עזרה עוסק פטור לאברך

• הוסף לסימניות
שלום ובוקר טוב!

רציתי לדעת האם אברך שמשלם בכל חודש לביטוח לאומי דמי בריאות (160 ש"ח לערך), ויש לו התעסקות קטנה מן הצד, ופותח תיק מס של עוסק פטור ייפטר גם מדמי הבריאות של הביטוח לאומי?

וכן, האם הוא מצהיר מעכשיו על תחילת השנה הוא ייקבל רטרו מביטוח לאומי מה שהוא שילם כבר, או שעדיף לו להצהיר מכאן והילך?

תודה לעוזרים!

• הוסף לסימניות
מותר לאברך לעבוד.
הוא משלם אחוז מסויים מההכנסות ביטוח לאומי וביטוח בריאות.
הוא מפסיק לשלם 160 ש"ח כאברך.
אם יש לו חסכונות, הוא יכול להפקיד בקרן השתלמות פטורה ממס.

• הוסף לסימניות
מבחינת הצבא,
כנראה שהם שולחים צווים קודם כל
למי שיש להם אינדיקציות שאין תורתו אומנותו
(כדוגמת בעלי רשיון למשאית)
צריך לברר האם פתיחת עוסק לא מסמנת אותך אצלם

• הוסף לסימניות
יש מושג שנקרא
עצמאי שאינו עולה להגדרה
שזה בעצם עצמאי שהעסק שלו מרויח כל כך מעט
וזה אינו פוטר אותו מתשלום של דמי ביטוח לאומי לאברך

שימו לב לזה

• הוסף לסימניות
יש מושג שנקרא
עצמאי שאינו עולה להגדרה
שזה בעצם עצמאי שהעסק שלו מרויח כל כך מעט
וזה אינו פוטר אותו מתשלום של דמי ביטוח לאומי לאברך

שימו לב לזה
כלומר:?
יכול להיות שאני פותח עוסק פטור בשביל החיסכון ללא מס ויקטלגו אותי כעצמאי שלא מרוויח הרבה?

או שמלכתחילה תדעו שיש דבר כזה עצמאי שלא מרוויח הרבה - אם תרצו לפתוח?

• הוסף לסימניות
כלומר:?
יכול להיות שאני פותח עוסק פטור בשביל החיסכון ללא מס ויקטלגו אותי כעצמאי שלא מרוויח הרבה?

או שמלכתחילה תדעו שיש דבר כזה עצמאי שלא מרוויח הרבה - אם תרצו לפתוח?
אם השכר החודשי או מספר שעות העבודה השבועיות נמוך - מוגדרים כעצמאי שאינו עונה להגדרה
ואז הוא לא משלם ביטוח לאומי על העסק, רק כמו שהיה עד היום, וגם לא מבוטח אצלם

• הוסף לסימניות
12 שעות ו1880 נכון ל2024 כאן
חשוב לדעת
לא משלם ולא מבוטח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום רב,

התבקשתי לפנות ולברר את הנושא הבא, ואשמח מאוד לעזרתכם.

בתחילת שנת 2025 פתחתי עוסק פטור. רואת החשבון שטיפלה בי הגדירה אותי בתחילה כ״לא עונה להגדרה״. בהמשך ביקשתי ממנה לשנות את ההגדרה ל״עונה להגדרה״ החל מתחילת השנה, וזאת לצורך זכאות לחופשת לידה ושמירת היריון.

בפועל, השינוי בוצע על־ידה משום מה רק החל מחודש 10/2025. לאחר מכן היא פנתה לביטוח לאומי בבקשה לתקן את ההגדרה רטרואקטיבית ל־01/2025. בעקבות ריבוי השינויים, ביטוח לאומי ביקש מסמכים שונים לבדיקה.

העברתי את כל המסמכים שהתבקשו, כולל דפי חשבון עו״ש המוכיחים הכנסות רציפות במהלך השנה, אך למרות זאת נמסר לי כי אינם מוכנים להכיר בכך.

ברצוני לשאול:
האם יש מה לעשות במצב זה?
למי נכון לפנות לצורך טיפול או ערעור?

כמו כן, האם עשוי לעזור אם אפנה בעצמי לביטוח לאומי ואסביר את השתלשלות העניינים והטעות שנעשתה? חשוב לציין כי רואת החשבון לא הייתה מתואמת איתי — לא לגבי התאריכים, לא לגבי ההכנסות — והגישה דיווחים לפי שיקול דעתה בלבד. לדוגמה, הוגש דוח הכנסות והוצאות עוד לפני שסיימתי להעביר לה את כל הקבלות והנתונים הנדרשים.

אודה מאוד לכל הכוונה או עצה בנושא

תודה רבה מראש!
  • תודה
Reactions: אבואלה1 //
13 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה