עזרה באפיית חלות

• הוסף לסימניות
הבצק - מצויין
הקליעה- מצויינת
הצורה - מצויינת
......:confused: הבעיה כאן!:mad:
האפייה- מצויינת
הצבע - מצויין

הבעיה בזמן התפחת החלה לאחר קליעה ולפני אפיה, הם לא מתנפחות לגובה אלא לרוחב, ואו שנוטים לצד ועקום מה עושים?:confused: אשמח לטיפ ממשיהי שהיתה לה בעיה זו ונפתרה

אני קולעת כפול 4 ,
דר"א אמרו לי שאחת הסיבות לעקום (לא לבעית הרוחב) כיון שהצינורות נדבקים זה לזה ולא מתנפחים כ"א בנפרד ולכן לפני קליעה יש לגלגל כל צינות על משטח משומן זה נכון???? (זה הרבה שמן!)

• הוסף לסימניות
אני מצטרפת לאשכול. אצלי החלות נפתחות בין הקליעות. זה קורה לפני האפיה ובעיקר באפיה עצמה. לפעמים ממש מאבדות את הצורה.
אודה מאד על עזרתכן

• הוסף לסימניות
הפתרון הכי פשוט- להתפיח את החלה בתבנית ברוחב הרצוי (לא לשכוח לשמן/לשים נייר אפיה)
שבת שלום!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חולי;1350538:
הבצק - מצויין
הקליעה- מצויינת
הצורה - מצויינת
......:confused: הבעיה כאן!:mad:
האפייה- מצויינת
הצבע - מצויין

הבעיה בזמן התפחת החלה לאחר קליעה ולפני אפיה, הם לא מתנפחות לגובה אלא לרוחב, ואו שנוטים לצד ועקום מה עושים?:confused: אשמח לטיפ ממשיהי שהיתה לה בעיה זו ונפתרה

אני קולעת כפול 4 ,
דר"א אמרו לי שאחת הסיבות לעקום (לא לבעית הרוחב) כיון שהצינורות נדבקים זה לזה ולא מתנפחים כ"א בנפרד ולכן לפני קליעה יש לגלגל כל צינות על משטח משומן זה נכון???? (זה הרבה שמן!)
זה נכון מאוד!
כמה שאת פותחת יותר כל חלק ומגלגלת ככה יש לו צורה מוצקה יותר, והוא לא "נמרח" בזמן התפיחה והאפיה. תנסי ותראי את ההבדלים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ARTLINE123;1350592:
זה נכון מאוד!
כמה שאת פותחת יותר כל חלק ומגלגלת ככה יש לו צורה מוצקה יותר, והוא לא "נמרח" בזמן התפיחה והאפיה. תנסי ותראי את ההבדלים!

אם הבנתי נכון התכוות לרדד כל צינור ולגלגל, מה עם לגלגל אותו אחכ על משטח משומן זה חובה? זה בכלל טוב?

נכתב ע"י בש;1350563:
הפתרון הכי פשוט- להתפיח את החלה בתבנית ברוחב הרצוי (לא לשכוח לשמן/לשים נייר אפיה)
שבת שלום!

הבעיה שכל הצורה בצד הופכת לצורת בלוק ולא קליעה

• הוסף לסימניות
לדעתי זה קשור למרכיבים.
פעם טעיתי ושמתי חצי מכמות הסוכר והחלות ממש נשפכו ונפתחו על התבנית.
יכול להיות שסוכר מרובה ייצב אותן?

• הוסף לסימניות
לא מכירה את זה שצריך לגלגל אח"כ בשמן.
אני מורחת שמן על המשטח ולא קמח. (אפשר עם מברשת של הביצה)
מרדדת למלבן ומגלגלת. ואח"כ קולעת.
אולי תלמדי לקלוע על 6? יצא לך הרבה יותר יפה, וכך זה יהיה גם יותר גבוה.
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
אני משתמשת בספריי שמן, מרססת על המשטח ועל המערוך.
ובקשר לשאלתך, כמובן שצריך לגלגל כמו רולדה אבל נראה לי שעיבוד טוב של הבצק יפתור את הבעיה, אני מעבדת כרבע שעה במיקסר.
האם הבעיה חד פעמית או באופן קבוע? כי אם זה חד פעמי אז יתכן ששכחת להוסיף מלח לבצק ואז הוא לא תופח לגובה.

• הוסף לסימניות
אני רואה שכל אלו שמצליח להם משמנות את המשטח ולא מקמחות וא"כ זה אומר שהגלילים (צינורות) צריכים להיות משומנים כדי שלא ידבקו אחת לשניה בהתפחה

לגבי העיבוד אני מעבדת במיקסר כ7 דקות לא מספיק ? (לקילו)

לקלוע על שש מיותר כעת בשביל משפחתי הקטה בקושי מסיימים חלה של 4

ותודה לכולם אם מישהי תשמע על עוד טיפ במיוחד שלא יתפח לרוחב אשמח לקרא וודאי שאנסה עכשיו את הטיפים שנכתבו (עד היום קימחתי ולא שימנתי)

• הוסף לסימניות
עיבוד כמה שיותר. בצק צריך פינוק.
אם המיקסר מאפשר לך תני אפילו 40 דקות. אם לא-ביד.

• הוסף לסימניות
קליה על 6 או אפילו על 8 אם יש לך סבלנות
צינורות יותר צרים וארוכים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוד מם;1350622:
עיבוד כמה שיותר. בצק צריך פינוק.
אם המיקסר מאפשר לך תני אפילו 40 דקות. אם לא-ביד.

דר"א אפשר להחזיר בצק למקסר לאחר מנוחה של 5 דקות?

• הוסף לסימניות
7 דקות באמת לא מספיק, לפחות רבע שעה.
בד"כ הבצק מתפשט כשיש בו מדי הרבה נוזלים, רצוי להפחית, או להתפיח כשהוא פתוח איזה זמן, לתת לו קצת להתייבש (בזהירות).
אני גם מרדדת לפני הגלגול אבל לא משמנת.

• הוסף לסימניות
אולי אפילו עדיף המנוחה.
אני עושה רבע שעה, מנוחה של רבע שעה ושוב.
בבוש אפשר רצוף. הא חזק לבצקים, אני עם קנווד.
אני לא יודעת אם זה הפתרון לבעיה שלך אבל אין ספק שלישה מרובה משבחת את הבצק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוד מם;1350632:
אולי אפילו עדיף המנוחה.
אני עושה רבע שעה, מנוחה של רבע שעה ושוב.
בבוש אפשר רצוף. הא חזק לבצקים, אני עם קנווד.
אני לא יודעת אם זה הפתרון לבעיה שלך אבל אין ספק שלישה מרובה משבחת את הבצק

גם לי יש קנווד, על איזה מהירות לכוון את זה ברבע השעה?

• הוסף לסימניות
מה? כ"כ הרבה זמן לישה?
אני מעבדת את הבצק ממש מעט. אם אני לשה יותר מדי הוא הופך לדביק.
מה שכן, אני משתמשת בקמח שמרים של אסם, כך שיתכן שהוא מועשר בגלוטן ולכן לא צריך לישה מרובה.
(כמה אני לשה? אני שמה בקערה מים וסוכר, מוסיפה את הקמח ומתחילה לערבל, תוך כדי מוסיפה את המלח, כשמתחיל להתגבש מוסיפה את השמן, עוד דקה וזהו)

לגבי שימון - מכל הבחינות עדיף לשמן ולא לקמח. גם יותר קל לעבוד, גם לא נשרף הקמח שנשאר על הבצק, גם שומר על הגלילים שלא ידבקו זה לזה. (וגם - יותר קל לנקות אח"כ. זה לא מקמח את כל המטבח)

אגב, החלות שלנו יוצאות מעולות! הרבה נשים החלו לאפות בזכות שטעמו אותן... גם אני (בעקבות כך שטעמתי אצל אחותי...)

חני

• הוסף לסימניות
אנסה את אופן הכנת החלות שאני רגילה אולי זה יעזור
ראשית אני לשה בצק בידיים ולא במיקסר, זה לא קשה ואני לא טיפוס ג'דה בכלל אלאהסוד הוא בהכנסת המוצרים לפי סדר מסוים, תוך 12 דק' ללא מאמץ יש לי בצק של 21/2 ק''ג, אם תרצי אוכל לפרט.
אני משתדלת שהבצק יהי' טיפונת דביק לאחר ההתפחה זה מסתדר.

אני קולעת לשבתות רגילות על 6 זה נותן גובה וחן מיוחד,ואגב זה לא קשור לגודל החלה, (קלעתי לבנותי שהתבקשו להביא לגן לשולחן השבת לחמניות פיצפונות גם קלועות ב-6),
כלל חשוב! לקמח את השולחן ולא על הבצק או על הגלילים, זה תופס פחות קמח,
(היתה לי תקופה ששימנתי אבל שמתי לב שהשמן מכביד על ההתפחה)
אני מניחה 3 חלות בתבנית רגילה, הן אכן נדבקות אבל אין להן ברירה ולכן תופחות לגובה (בזמנו שאלנו דייו לגבי הפרדת החלות להיותן שלימות-כמובן ערב שבת),
הרבה סיעתא דשמיא ובהצלחה
שבת שלום

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה