כללי עזרה בדחיפות- אינדיזיין - ניקוד - בעיה בדגשים

• הוסף לסימניות
האם יש אפשרות באינדיזיין -פונט רגיל (לא אופן טייפ)

א. להזיז דגשים שלא יושבים יפה באמצע

ב.לתת לחלק מהדגשים גוון שונה מהאות בו הם יושבים

תבורכו משמים

• הוסף לסימניות
אם מדובר בדגש אמיתי ולא בגליף משולב של אות ודגש (בפונטים הישנים הייתה טכניקה כזו) אז:
א. כן, באמצעות Diacritic positionig
ב. לענ"ד ניקוד אפשר לעשות בצבע אחר, אך דגש, חולם ושין דוט לא.

(בגופני OpenType אפשר לשנות גם צבע של דגש וכו')

• הוסף לסימניות
תודה על ההענות המהירה
אני לא עובדת הרבה באינדיזיין אפשר לפרט יותר על Diacritic positionig -איפה אני מוצאת את זה?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
בדרך זו הצלחתי להזיז כל ניקוד שרציתי - מלבד הדגשים
הפונט/ התוכנה לא נותנים שום משחק עם הדגשים יש פתרון?

• הוסף לסימניות
העתק האות עם הדגש הדבק בחלונית.החיפוש, החלף באות+ דגש.
יש לקוות שהתוצאה תהיה ניקוד ואות.בנפרד ולא גליף אחד.

• הוסף לסימניות
העתק האות עם הדגש הדבק בחלונית.החיפוש, החלף באות+ דגש.
יש לקוות שהתוצאה תהיה ניקוד ואות.בנפרד ולא גליף אחד.

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התגובה בשעה כזאת
אני משחקת עם זה עכשיו אכן הצלחתי ב"ה אך נוצרת בעיה אחרת. האם התכוונתם להחליף לאות+ דגש - שהדגש לא יהיה בתוך האות, אלא אחריו? משום שאני הצלחתי רק לשים דגש אחרי האות ואז להזיז אותו הרבה אחורה בצורה שיראה טוב אך כאמור בצורת עבודה כזאת נוצרות לי בעיות שונות
התכוונתם למשהו אחר אם כן, למה?

סליחה על הניסוח המסורבל שנובע מעיפות יתר

אני מאמינה שאת התשובות אקבל רק מחר
שוב תודה

• הוסף לסימניות
התתכוננתי שהדגש יהיה במקומו הנכון...

מ"מ אם יש עוד ניקוד על האות,יש חשיבות לסדר של הניקוד. ואם זה לא כסדר הדגש בורח החוצה.

חפשו בפורום, דנו בזה והעלתי גם סקריפט לתקן.

• הוסף לסימניות
כשקבלתי את הטקסט אכן רוב הדגשים לא היו בסדר הנכון עם הניקוד והם ברחו - אבל את זה כבר סידרתי בתחילה, ועכשיו הם יושבים טוב.
הבעיה שלי היא באותיות ב כ שספציפית באותיות אלה הדגש לא יושב יפה באמצע (גם כשהוא בא לבד וגם עם ניקוד נוסף) ודגשים אלו אני רוצה להזיז
השאלה שלי עכשיו למה התכוונתם - "העתק האות עם הדגש הדבק בחלונית.החיפוש, החלף באות+ דגש." מה ההבדל בין שתי האופציות עם הדגש, ל +הדגש
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה