דרוש מידע עורך דין לדירה על הנייר - צריך? בעד ונגד

• הוסף לסימניות
התשובה חיובית בהחלט, הוא בסופו של דבר זה שמבטיח עבורך את העסקה.
אתן דוגמא קטנה למה שעורך דין עוזר, חתמתי חוזה והוא הוסיף שם פרטים כגון, שמסירת הדירה תיהיה רק בפעילות מעלית, שאסור לשים אנטנות על הבניין, הארכת זמני התשלומים וכו'
שים לב!
עו''ד הקבלן מייצג אותו בלבד! וזה כולל כל האינטרסים שלו, יש על זה סיפורים לרוב.
עו''ד שלך מייצג אותך.

• הוסף לסימניות
תודה
האם צריך לקחת עו"ד שילווה את כל העסקה עד המסירה וגובה בהתאם או מספיק פגישת ייעוץ שיגיד לי מה לדרוש ורק במקרה של הפרות חוזה ניקח עו"ד?

• הוסף לסימניות
מניסיון,
לא לחסוך כמה אלפים לעורך דין
ולהפסיד כמה מיליונים.
כל עסקה חייב עורך דין תותח - ולא מהמלצה פרוג!!

• הוסף לסימניות
תודה
האם צריך לקחת עו"ד שילווה את כל העסקה עד המסירה וגובה בהתאם או מספיק פגישת ייעוץ שיגיד לי מה לדרוש ורק במקרה של הפרות חוזה ניקח עו"ד?
שום ייעוץ!!
חובה לקחת עו"ד מטעמכם שילווה את כל העיסקה מניסוח החוזה ועד העברת הזכויות הסופיות בטאבו וטופס 4, משלמים לו כרבע עד חצי אחוז מהעיסקה והוא מלווה אתכם על כל תקלה וכדו'.

בכל עיסקה נדלנית חובה לעשות זאת, החיסכון של זה עלול להביא נזק גדול פי כו"כ.

• הוסף לסימניות
מצטרף להנ''ל, וללכת לעו''ד שיש לו נסיון עם פרויקטים חדשים ומה נקודות התורפה שלהם.

וגם בעסקאות יד שניה, גם למי שבקי מאוד ולא יפספס כלום, מנסיון בד''כ קשה לנהל מו''מ ישיר עם העו''ד שכנגד הוא יכול להתעצבן מהר, וזה יכול לפגוע לו באגו כל הערה על החוזה, גם אם אתה הכי מבין בעולם - לרוב מו''מ של עו''ד מול עו''ד מביא תוצאות טובות יותר.
נכון שיש מקרים הפוכים שדווקא האגו ועקשנות מיותרת של עורכי הדין על ניסוח- פוצץ את העסקה, אבל זה מיעוט

מה שבטוח שבחברת פרויקטים כמו בהנ''ל בלי עורך דין לא תצליח להוסיף בס''ד בחוזה... :)

• הוסף לסימניות
חד משמעית חובה לקחת עורך דין לכל עסקה,
ולא רק בגלל בעיות צדדיות, אלא בשביל להגדיר את ליבת העסקה, כמו למשל שהקבלן יכול לנסח איזו חובה מעורפלת שלו למסור את הזכות ליחידת מגורים, והעו"ד יתקן ל-למסור את דירת המגורים... וזו רק דוגמא...

• הוסף לסימניות
אני דיברתי על הנושא הזה עם עורך דין שנחשב לגדול מאד בחוזי דירות והוא אמר לי שמי שרוצה לקחת אותו לעסקה עם קבלן הוא אומר לו שחבל על הכסף כי ממילא הקבלן לא יסכים לשינויים בחוזה ויש דברים שממילא החוק מחייב אותו ואין לעורך דין מצד הקונה מה לתרום בנושא
אני אישית כן הייתי שולח לפחות את החוזה לעורך דין לראות שאין מוקשים רציניים
כמובן שיכול להיות מקומות מסוימים או תקופות מסוימות שהקבלן כן ממש רוצה למכור שאז יש מה להתמקח ולשנות סעיפים (אותו עו"ד דיבר בעיקר על השוק בבני ברק בתקופה לוהטת שהקבלן עשה טובה שהסכים למכור)
אל תסמכו עלי הכי טוב זה פשוט להתיעץ עם עורך דין טוב והגון האם לדעתו יש מה לקחת עו"ד לכזו עסקה או לא אני פחות הייתי שואל אנשים בפרוג על כזה דבר
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני דיברתי על הנושא הזה עם עורך דין שנחשב לגדול מאד בחוזי דירות והוא אמר לי שמי שרוצה לקחת אותו לעסקה עם קבלן הוא אומר לו שחבל על הכסף כי ממילא הקבלן לא יסכים לשינויים בחוזה ויש דברים שממילא החוק מחייב אותו ואין לעורך דין מצד הקונה מה לתרום בנושא
אני אישית כן הייתי שולח לפחות את החוזה לעורך דין לראות שאין מוקשים רציניים
כמובן שיכול להיות מקומות מסוימים או תקופות מסוימות שהקבלן כן ממש רוצה למכור שאז יש מה להתמקח ולשנות סעיפים (אותו עו"ד דיבר בעיקר על השוק בבני ברק בתקופה לוהטת שהקבלן עשה טובה שהסכים למכור)
אל תסמכו עלי הכי טוב זה פשוט להתיעץ עם עורך דין טוב והגון האם לדעתו יש מה לקחת עו"ד לכזו עסקה או לא אני פחות הייתי שואל אנשים בפרוג על כזה דבר
בהצלחה
אתה צודק במחיר למשתכן וכד'
בקבלן רגיל, יש הרבה דברים שנתונים למו''מ, כל מיני תוספות ושידרוגים האם יכללו במחיר ובכמה ועוד, לכן גם החוזה יכול להיות גמיש בהערה לכאן ולכאן, לא שיבוא עורך דין קלאסי שבשביל להוכיח ללקוח את כוחו הוא מוסר נפש על דקדוקי ניסוח שלא שווים את הבלאגן שלהם.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם
איזה דברים כדאי מניסיונכם לבקש שיוסיפו לחוזה?

• הוסף לסימניות
אין לי נסיון.
א. אומרים לכם לקחת עו"ד, הוא כבר באמת מבין בעניין.
ב. תתחילו בקטן, מכך שהדירה הזו כוללת גם את כל הבניין... ותמשיכו ביותר גדול, כולל שדרוגי מטבח וכלים סניטריים וכו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה