כללי עזרה דחופה מדוברי היידיש שבפורום

• הוסף לסימניות
יש מישהו שיכול לתרגם ליאת הקטע הבא כמה שיותר מדוייק למקור?

"מען ברויך זיך קענען אויס שמועסן מיט ה׳ יתברך, לא בדיבור בלבד רק יותר במחשבה, בבחינת ממעמקים קראתיך ד׳. אני איני יודע מאומה, רק פון מיין טיפעניש רעדט זיך ארויס.
ריבונו של עולם דו ביסט נאענט אונז זענען מיר וייט, שטארק איז אונזער רצון, שוואך איז אבער אונזער יכולת, רבונו של עולם זיי דו אונז מקרב מיט דיין כח אין סוף."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נתנאל וייס;787494:
יש מישהו שיכול לתרגם ליאת הקטע הבא כמה שיותר מדוייק למקור?

"מען ברויך זיך קענען אויס שמועסן מיט ה׳ יתברך, לא בדיבור בלבד רק יותר במחשבה, בבחינת ממעמקים קראתיך ד׳. אני איני יודע מאומה, רק פון מיין טיפעניש רעדט זיך ארויס.
ריבונו של עולם דו ביסט נאענט אונז זענען מיר וייט, שטארק איז אונזער רצון, שוואך איז אבער אונזער יכולת, רבונו של עולם זיי דו אונז מקרב מיט דיין כח אין סוף."
אנו שואפים (?) לדבר אם ה' יתברך, לא בדיבור בלבד רק יותר במחשבה, בבחינת ממעמקים קראתיך ד' אני איני יודע מאומה, רק ממעמקי אני מוציא את דברי חוצה.
רבונו של עולם אתה קרוב ואנחנו רחוקים, חזק אותנו ברצון שלנו (-חזק את רצוננו), אבל היכולת שלנו חלשה, רבונו של עולם תקרב אתה אותנו עם כח האין סוף שלך.

זה פחות או יותר התרגום

• הוסף לסימניות
אנו שואפים (?)
לא זה הכוונה, הכוונה הוא ש"צריכים" להגיע למצב שנוכל להדבר עם השי"ת, כמו שמביא אח"כ ממעמקים שיצא הדיבור ממעמקי הלב - כדבר פשוט מאליו.

• הוסף לסימניות
תודה רבה, הלשון שיערי תירגם מאו קרובה ללשון של האדמו"ר [מפיאסצנה זצוק"ל, הי"ד], מעולה!

תודה רבה רבה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה