עזרה ברכישת מחשב חדש.

• הוסף לסימניות
אני כמעט אף פעם לא מכבה את המחשב (רק המסך בערבי שבת וחג).
מוצאי יו"כ, כל המחשב תקוע. כיביתי והדלקתי, ומסתבר שביום הכיפורים דנו את הדיסק הקשיח שלי למות לאלתר. סקטורים פגומים מכל הכיוונים.

(אני מבצע CHKDSK גם ככה פעם פעמיים בחודש).
טוב, לא נורא, כמה כבר עולה דיסק קשיח??? חוץ מזה שיש לי שלושה דיסקים קשיחים חיצוניים שאני מגבה ברוטציה שלושה פעמים בשבוע, היינו כל

יומיים דיסק קשיח אחר וחוזר חלילה. (חולה נפש אני??? כן!!! עדיף ממפח נפש).
רוב החומרה במחשב ישנה נושנה בת בערך שבע שנים,
אמרתי לעצמי.
נו, אולי באמת הגיע הזמן לרכוש מחשב חדש.
כעת יש לי מחשב נייח מהרכבה של חברת דל. (חוץ מספק כוח איכותי שהשקעתי בנפרד.)
מעבד I3 של אינטל (3.1 ג'יגה הרץ) 32 ביט
4 גיגה זיכרון (שכמובן שהמערכת מזהה מתוכם רק 3.24 גיגה)
כרטיס מסך פשוט ג'י פורס GT240
יש לי דיסק קשיח 7200RPM ועוד כונן SSD 250GBX2

עיקר השימוש שלי במחשב הוא עיצוב גופנים בתוכנות פונטלאב ופונוגראפר.
לעיצוב אני משתמש בקורל דרו (כרגע X6).
פוטושופ CS3
אינדזיין CS3
90% מעבודות שאני עושה הם ווקטוריות. השימוש שלי בפוטושופ הוא לצריבת אובייקט מתמונה, הנדסת תמונה, השבחת תמונה וכיוצא בהם. (הגודל

המקסימלי של דף שאני פותח בפוטושופ A4 300 DPI).
בנוסף, אני מתכנת בעיקר בדלפי
קובץ הדף של חלונות מופנה לSSD.
את כל התהליכם המיותרים שבאים כברירת המחדל בתקנת חלונות 7, ביטלתי.
את כל הדברים היפים של חלונות מבוטלוות, כך שחזות החלונות שלי כמוהו כמו חלונות 98.
מרוצה מהמחשב ומהביצועים שלו ולא רוצה או צריך שום דבר יותר מזה.
אז לכל השימושים שלי במחשב אני לא צריך מחשב חזק עם ביצועים מיוחדים.

מה שאני כן צריך זה מחשב אמין.
המעבד ומהירותו פחות מעניינים אותי.
אני כן מוכן להשקיע בלוח אם כמה שיותר איכותי ומעבד תואם, וספק כוח אמיתי (כזה שצריך את מנופי אבי להרימו, לא דמויי ספקי הכוח שמוכרים

היום שאני יכול להרים באצבע הקטנה שלי)
אני גם רוצה שלכל החומרה יהיו דרייברים לחלונות 7 הום פרימיום הישן שלי, אני בהחלט לא מעוניין להשתדרג לחלונות חדש יותר.

יש כאן מישהו שיכול לעזור לי בחומרה כזאת ועל טווח מחיריהם????

בברכה
אליהו פריד

• הוסף לסימניות
אין דרייברים לוינדוס 7 לכל חומרה חדשה מהשנה וחצי (פלוס מינוס) האחרונות.

דהיינו דור 7 ומעלה נתמך רק בוינדוס 10 (או 8.1 גכ בחלק מהמקרים) , אנחנו כבר עמוק בתוך דור 8 וממש בקרוב יצא דור9.
הפיתרון שלך הוא מחשב משומש מלפני שנתיים של דור 6 , וגם אז צריך לבדוק שיש לו באמת דרייברים להכל לוינדוס 7.
או מחשב מורכב מבוסס לוח Z170/B150 אם אתה מוצא עדיין חדשים (הם בני שנתיים אז סביר להניח שקשה למצוא)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום,
יש לי מחשב נייד עסקי של דל (ליטיטיוד 5430) שקניתי לפני כמעט 3 שנים ועדין בתקופת האחריות.
לאחרונה הוא התחיל להציק לי עם כיבויים פתאומיים או מקשים שלא מגיבים,
אמנם אפשר להמשיך איתו במצב הזה, אבל לאור זה שתקופת האחריות שלי עומדת להסתיים בעוד חודש
אז פיניתי לשירות לקוחות של דל ולאחר בדיקה הם קבעו שצריך להחליף כמה חלקים במחשב, אבל אין את החלקים במלאי
ולכן הם מנפיקים לי אישור להחלפת המחשב בחדש או שווה ערך או יותר יקר בתוספת תשלום. צירפתי צילום של ההודעה ששלחו לי.
אבל אני זה שצריך לפנות לחנות שקניתי בה את המחשבו והם יטפלו בזה בהתאם לאישור שנשלח אליהם מדל.
תכל'ס התקשרתי לטכנאי מחשבים שממנו קניתי את המחשב (
מוכר מאוד בב"ב) ורק אמרתי לו שיש לי אישור למחשב חדש,
הוא מיד התחיל להגיד שממש לא שווה לי כי זה כאב ראש ובלאגן גם לי וגם לו, כי צריך לעבור שרשרת של משווקים וכו' עד ליבואן שהוא זה שאמור לקבל את המחשב הישן ולתת חדש ולרדוף אחריהם בטלפון וכו' וכו',
וגם הוא טען שכיום אין מחשב מהסוג שלי במלאי והמחשבים ניידים העסקיים של דל התייקרו מאוד, וכמעט בטוח שהיבואן יציע לי רק מחשב שיקר בכמה אלפי שקלים בתוספת תשלום ולא שווה לי. את המחשב שלי קניתי ממנו במחיר ממש זול של 3,500 ש"ח.
תוך כדי שיחה אמרתי לו שאני רואה בכמה אתרים אמינים שיש במלאי מחשב עסקי מסדרת פרו פלוס המקבילה לשלי,
והמחיר באזור 5,000 ויתכן ששווה לי להשקיע 1,500 ש"ח ולקבל מחשב חדש, אז הוא אמר שיכול להיות, אבל שאני אקח בחשבון
שאני צריך למסור לו כבר עכשיו את המחשב הישן ולחכות כמה חודשים עד שיגיע לי המחשב החדש וגם אין לו כוח לזה וכו'.
בסופו של דבר הוא ממש טוען שלא שווה לי ולו כל העסק הזה, אולם הוא לא שלל לחלוטין את הזכות שלי ללכת על זה בכל זאת
עם כל ההמתנה הכרוכה והתוספת שכנראה אני אצטרך לשלם על מחשב חדש.
השאלה שלי מאלו שאינם נגועים בדבר האם באמת כדי לסגת מזה, או כן לנצל את ההזדמנות למחשב חדש?
האם יש מישהו שהתנסה בשירות הזה של החלפת חשב מטעם דל?
אשמח ממש לייעוץ בעניין.
רכשתי לפני כחודש מחשב חדש מאדם שמוכר מחשבים בצורה פרטית.
אחרי כעשרה ימים אני רואה שכתוב לי על המחשב "הפעל את WINDOWS" ,
כשעברתי להגדרות היה כתוב שיש בעיה עם מפתח הרשיון הארגוני של מערכת ההפעלה פניתי למוכר והוא הבטיח לשלוח קובץ שיסדר את העניין.
לאחר פניות מרובות מצידי והבטחות שהקובץ יישלח וכו' , רק אחרי כחודש נשלח אליי הקובץ המדובר וכשקבלתי אותו במייל בקשתי עזרה מGPT איך להתקין אותו והוא השיב לי שקבצים מהסוג הזה מסכנים את אבטחת המחשב, עלולים להפיץ וירוסים ופשוט להמנע משימוש.
פניתי שוב למוכר והוא כתב לי יש לך ווינדוס מקורי רוצה להשתמש בקובץ קרק תשתמשי אבל תפסיקי להטריד אותי.
מייל נוסף שניסיתי להסביר בו את הבעייה נקרא על ידו אך לא קיבלתי תגובה.
השאלה שלי מה אני אמורה לעשות עכשיו- אם רשיון הווינדוס שלי לא חוקי על מה זה אמור להשפיע במחשב והאם יש דרך לאלץ את המוכר לבטל את העסקה/ להתקין ווינדוס חוקי/לממן את עלות ההתקנה?
אשמח לכל עזרה ומידע בנושא!!!!!!!!!!!צילום מסך 2025-12-09 174914.pngצילום מסך 2025-12-09 180007.png
  • תודה
Reactions: קל זכות1 //
21 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה