מידע שימושי עזרה בתיאום מס

• הוסף לסימניות
שואל בשביל חבר
הוא עובד בשתי עבודות אחת חודשית ואחת חלקית הוא עשה כבר תיאום מס בשנת 2021 באינטרנט
באוקטובר הוא התפטר מהעבודה העיקרית שמקבל עליה את הניכויים
ובנובמבר התחיל עבודה חדשה הוא מנסה לעשות באינטרנט ואי אפשר
האם מישהו יודע מה צריך לעשות טפסים מה למלאות ואיך?
תודה לעונים

• הוסף לסימניות
אי אפשר לעשו תאום מס שני באתר
צריך או להעלות מסמכים באתר או לגשת פיזית
אם חייבים את זה עד סוף שנה אז דרך האתר זה לא כזה מהר

• הוסף לסימניות
אי אפשר לעשו תאום מס שני באתר
צריך או להעלות מסמכים באתר או לגשת פיזית
אם חייבים את זה עד סוף שנה אז דרך האתר זה לא כזה מהר
לא בטוח, אבל זכור לי שהמצב השתנה בתקופת הקורונה וכעת כן ניתן לעשות תיאום מס חדש במקום הקודם בדיוק באותה הצורה ולא לגשת פיזית או לשלוח טפסים וכד'
כדאי לבדוק/לנסות

• הוסף לסימניות
צילום מסך 2021-12-23 014619.png

• הוסף לסימניות
יש לי הכנסה חודשית קבועה,
בחודשיים האחרונים של שנת המס אני מקבלת תלוש נוסף (חודשים נובמבר, דצמבר)
הסכום הוא לא בגובה שמחייב במס
ומעניין אותי לדעת אם כדאי / צריך/ עדיף לעשות תאום מס או לא קריטי?
וכן אם לא עושים זה בעיה להגיש שנה הבאה בקשה למענק עבודה? אצטרך לדווח מעסיק אחד או שניים?
אשמח לכל מידע רלוונטי

• הוסף לסימניות
רצוי מאד לעשות תיאום מס
מעניין שלא הורידו לכם חצי מהסכום של התלושים הנוספים למס הכנסה
בכל מקרה אין לזה שום קשר למענק עבודה
שם תדווחו בכל מקרה על 2 מעסיקים
התיאום מס הוא לא חובה
זה פשוט לטובתכם שלא תשלמו מס שאתם לא צריכים לשלם

כמו"כ כדאי לעשות תיאום מס גם בביטוח הלאומי

• הוסף לסימניות
א. תיאום מס הוא לא חובה?
ב. מה זה תיאום מס בביטוח לאומי? ומה המטרה?

• הוסף לסימניות
א. תיאום מס הוא לא חובה
ב. המטרה של התיאום מס גם במס הכנסה וגם בביטוח לאומי זה אותו רעיון
פשוט לפי החוק באופן עקרוני על עבודה שניה צריכים לשלם מס בשיעור יותר גבוה מהעבודה העיקרית
ובביטוח לאומי זה קצת שונה - שם משלמים כרגיל אבל על אם עובדים בעוד עבודה אז על העבודה השניה משלמים פחות ביטוח לאומי
ברגע שעושים תיאום מס - בעצם רואים כמה אתם מרוויחים - עפ"י הצהרתכם - ואז מופיע במס הכנסה שעל העבודה השניה לא תשלמו מס אא"כ תעברו סכום מסויים וגם אז זה במדרגות לפי גובה ההכנסה
וכן בביטו"ל - ברגע שאתם מדוחים שיש עוד עבודה אוטומטית יגבו לכם פחות על העבודה השניה

• הוסף לסימניות
קופץ על האשכול.
מה באמת קורה אם בסוף השנה יש איזו עבודה חד פעמית, ומתעצלים לעשות תיאום מס בשביל תלוש של כמה שקלים, אז ממלאים בטופס 101 "אין לי עבודה נוספת". זו לא העלמת מס, כי באמת רחוקים מחיוב מס. רק הפרה של ה"סדר הטוב". האם יש בזה סיכון? (פרקטית, לא תיאורטית...)

• הוסף לסימניות
הוא אומר שהוא ניסה ומבקשים מסמכים והוא לא יודע איזה
כנראה יש הבדל בין מה שהם כותבים לבפועל
מזתומרת שהוא לא יודע איזה מסמכים?
שיצלם מסך ונראה מה כתוב שם...

• הוסף לסימניות
הכי טוב זה למלא טופס 116 ולצרף צילום תלושים
יש מקומות שמספיק אפילו מכתב בוורד שמפרט את הבקשה

• הוסף לסימניות
ובביטוח לאומי זה קצת שונה - שם משלמים כרגיל אבל על אם עובדים בעוד עבודה אז על העבודה השניה משלמים פחות ביטוח לאומי
למה פחות? נראה לי שמי שמרוויח פחות מ44 אלף שזה תקרת הביטוח לאומי אין לו למה לעשות תיאום אשמח שתתקנו אם אני טועה.
נראה לי כבר הגיע הזמן להסיר נושא התאום מן העולם זה נשמע כזה עתיק וארכאי את הכל מסכרנים היום ומעבירים מידע ורק בתוך מס הכנסה צריך לתאם בין 2 עבודות.

• הוסף לסימניות
למה פחות? נראה לי שמי שמרוויח פחות מ44 אלף שזה תקרת הביטוח לאומי אין לו למה לעשות תיאום אשמח שתתקנו אם אני טועה.
אני לא יודע בדיוק מה הקריטריונים
אני יודע שאני אישית לא ידעתי שיש בכלל את עניין התיאום בביטוח הלאומי וכשגיליתי את זה עשיתי תיאום ואכן זה הוריד לי מהסכום
ובסוף השנה הגשתי בקשה להחזר דמי ביטוח לאומי (אגב, יש כזו אופציה ותמיד שווה לנסות - כל מי שעבד ב 2 עבודות אפילו אם עשה תיאום מס - יש מצבים שמגיע לכם החזר) ואכן קיבלתי החזרים
אין מה להפסיד מלעשות את התיאום
מקסימום זה לא יזיז

נראה לי כבר הגיע הזמן להסיר נושא התאום מן העולם זה נשמע כזה עתיק וארכאי את הכל מסכרנים היום ומעבירים מידע ורק בתוך מס הכנסה צריך לתאם בין 2 עבודות.
לגמרי
אבל תכל'ס מה יהיה עם המעונות?....

• הוסף לסימניות
מי שעובד ביותר ממקום אחד, סביר להניח שהפרישו לו יותר בי"ל ממה שצריך.
אפשר לבדוק כמה הפרישו בתלושים, ולחשב אם זה יותר מהנדרש או לא.

אופן החישוב:
לבדוק מה השכר לחישוב מופחת לשנת החישוב (6331 ש"ח לחודש ב2021. החישוב הוא חישוב שנתי- מכפילים ב12)
עד הסכום הזה- חייבים להפריש 3.5% לבי"ל וביטוח בריאות (סה"כ)
מעבר לסכום הזה- 12%.

אם הפרישו יותר- אפשר לבקש החזר עד 7 שנים אחורה.
בשבוע הקרוב עדיין אפשר לבקש החזר על שנת 2014

• הוסף לסימניות
הוא אומר שהוא ניסה ומבקשים מסמכים והוא לא יודע איזה
כנראה יש הבדל בין מה שהם כותבים לבפועל
אני עכשיו סיימתי סאגה של חודש וחצי איתם, אתה צריך להסביר מה אתה רוצה במסמך וורד, ולצרף לאתר(באותו מקום שיש בד"כ טופס מקוון) אחרי ההזדהות באיזור האישי, ואז הם חוזרים אליך תוך 5 ימי עסקים.
אצלי בכ"א הם מרחו כל פעם עם בקשה לעוד מסמך שחסר, תעשה חשבון כמה פעמים יש "5 ימי עסקים" בחודש וחצי.

• הוסף לסימניות
אני עכשיו סיימתי סאגה של חודש וחצי איתם, אתה צריך להסביר מה אתה רוצה במסמך וורד, ולצרף לאתר(באותו מקום שיש בד"כ טופס מקוון) אחרי ההזדהות באיזור האישי, ואז הם חוזרים אליך תוך 5 ימי עסקים.
אצלי בכ"א הם מרחו כל פעם עם בקשה לעוד מסמך שחסר, תעשה חשבון כמה פעמים יש "5 ימי עסקים" בחודש וחצי.
תודה, זה בדיוק מה שהוא תיאר לי שצריך להוסיף מסמכים,
אני אומר לו שעוד אנשים נפלו בפח הזה. גושבעס'.

• הוסף לסימניות
מי שעובד ביותר ממקום אחד, סביר להניח שהפרישו לו יותר בי"ל ממה שצריך.
אפשר לבדוק כמה הפרישו בתלושים, ולחשב אם זה יותר מהנדרש או לא.

אופן החישוב:
לבדוק מה השכר לחישוב מופחת לשנת החישוב (6331 ש"ח לחודש ב2021. החישוב הוא חישוב שנתי- מכפילים ב12)
עד הסכום הזה- חייבים להפריש 3.5% לבי"ל וביטוח בריאות (סה"כ)
מעבר לסכום הזה- 12%.

אם הפרישו יותר- אפשר לבקש החזר עד 7 שנים אחורה.
בשבוע הקרוב עדיין אפשר לבקש החזר על שנת 2014
נראה לי רק על 2015

• הוסף לסימניות
שואל בשביל חבר
הוא עובד בשתי עבודות אחת חודשית ואחת חלקית הוא עשה כבר תיאום מס בשנת 2021 באינטרנט
באוקטובר הוא התפטר מהעבודה העיקרית שמקבל עליה את הניכויים
ובנובמבר התחיל עבודה חדשה הוא מנסה לעשות באינטרנט ואי אפשר
האם מישהו יודע מה צריך לעשות טפסים מה למלאות ואיך?
תודה לעונים
בלתק
אפשר לעשות באתר של רשות המיסים בקלות רבה גם תיאום מס שני

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה