התייעצות עזרה ל[קראת] ימי ניסן

אני עוברת שוב על כמה הודעות
בטח זו האחרונה
וקצת נדהמת
לא נסחפתם??
הורים חייבים לתת מילים טובות, בעיני חלק מההורות
אבל חלאססס
מדובר פה על ילדים גדולים
ערב פסח- שונה משאר ימי בינהזמנים כי הוא מתאפיין בצורך גדול מאד של הכנות ונקיונות
ובמקום להבין
שאם יש כמה בחורים בבית, אז מייעדים אותם לזה בטבעיות
(אפשר ורצוי להחמיא וחובה(!!) אווירה טובה)
אז מתחילת האשכול הרוח של ניקים מסוימים נושבת לאובר מאמץ מההורים כדי שהבן יקיר שלהם לא יתנהג כאילו אינו בן אדם שחי בבית או בן אדם שאכפת לו
או כאילו מדובר בילדים בני שנתיים שזקוקים כל הזמן לצ'ופרים
ח-ל-א-ס

עושה רושם שהדו שיח פה הוא מנותק מהמציאות
המיעצים נשמעים - לא הורים שיש להם ילדים בגילאים אלו
וודאי גם לא אנשים שחוו והיו במצב הזה
בני 50 ומעלה לדעתי
ליתר דיוק- אדם אחד שכותב לפחות מ 5 ניקים שונים...
לא ברור מה האינטרס שלו...
מה יכול להיות אינטרס חוץ מאולי תחושת שליחות
עכ"פ גם לי צורם ה"דו שיח" של המחמאות לאנשים בני 30

עושה רושם שהדו שיח פה הוא מנותק מהמציאות
המיעצים נשמעים - לא הורים שיש להם ילדים בגילאים אלו
וודאי גם לא אנשים שחוו והיו במצב הזה
בני 50 ומעלה לדעתי

מה יכול להיות אינטרס חוץ מאולי תחושת שליחות
עכ"פ גם לי צורם ה"דו שיח" של המחמאות לאנשים בני 30
גם רמת ה"פתרונות" שהוצעו פה קצת חרגו
שאלו (שוב, הגיוני שהשאלה באה מצד מישהו שרק המתין לתשובה הספציפית הזו וד"ל)
איך אפשר להנעים את האווירה בבית וכו
שזו שאלה מקסימה, באמת!!
אבל מפה ועד ה"פתרונות" הדרך רחוקה....
"להתחיל לנקות משבט כדי שיהיה נוח בבית בניסן"
"לדאוג להם לתעסוקה, לטיולים, ל3 ארוחות ביום"
כאילו כל בני הבית נחים על זרי הדפנה כל השנה
ורק מחכים דרוכים לביהנזמנים ניסן על מנת לרפד את הימים עבור החברה שחוזרים

חשוב בכל מקרה שמתעסקים עם הילדים לשדר להם בכנות, שאוהבים אותם והם רצויים בכל מקרה ובכל מצב.
בהצלחה בכל מקרה לכולם עם הבנים בבינה"ז.

מדובר פה על ילדים גדולים
ערב פסח- שונה משאר ימי בינהזמנים כי הוא מתאפיין בצורך גדול מאד של הכנות ונקיונות
ובמקום להבין
שאם יש כמה בחורים בבית, אז מייעדים אותם לזה בטבעיות
(אפשר ורצוי להחמיא וחובה(!!) אווירה טובה) כאילו מדובר בילדים בני שנתיים שזקוקים כל הזמן לצ'ופרים

שאלו (שוב, הגיוני שהשאלה באה מצד מישהו שרק המתין לתשובה הספציפית הזו וד"ל)
בתגובה אחת -הראשונה אחרי השאלה- היו רעיונות לנסות לעזור - וזה עובד טוב וזה הספיק
אחרי זה שאר התגובות זו כבר התפתחות ושיתוף מיצד הקוראים
(הכנסתי שאלה זו לעוד אתרים והתשובות היו ענייניות מחכימות וטובות ולייקים טובים ומכבדים)

בכללות בתגובות לפי הנכתב אפשר אולי מעט לדעת מי הגיע/ה מבית ביקורתי או ייבש ומי לא,
בכללות [ותמיד יש לא בכללות] בגילאים מעל 20 א"א ליצפות מבן או בת שיעזרו כשאין דלק של מחמאות מיצד ההורים
ולא משנה מה הגיל ומה התאריך - זו המציאות, ואם עוזרים זה בתחושת אילוץ וכדו' ולא יסודי,
וכשיש מחמאות וכדו' לא משנה מה הגיל והתאריך - העזרה מגיעה מעצמה כי הבן או הבת מלאים בתחושה טובה וזה כלל לא פינוק - זו אווירת בית בריאה ותקינה

אכן שאלתי בשביל שכן שמתמודד ורצה רעיונות והדרכה

[יש הרבה מנוים כאן שנהנים בכל תגובה חיובית בכל אשכול נושא ותחום וכך צריך להמשיך]

ראיתי אשכול בענייני שידוכים לפי חגים שניפתח אתמול בערב וכבר נינעל היום בערב אחרי 26 שעות.

1 שאלו שם בשאלה הפותחת לקבל הסבר, והיא ממש קשורה לכאן כי שמעתי הערב מכמה בחורים מעל גיל 25, ואחים נשואים של בחורות מעל 25, "שומע/ת שההורים אומרים בטלפונים לצלצל אחרי החג, ולא מבין/ה למה אני אמור/ה לעזור לחג כשככה דוחים לי הצעות"? וחלק הוסיפו: "וגם אחרי החג ממתינים לראש חודש אייר וגם אח"כ דוחים מכל מיני סיבות"
גם אם הם לא צודקים אבל למה צריכים לענות כך בטלפון כשהם שומעים

[2 הבנתי שם שמבקשים עזרה איך מגיבים באישי שיגיע למבוקש/ת, מי שיודע בבקשה שיעזור.]

[3 ראיתי שם שמערבים משהו בנושא כיור אחד או 2 כיורים, אשתף,
היה לי סבא בדירות הראשונות בארץ שבהם היה רק כיור אחד וכמובן היה ריק וגם השיש היה ריק כי שתפו מיד.
וכשעבר לדירה שיש בה 2 כיורים אמר לי בהומור ובחיוך "עכשיו תהיה סיבה לשים כלים בכיור ותהיה קצת מנוחה לסבתא עד לשטיפת הכלים".....😊]

אשתף ביוזמה של הורים במשפחה שהיו בה עד לפני שנה 4 בחורים בגילאי 26-34
(ב"ה 4 חתונות מסיון תשפ"ג עד שבט תשפד. גם השתמשו בסגולת הזרוע , ביקשו ממשפחות צעירים שלא היו צריכים את הסגולה)

מחמאות קצרות ומתדלקות על כל יוזמה ועשייה [כולל תפילה במניין וברכת המזון מהכתב]
ארוחות מלאות ומשביעות עד בדיקת חמץ
יצאו עם המשפחה לטיולים עד יום יב ניסן
לא ביקשו מהילדים עזרה לחג אבל כל עזרה הביאה מחמאות ושי נוסף
הארוחות המגוונות היו עם מאכלים ומשקאות שהבחורים אוהבים כולל שירים וכדו'
בסעודות השבת והחג לא האריכו הרבה וההקשבה וההשתתפות היתה מלאה
ההורים היו פתוחים עם הילדים בכל תחום ונושא ללא שום דחייה או ביטול או עיכוב
בשעה או בדקות שבחור נח - השתדלו לא להרעיש. [את הניקיון לחג התחילו כבר בחודש שבט כדי לימנוע לחץ בחודש ניסן]
ביקורי משפחות בחג או לפני ואחרי - רק בשיתוף הילדים ובהסכמתם
וכל זה גרם לכבד את ההורים בכל צעד ובכל שיתוף
תעביר בבקשה "תודה גדולה" לאותם הורים
הצילו בתים רבים ועדיין מצילים
וכן תשתף אותם על עוד הרבה תודות שההד החזק הזה עשה ועושה
אתה היית שליח מצוה
והרבה בתים נעשים בהם מצוות ואהבת לרעך כמוך כדברי הרב שטינמן והרב אוירבאך זצ"ל

ולכולם שיהיו ימי חופשה עם הרבה סיפוק והצלחה ובס"ד בקלות בכל המשימות במילים ובמעשים
ולמרות כל ההכנות בכל נושא ותחום שנזכה כולנו להגיע לחג בריאים שלמים שמחים ערנים ורעננים וכמובן גם בימים שאחרי החג עד לשובינו בס"ד למוסדות ולמקומות העבודה השונים

חג פסח כשר ושמח בגשמיות וברוחניות

[כתבתי ימי חופשה כי בספר השל"ה כתוב ולא יזכר שם בין הזמנים בישראל
וקיבלתי את המקור הזה
של"ה מסכת שבועות פרק נר מצוה
כח. בודאי מי שלומד דבר יום [ביומו], זמן ובין הזמנים, גמרא פירוש תוספות עם כל הדקדוקים, ובפרט דקדוקי רש"י, כי בכל דיבור ודיבור של רש"י יש בו נסתרים, עניינים מופלאים, כי חיבר החיבור שלו ברוח הקודש. צאו וראו ברש"י על התורה, שהקורא סובר שהוא קל, ראו במזרחי ובכל מפרשי דבריו ותמצאו נפלאות. ורש"י על הגמרא גם כן הוא [כך], כולם מרועה אחד נתנו. ואחר כך יעיין בגמרא פירוש תוספות, בקושיות ותירוצים, ואחר כך לתרץ כנזכר לעיל בדרכים אמיתיים. ודבר זה יהיה נוהג זמן ובין הזמנים, ולא יזכר ולא יפקד שם 'בין הזמנים', ויעקר מן העולם, אז תהיה תורתנו תורת ה' תמימה. ]

אכן שאלתי בשביל שכן שמתמודד ורצה רעיונות והדרכה
ב"ה תוצאות מבורכות מהרעיונות של "מוטי דבש" ושל עוד
לראשונה אחרי תקופה ארוכה
השכנים הרגישו בבית אווירה אחרת לגמרי לטובה
וההרמוניה חוגגת וכולם נשארים ומשתתפים בהכנות

גם השכן מבקש להודות
אבקש להודות פה לכל המסייעים

שכן של המנוי "בעיקר להודות"
וזה מה שנשאר - "להודות"

גם השתמשו בסגולת הזרוע , ביקשו ממשפחות צעירים שלא היו צריכים את הסגולה
בשבוע האחרון [מיום ב פרשת ויקרא ועד אתמול ליל ג פרשת צו] באזור בו אני גר בבני ברק ובאזור בו גר חברותא שלי באשדוד שאנו לומדים פעמיים בשבוע באשדוד
התארסו בחורים ובחורות משני הערים מעל גילאי 25 שעשו את הסגולה של הזרוע
(באחת השמחות שמעתי שזה גם עבד טוב בזיווג שני]
הייתי היום בבית כנסת חסידי ואני שומע אחד משוחח לחבירו "עוד לא שנתיים מהזרוע שהיה לך וב"ה שידוך חתונה ובת", ביררתי אצל האומר על מה שאמר ופירט לי על הסגולה והוסיף לי "זה שאמרתי לו היה גרוש כמה שנים עד לפני שנתיים ששמו לו את הזרוע".

בקרוב בשמחות בס"ד

אשתף ביוזמה של הורים במשפחה שהיו בה עד לפני שנה 4 בחורים בגילאי 26-34
(ב"ה 4 חתונות מסיון תשפ"ג עד שבט תשפד. גם השתמשו בסגולת הזרוע , ביקשו ממשפחות צעירים שלא היו צריכים את הסגולה)

מחמאות קצרות ומתדלקות על כל יוזמה ועשייה [כולל תפילה במניין וברכת המזון מהכתב]
ארוחות מלאות ומשביעות עד בדיקת חמץ
יצאו עם המשפחה לטיולים עד יום יב ניסן
לא ביקשו מהילדים עזרה לחג אבל כל עזרה הביאה מחמאות ושי נוסף
הארוחות המגוונות היו עם מאכלים ומשקאות שהבחורים אוהבים כולל שירים וכדו'
בסעודות השבת והחג לא האריכו הרבה וההקשבה וההשתתפות היתה מלאה
ההורים היו פתוחים עם הילדים בכל תחום ונושא ללא שום דחייה או ביטול או עיכוב
בשעה או בדקות שבחור נח - השתדלו לא להרעיש. [את הניקיון לחג התחילו כבר בחודש שבט כדי לימנוע לחץ בחודש ניסן]
ביקורי משפחות בחג או לפני ואחרי - רק בשיתוף הילדים ובהסכמתם
וכל זה גרם לכבד את ההורים בכל צעד ובכל שיתוף
שכן מבקש לשתף
מדהים
ישים
רוגע והקלה ואווירה משפחתית כיפית
4 שבתות מלאות סיפוק עם ימי חול המועד עמוסים בחוויות נעימות וחגיגיות
וההורים מעידים "דברי חכמים בנחת נשמעים"

[בבית 5 בנים ובנות בגילאי 19-35
ב"ה עשה השתדלות עם הזרוע [בחוה"מ] ובפתיחת הדלת לאליהו הנביא עם קריאת ונצעק ברוגע ובאמונה
ומיד בסגירת הדלת קראו שוב את וישמע ה' את קולינו
הצעה טובה ראשונה הגיעה כבר בחוה"מ והערב -ל ניסן- נסגר שידוך ראשון
בערב שבת שש"פ הגיעה הצעה שניה ומתקדמת טוב]

מזמור לתודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה