עוסק פטור והלוואת לחברים

• פותח הנושא szn
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש לי עוסק פטור, ואני נוהג להלוות לחברים סכומים של אלפי שקלים מהחשבון שלי (החשבון הפרטי משותף לעסק)
והם מחזירים לי לחשבון את ההלוואה, לפעמים מהחשבון שלהם ולפעמים מחשבון אחר (כמובן אני מבקש שיכתבו בהערה - עבור 'החזר חוב')

השאלה מבחינת מס הכנסה, במידה והם בודקים לי את החשבון בנק, והם רואים אלפי שקלים שלא מתועדים בקבלות,
האם הם יקבלו את ההסברים שלי שזה רק החזר של הלוואות?
האם יש דרך להוכיח את זה?

וכן אשמח לשמוע איך אתם נוהגים בענין זה כדי לא להסתבך על מס הכנסה.

תודה

• הוסף לסימניות
אם זה יוצא ונכנס דרך החשבון לא אמורה להיות בעיה. אם אתה מלווה במזומן וזה חוזר לחשבון זה אכן עלול לעשות בעיות.

כדאי שכשאתה מוציא מהחשבון תרשום הלוואה
וכשהם מחזירים הם ירשמו החזר חוב.

בנוסף כדאי לרשום תיעוד של הכל (שטרי חוב וכדו').

• הוסף לסימניות
לא הייתי מציע לנהל גמ"ח בחשבון הפרטי, גם אם הכל שקוף וברור.
כי במידה ויהי' לכם ביקורת ניהול ספרים זה מאוד יקשה עליכם לתת הסברים לכל דבר ועלול לסבך.

• הוסף לסימניות
לא הייתי מציע לנהל גמ"ח בחשבון הפרטי, גם אם הכל שקוף וברור.
כי במידה ויהי' לכם ביקורת ניהול ספרים זה מאוד יקשה עליכם לתת הסברים לכל דבר ועלול לסבך.

אני ממש לא מתכוון לניהול גמ"ח שמלווה כל יום אלפי שקלים
אלא אני מלווה לחברים מידי פעם סכומים של אלפי שקלים (בסה"כ זה יוצא אחת לחודשים שלש)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה