החתימה הדיגיטלית שלכם על מסמכים אינה 'מאושרת'.

• הוסף לסימניות
טוב.
אז אני משתמשת במערכת icount והקבלות שלי כן מאובטחות אבל לא מאושרות, זאת מכיוון שלא פתחתי כרטיס חכם באחת מהמערכות הללו.

ברם, תוך כדי חפירות באתרים ושאלת השאלה "מה ההבדל בין חתימה דיגיטלית לחתימה אלקטרונית" גיליתי משהו קצת הרבה הזוי.

להלן התשובה מאתר comsign
מהי חתימה דיגיטלית?
חתימה דיגיטלית היא דרך להציג חתימה של אדם על מסמך ממוחשב ומראה על כוונת החותם לחתום על המסמך. חתימה דיגיטלית יכולה להיחתם ע"י הקלדת שם החותם על המסמך, היא אפילו יכולה להיות סימון של צ'קבוקס, כמו כן ניתן ללכוד חתימה בכתב יד, בצורה דיגיטלית, ולהוסיפה למסמך. דוגמה מוכרת ביותר לחתימה דיגיטלית, היא חתימה על מכשיר דיגיטלי עם קבלת משלוח ע"י שליח.

מהי חתימה אלקטרונית?
חתימה אלקטרונית היא הרבה מעבר לחתימה דיגיטלית. חתימות אלקטרוניות מקושרות באופן מהותי לתוכן של המסמך הדיגיטלי באמצעות הצפנה. שימוש בחתימה אלקטרונית מטביע "טביעת אצבע ייחודית" של החותם על המסמך.

ולהלן התשובה מאתר eshkol-it

ש הבדל בין חתימה דיגיטלית לבין חתימה אלקטרונית?
ממש לא. מדובר על אותה גברת עם שינוי אדרת. הבלבול נובע מהסיבה שהחוק מכנה את החתימה "חתימה אלקטרונית" בעוד המונח הרווח בשוק הוא "חתימה דיגיטלית" ממש כמו שמה הלועזי "Digital Signature". רוב השפות משתמשות במונח "חתימה דיגיטלית" כמו השפה האנגלית, אך בישראל ובגרמניה ישנו שימוש גם במונח "חתימה אלקטרונית".

מרתק יהיה לשמוע באמת מה התשובה - - -

קישורים:
https://www.comsign.co.il/חשבונית-דיגיטלית/digital-signature-vs-electronic-signature/

http://www.eshkol-it.co.il/חתימה-דיגיטלית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה