זה מה שכתבתי למשהיא בפרטי
"זה נושא שברובו סובייקטיבי, ואינו ניתן למדידה ולכימות כ"כ - להבדיל מביצועים של מעבדים וזכרונות וכדו' שם ההבדלים ברורים וניתנים בקלות לכימות.
רוב האנשים לא ירגישו שום הבדל בין מסך 22 סטנדרטי (TN) לבין PVA של EIZO.
אם אתה מאלה שמיד רואים את ההבדל ובכלל לא מבינים מה יש כאן מקום להשוואה שווה לך להשקיע, אבל אם אתה קונה כי אמרו לך למיקצוענים וכדו' אל תאמין עד שלא תראה בעיניים.
אני מכיר הרבה אנשי מקצוע שעובדים עם LG של 1300 ש"ח ומאוד מרוצים.
קח גם בחשבון שעוד שנה מסך שיעלה 1200 ש"ח יהיה טוב הלפחות כמו מסך של היום של 4000.
הסיבה היא גם בגלל שעל כל מסך PVA יקר שמוכרים מוכרים כ-500 או יותר זולים, לכן שווה הרבה יותר ליצרנים להשקיע בפיתוח דווקא באלו והם מוצאים דרכים לייצר גם מסכים זולים ויחסית (למחיר

מעולים מבחינת תצוגה.
הייתה תקופה ארוכה שאפל מכרו מסכים שהיו בעצם TN רגיל של LG ולאף אחד לא הזיז עד שאיזה משוגע פירק מסך והשווה את הברקוד שלו למסך זהה של LG וגעשה הארץ "איך אפל עבדה על האנשים.."
תכלס, להרבה אנשים זה יותר סטיגמה מאשר הבדל אמיתי.
אני אישית לא רואה הרבה הבדל בין מסך PVA של 4000 לדל טוב של 1800. אבל שוב אני לא איש מקצוע בתחום, וזה נורא סובייקטיבי. אבל הייתי ממליץ לך לפני שאתה משקיע לראות בעיניים ולהשוות אחד על אחד."
רק אוסיף שהייתה סקירה השבוע ב YNET על מסך EIZO (בערך 2900 ש"ח - 19 אינטש, פי 3 בערך ממסך רגיל ) והייתה מאוד שלילית, לא סיפק את הסחורה ביחס למחיר.
הנה הסקירה כאן
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3578563,00.html<!-- / message -->