עזרה בהצעת מחיר

• הוסף לסימניות
קבלן פנה אליי שהוא רוצה למכור דירה אבל הלקוח רוצה לראות תכנית שאכן אפשר לחלק את הדירה ליחידה מכובדת ודירה מכובדת לפני שהוא קונה.
הקבלן רוצה שאני אכין לו 2-3 סקיצות העמדה. לדירה של 170 מ"ר - יחידה 50-60 מ"ר ודירה 110-120 מ"ר.

כמה לדעתכן זה צריך לעלות?

(במידה והלקוח אכן יאהב את התכנית ויקנה את הדירה יש מצב שהוא ימשיך איתי הלאה לתכנית עבודה ויכול להיות שהוא יבחר לקחת אדריכלית אחרת.)

• הוסף לסימניות
הסקיצה כוללת שרטוט מחדש של הדירה?
נראה לי שאני הייתי מחשבת כך:

חישוב כמות שעות עבודה + מחיר לשעה= הסכום.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני חושבת של 2-3 סקיצות 2500 ש"ח זה זול מידי.
הרי רוב העבודה בתכנון דירה זה שלב הסקיצות. אחכ כשיש אישור לסקיצה
הוצאת תכניות עבודה לוקח פחות זמן מהתכנון.
ולכן לדעתי את צריכה לחשוב כמה את לוקחת על תכנון דירה בסדר גודל כזה
ולקחת קצת יותר מ 50 אחוז מהסכום.

• הוסף לסימניות
אני חושבת של 2-3 סקיצות 2500 ש"ח זה זול מידי.
הרי רוב העבודה בתכנון דירה זה שלב הסקיצות. אחכ כשיש אישור לסקיצה
הוצאת תכניות עבודה לוקח פחות זמן מהתכנון.
ולכן לדעתי את צריכה לחשוב כמה את לוקחת על תכנון דירה בסדר גודל כזה
ולקחת קצת יותר מ 50 אחוז מהסכום.
לא מסכימה איתך לחלוטין,
גם בעבודת תכנון רגילה- שלב הסקיצות הראשוני הוא לא השלב המשמעותי, הוא יותר בדיקה של חלוקה, כמה כיוונים, מיקומים שונים, רק מה? מפתחים אותן לרמה יפה ע"מ להראות ללקוח תכניות מוגמרות יותר.
כאן, לא אמור להיות צורך ברמה מפורטת של סקיצות אלא חלוקה עקרונית שהלקוח יראה דרכה שחלוקת הדירה ל-2 מתאפשרת, ואפילו יש כמה כיוונים שונים לחלוקה, לא מעבר לזה.
לא צריך להיכנס לדקויות, לא למצוא מקום לכיור נט"י מחוץ לאמבטיה, ולא לארון מעילים...
השלב המשמעותי שאת מדברת עליו הוא השלב השני אחרי הסקיצות הראשוניות שזה פיתוח של כיוון נבחר, בד"כ גם בתוכו יש כמה אופציות, ואז באמת יורדים לפרטים המאוד קטנים בתכנית.
לכן לדעתי התשלום אמור להיות כ-20% מסך העבודה ואף מעט פחות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה