עזרה בבחירת כרטיס קול

• הוסף לסימניות
שלום לכולם.
אני רוצה להתחיל לעשות סרטונים ליוטיוב בתור תחביב והביאו לי מיקרופון blue bird.
הבנתי שכדי לחבר אותו למחשב ולהתחיל להקליט אני צריך לחבר אותו לכרטיס קול שממנו יוצא חיבור UBS למחשב.

רציתי לשאול האם ההבדל בין המחירים של הכרטיסים משפיע על איכות הסאונד?

הסרטונים שאני רוצה לעשות קשורים לנושא של ASMR, קצת מסובך להסביר מה זה למי שלא יודע אבל אני צריך להקליט צלילים שקטים נקיים מאוד.
אני לא צריך יותר מידי כניסות של XLR, רק המיקרופון מספיק לי, וחשוב לי שאשמע את הצלילים בזמן אמת אז אם יש חיבור לאוזניות זה יועיל.

המיקרופון הכי פופולארי לסוג הזה של הסרטונים הוא ה Blue Yeti. לשם דוגמה.

אז חזרה לכרטיסי קול, זה מה שראיתי:
Behringer U-PHORIA UM2
Focusrite Scarlett Solo G2

תודה לכל מי שיעזור ושבת שלום!

• הוסף לסימניות
שבוע טוב danirup ראיתי את המיקרופון שתיארת [Blue Yeti] והמיקרופון שתיארת הוא מסוג קונדנסר (שקולט קול מרחוק) אומנם מהסוגים הזולים[סיני] מיקרופון כזה בעיקרון דורש הספקת מתח של 48V[פנטום] אבל יש דגמים של מיק' אחרים וגם הדגם הפסציפי הזה אם חיבור usb שממנו מגיע המתח (סוג של מיני כרטיס קול מובנה). אבל...האיכות ההמרה מכרטיס קול מקצועי או חצי מקצועי כמו אלה שתיארת גדולה יותר (נ.מ לאולפנים בעיקר) ולא נראה לי שלצורך הקלטה ליוטיוב צריך איכות אולפן. בכ"א תקבל איכות סבירה+ אם תחבר את המיק' usb ישירות למחשב ותחבר אוזניות לחיבור של הכרטיס קול הרגיל במחשב והכי הרבה תתקין את הדרייבר הזה- ASIO4ALL
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה.
בכל אופן המיקרופון שיש לי הוא בעצם blue bird, ולא blue yeti.
שניהם מאותה חברה (blue).
למיטב הבנתי, המיקרופון שיש לי הוא יותר טוב מהמיקרופון שפופולארי לסוג סרטונים הזה.
אז גם אם אלך על כרטיס קול שהוא לא באיכות אולפן אז הסאונד שלי אמור להיות יותר נקי ואיכותי בכל מקרה, תקן אותי אם אני טועה.

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה.
בכל אופן המיקרופון שיש לי הוא בעצם blue bird, ולא blue yeti.
שניהם מאותה חברה (blue).
למיטב הבנתי, המיקרופון שיש לי הוא יותר טוב מהמיקרופון שפופולארי לסוג סרטונים הזה.
אז גם אם אלך על כרטיס קול שהוא לא באיכות אולפן אז הסאונד שלי אמור להיות יותר נקי ואיכותי בכל מקרה, תקן אותי אם אני טועה.

יכול להיות שהוא טוב יותר, אין לי מושג בחברה הזו [אישית לי מונח באולפן rood1 וברינגר c1] הבנתי ממך שיש לך כבר מיקרופון הוא עם חיבור xlr [מחיפוש קטן ברשת על הדגם מיק' הספציפי שציינת]
א"כ אתה כן תצטרך חיבור פנטום כל שהוא ואותו יש רק בכרטיס קול מקצועי/חצי מקצועי אל תשכח שאתה צריך גם כבל xlr וגם ללחוץ בכרטיס קול על הכפתור של ה48V שאם לא אז המיק' לא יעבוד ד"א מהכרטיסי קול שציינת לדעתי תלך על הברינגר זו חברה טובה וזולה שנותנת הרבה למחיר

• הוסף לסימניות
תודה.
יש תוכנה מיוחדת או מומלצת שאני צריך לערוך/להקליט את הסאונד דרך הכרטיס קול?
כדי להקליט אני משתמש ב Audacity (עד עכשיו הקלטתי דרך המיקרופון של המחשב) וכדי לערוך את הסרטונים ולהדביק את הסאונד אני משתמש ב Camtacia.

• הוסף לסימניות
אני לא כ''כ מתמצא בחברות של כרטיסי קול אבל אתן לך נקודה למחשבה שאיתה אני מתמודד אם אתה מחובר גם למוניטורים וגם לאוזניות ואתה רוצה להתחיל להקליט אתה צריך לכבות את הרמקולים בגלל הרעש שהם עושים בקרבת מיקרופון ובפרט קונדנסר שזה רעש מטורף (היה לי פעם באולפן ששכחתי לכבות והיו שם אנשים זה היה לא נעים בלשון המעטה...) מה שאתה צריך לקנות זה כרטיס קול עם כפתור מובנה לכיבוי המוניטורים ולא איזה מוניטור שרק אם אתה מכניס אוזניות אז המוניטורים נכבים. אשמח אם יש עוד חברה שיגידו מה הם עושים עם הבעיה הזאת

• הוסף לסימניות
אז ככה, קיבלתי digidesign mbox 2 pro.
הביאו לי רק את המכשיר, הכוונה היא בלי הכבלים שמסביב ולא כל כך הבנתי איזה חיבורים אני צריך ואיך מחברים אותו למחשב.
איך המכשיר הזה ביחס למכשירים האחרים בשוק שעולים 600 שקל גג?

• הוסף לסימניות
לא כ''כ הבנתי איזה קבלים אתה צריך אם אתה משתמש רק במיקרופון אז תחבר את המיקרופון לכרטיס קול (מאמין שלזה יש לך כן חוט) ואת הכרטיס למחשב ותתקין את הדרייבר

• הוסף לסימניות
ויש לי עוד שאלה, החיבור שמתחבר למחשב הוא מסוג firewire ואין למחשב שלי חיבור כזה.
השאלה היא אם אני אקנה מתאם לחיבור הזה, האיכות של הסאונד תיפגע?

• הוסף לסימניות
ויש לי עוד שאלה, החיבור שמתחבר למחשב הוא מסוג firewire ואין למחשב שלי חיבור כזה.
השאלה היא אם אני אקנה מתאם לחיבור הזה, האיכות של הסאונד תיפגע?

איכות הסאונד לא תפגע כלל. חיבור firewire הוא כמו usb (חיבור להעברת נתונים) דהינו הוא שולח אותות ממוחשבים של 0/1 [מידי] ולא צלילים [אודיו]
ההמרה בין הצליל האנלוגי מהמיקרופון לאות דיגיטלי נעשה בין השאר בעזרת הכרטיס קול

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה