עזרה לניקית שלא מצליחה להתחבר- ייעוץ תכנית מטבח

• הוסף לסימניות
בעקבות בקשתה של הניקית 'פקאן' שלא מצליחה להתחבר לפורום.
מעלה את בקשתה כפי שכתבה לי:

אשמח לחוות דעתכן ולהערות/ הארות!!

הפינת אוכל זה ממש פתוח עדיין, אני רוצה להוציא כמה שיותר מקומות ישיבה, אבל שביומיום לא יתפוס לי את כל המרחב

אשמח לרעיונות והברקות בתחום

תודה!

קבצים מצורפים

• מטבח.PNG
    מטבח.PNG
    KB 25 · צפיות: 352
  • הוסף לסימניות
מה קורה מתחת לשולחן?
אפשר שצד אחד יתקפל לכיוון מטה ויקטין את השולחן בזמן שאין צורך בכל גודלו.

• הוסף לסימניות
בשעה טובה אני רואה שאני כבר יכולה לכתוב כאן..
תודה לשיפי מנהלת הפורום על כל הטיפול, התמיכה והעידוד לאורך הדרך, ותודה למנהלי פרוג על הטיפול בבעיה!!

• הוסף לסימניות
מה קורה מתחת לשולחן?
אפשר שצד אחד יתקפל לכיוון מטה ויקטין את השולחן בזמן שאין צורך בכל גודלו.
השולחן פתוח להצעות.. יכול להיות שיהיה אכסון מתחת, במקום שלא מפריע לרגליים.
צד אחד יתקפל, את מתכוונת יהיה ניצב לרצפה? אז לא יוכלו לשבת בצד ההוא כשהוא סגור כי אין מקום לרגליים.
חשבנו גם על אופציה להוציא מהמזווה ליד- הארון שעל הקיר הסמוך לשולחן, ספסל על גלגלים, שכשהוא לא בשימוש הוא חלק מהארון, שבמצב של הארכת השולחן ישבו עליו.
והאמת אני מחפשת עוד רעיונות, שמצד אחד ביום יום יהיה מראה יפה ומרווח אבל שתהיה אפשרות להושיב יותר במקרה הצורך, ובעז"ה כשהמשפחה תתרחב.

בנוסף מאיזה חומר מומלץ לעשות את השולחן? קיים חומר שלא נשרט מסכינים?

ובאופן כללי אני שואלת על כל התכנון של המטבח אשמח לרעיונות, הערות, הארות!!

תודה!

• הוסף לסימניות
מפריע לי שהשולחן עומד במיקום לא מוגדר במטבח
למי שרוצה לקחת דברים מהמקרר לכיור הדרומי- זה מסרבל מאד את הזרימה במטבח, (במיוחד שיש בשולחן ארונות קבועים מתחת שלא ניתן להזיז אותו)
אני ממליצה לך להצמיד אותו לקיר -רצוי בין המטבח לסלון- אפשר ליצור קיר נמוך, לתת לשולחן ישיבה
קבועה מכוון המטבח וכשצריך גם מכוון הסלון 4+3
אם זה עדיין לא מספיק אפשר ליצור שלוחת צד- רייש שמתקפלת בשמוש היום יום- כשלא צריך,
את הארון הצר והגבוה מימין- להצמיד לשיש התחתון- בין השולחן לשיש

• הוסף לסימניות
מפריע לי שהשולחן עומד במיקום לא מוגדר במטבח
למי שרוצה לקחת דברים מהמקרר לכיור הדרומי- זה מסרבל מאד את הזרימה במטבח, (במיוחד שיש בשולחן ארונות קבועים מתחת שלא ניתן להזיז אותו)
אני ממליצה לך להצמיד אותו לקיר -רצוי בין המטבח לסלון- אפשר ליצור קיר נמוך, לתת לשולחן ישיבה
קבועה מכוון המטבח וכשצריך גם מכוון הסלון 4+3
אם זה עדיין לא מספיק אפשר ליצור שלוחת צד- רייש שמתקפלת בשמוש היום יום- כשלא צריך,
את הארון הצר והגבוה מימין- להצמיד לשיש התחתון- בין השולחן לשיש
התוכנית היא שהשולחן גם ישמש כסוג של משטח עבודה. הרי כל אי ממוקם במרכז המטבח, במקרה כזה זה גם מפריע לזרימה?
מה הכוונה קיר נמוך? גובה פחות מהשולחן? איך ישבו מהצד השני אם יש קיר?

• הוסף לסימניות
אי באמצע המטבח זה יפה למגזינים;)
תשקלי טוב את מיקומו, ואם הוא משמש משטח עזר-אז שיהיה בגובה שאר המשטחים- אולי תשלבי בו מכונות ששימושיות במטבח כמו בלנדר\מיקסר או כיור ואז זה יהי ממש כחלק ממשטחי העבודה,
אם הוא מתפקד כשולחן דיף לדעתי שיהיה נייד יותר וקליל!
מה הכוונה קיר נמוך? גובה פחות מהשולחן?

- כמובן עד תחתית השולחן או פשוט שולחן במקום מרכז הקיר - כאשר יש אפשרות לשבת מ-2 הצדדים

• הוסף לסימניות
אי באמצע המטבח זה יפה למגזינים;)
תשקלי טוב את מיקומו, ואם הוא משמש משטח עזר-אז שיהיה בגובה שאר המשטחים- אולי תשלבי בו מכונות ששימושיות במטבח כמו בלנדר\מיקסר או כיור ואז זה יהי ממש כחלק ממשטחי העבודה,
אם הוא מתפקד כשולחן דיף לדעתי שיהיה נייד יותר וקליל!

- כמובן עד תחתית השולחן או פשוט שולחן במקום מרכז הקיר - כאשר יש אפשרות לשבת מ-2 הצדדים
שולחן במקום קיר זה אומר מטבח ממש פתוח, ואני לא רוצה, המטבח לא מול הסלון אלא די קרוב לחדרים וזה מאד מלכלך את הבית שאין קיר ואין תחום למטבח. אני גם לא אוהבת שמי שעובר יכול לראות את כל המטבח, יש ממל המטבח מעבר לחדרים+ מדרגות לקומה שניה.
היתה לנו מחשבה לעשות שולחן במקום קיר ולשלב משרביה ניידת מלמעלה ראיתי שיש כזו
אפשרות, ואז במקרה הצורך פותחים את המשרביה ויושבים גם מהצד השני.
אבל זה מאד מיקר כי משרביה זה יקר וגם מאד מצופף את המעבר ליציאה למטבח או שעושים שולחן ממש קצר, ואז נשארים ממש מעט מקומות ישיבה.
אני עדיין לא סגורה על כלום, גם יכול להיות שהשולחן לא יהיה קבוע בסוף, הכל פתוח ואשמח לרעיונות!
תודה!

• הוסף לסימניות
אפשר לבדוק אופציה של אי על גלגלים.
כך שבמקרה הצורך מזיזים למרכז/ מצמידים לקיר.

• הוסף לסימניות
אפשר לבדוק אופציה של אי על גלגלים.
כך שבמקרה הצורך מזיזים למרכז/ מצמידים לקיר.
זה יעזור לנוחות בשטיפה וכו', אבל לא יפתור את הבעיה של הזרימה במטבח, של המחסום בין המקרר לשיש

• הוסף לסימניות
זה יעזור לנוחות בשטיפה וכו', אבל לא יפתור את הבעיה של הזרימה במטבח, של המחסום בין המקרר לשיש
מה זה האחסון בכניסה? תורידו אותו, זה אכן לא יפתור במאה אחוז. אבל בהחלט יהיה טוב יותר.

הכניסה למטבח נתונה לשינוי?

• הוסף לסימניות
מה זה האחסון בכניסה? תורידו אותו, זה אכן לא יפתור במאה אחוז. אבל בהחלט יהיה טוב יותר.

הכניסה למטבח נתונה לשינוי?
הכניסה נתונה לשינוי, כרגע זה פתוח לגמרי והולך להסגר בגבס.
האחסון בכניסה זה מזווה של 25 ס"מ, שאמור להכיל המון, ובחלק התחתון היה לנו רעיון שהוא ישלף ויהיה ספסל לתוספת מקומות ליד השולחן כשמגדילים.
אם אני מוותרת על הארון הזה, גם אני מפסידה המון שטח אכסון, וגם יהיה לי קיר חשוף ליד הפינת אוכל, שזה מועד ללכלוך ולחריצים מהכסאות.

• הוסף לסימניות
אני גם בעד להצמיד את השולחן לקיר הכניסה,
את לא חייבת לוותר על המזווה הצר ששם (למרות שנראה שבקיר הארוך כבר יש מקום לאחסון רב בין היתר)- את יכולה להתאים אותו כך שיפתח מעל השולחן ומתחתיו, אמנם חלקו יהיה פחות נגיש, אבל עדיין משמש לאחסון.
תרוויחי חלל תנועה מרווח ונוח במטבח, צורת שולחן נחמדה יותר, כרגע הוא בומבה, כמו באולמות...

• הוסף לסימניות
יש כמה פתרונות יצירתיים לא זולים, למשל שולחן נמתח, אי שמשנה את הצורה שלו לפי השימושים, הוצגו ע"י 2 חברות בתערוכת טימבר בת"א, יתכן שיש לי פרטים של החברות, אני צריך לחפש.

• הוסף לסימניות
יש לי כרגע בעיה קשה עם המיקום של המיקסר.
בתוכנית הנ"ל מיקמנו בפינה של השיש החלבי, אבל זה פחות מוצלח כי מילא מיקסר, אבל מעבד מזון, מטחנת בשר בלנדר יד וכו' משתמשים בעיקר בבשרי ואז לסחוב כל פעם את המכשירים לבשרי זה לא לענין.
אבל מצד שני אם עושים תריס בפינה בשיש הבשרי, חותכים מהמשטח עבודה שגם ככה נחתך כמה פעמים בכיור ובכיריים ולא נשאר משטח רצוף ונוח.
חשבנו אולי מהארון הנפרד שליד הפינת אוכל להוציא מהדופן הצדדי את המיקסר עם תריס, ומתחתיו יישלף איזשהו משטח עבודה נוח שיפתח רק בזמן השימוש במיקסר, מעבד מזון וכו'
אבל אז צריך להגדיל את העומק של הארון לפחות ל35 שיוכל להכנס מיקסר, וגם ככה הארון מצופף קצת את המטבח, אז ככל הוא יותר עמוק הצפיפות גדלה.
זה גם נשמע פתרון עם עלויות יקרות.
אולי יש לכן הברקה, רעיון לפיתרון, מה אומרות?..

תודה!!

• הוסף לסימניות
הקפצה
דחוף לי מאד

• הוסף לסימניות
בצד החלבי יש לך חלון?

• הוסף לסימניות
בצד החלבי יש לך חלון?
זו עוד התלבטות.
במקור יש שם דלת שאני מזיזה אותה למקום אחר, והתלבטנו אם להשאיר חלון כי זה לוקח מהשטח של הקלפות (יש עוד חלון גדול בקיר השני)
ולעשת את החלון מתחת לקלפות לא נראה שיתקבל יפה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה