כללי עזרה : מה כדאי ללמוד?

• הוסף לסימניות
המקצוע העיקרי שלי לא קשור באופן ישיר לגרפיקה ועיצוב, אלא רק בעקיפין. יוצא לי במסגרת עבודתי לעסוק בעיצוב אחת לשבועיים שלושה לערך, שזה כולל עימוד חוברות / עלונים ו/או עיצוב כרטיסי ברכה .

בזמני החופשי , וכשיש לי סבלנות לכך, אני לוקחת עבודות פרטיות הכוללות עיצוב הזמנות לאירועים / פליירים / מודעות פרסומת לחינמונים / כרטיסי ביקור וכו' על זו הדרך.

למדתי בעבר עיצוב גרפי + בניה ועיצוב אתרים , פרשתי עוד לפני שקיבלתי תעודה כלשהי , משום שלא היתה לי סבלנות לשבת בכיתה של 10-15 אנשים כשרובם לא ידעו (בזמנו) איך שומרים קובץ על דיסקט.....

אני אוהבת לעצב, מאד אפילו, אוהבת ויודעת להתעסק עם הפוטושופ ברמה חובבנית , לא מקצועית.
אוהבת גם מאד לצלם ולאחר מכן, לשחק / לערוך / לעצב את התמונות שאני מצלמת.
מתעסקת לעיתים בעריכת סרטים, יודעת קצת את הסטודיו 9 ואת הפרימייר.
בקיצור, מכל תוכנה טעמתי קצת :)

המליצו לי ללמוד את האינדיזיין והאילוס' כדי שיהיה לי קל יותר ונוח לעבוד עם מה שאני עושה כיום.
רוצים לצחוק? את כל מה שאני מעצבת במסגרת עבודתי כיום, אני מעצבת (בפוטושופ) ומעמדת ב.....וורד! (לא נורמלית, הא?)

בקיצור, לעזרתכם אודה, אם תוכלו לעזור לי ולכוון אותי מה לדעתכם הכי כדאי / רצוי / משתלם לי ללמוד, ואם אפשר סדר גודל של מחירים של קורסים שכאלו, אין צורך לתת לי מקומות לימוד כרגע, רק בגדול, לסדר את מחשבותיי ורצונותיי הלא ממש ברורים :)

תודה מראש.

• הוסף לסימניות
אולי בתור התחלה תקני לך את הספרים של מנטור ותנסי ללמוד בעצמך, בסיועם הנדיב של חברי פרוג בשעות הצורך? כך תוכלי לראות במה כדאי להשקיע יותר.

• הוסף לסימניות
רחלושית, מזדהה עם כל מילה שכתבת, כמוני כמוך... מעצב בפוטושופ ומעמד בוורד...
אז מי שיכול לעזור לנו, ויש לו איזה רעיון, אשמח לשמוע.
אגב, מישהו למד פעם / מכיר את לומדה (קורס לגברים)?

• הוסף לסימניות
משתלם מאוד ללמוד אינדיזין
מכילה את כל העימוד הקיים בדרך נעימה וקלה
תוכנה ידידותית מאוד שאפשר לעמד בה הכל וגם קצת לעצב
ספרי לימוד ספרי קודש ועוד דברים מסובכים
תומכת בתוכנות ווורד פוטושופ ועוד
אבל.....
לא קל ללמוד אותה
אני חושבת שרק מי שיודע לבנות סקריפטים יכול להיות מורה לאינדיזיין
ולא כל מי שקרא את הספר של מנטור.
ופה בפרוג יש כמה כאלה - - -

• הוסף לסימניות
לעימוד - רק אינדיזיין
לעיצובים וקטוריים - לוגו, עיטורים, וגם מודעות או כל דבר שהוא רק עמוד אחד - אילוסטרייטור.

אם את מאלה שיכולים ללמוד לבד - תתחילי עם הספר של מנטור, אם יש לך שאלות תוכלי לשאול כאן! ואם אחרי כל זה תראי צורך ללמוד קורס - תמיד אפשר.
בלומדה אני יודעת שיש קורס לאינדי, אין לי מושג מה המחיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ורד;144287:
אבל.....
לא קל ללמוד אותה
אני חושב שמי שיש לו ידע מוקדם בפוטושופ, יכול בהחלט ללמוד אינדיזיין מספר הדרכה (אמנם לא ברמה מושלמת. אבל ברמה בסיסית, וקצת יותר מזה).
שאלות שמתעוררות באמצע הלימוד אפשר להתייעץ כאן, ובסוף אפשר לקחת כמה שיעורי השלמה אצל מורה פרטי.
וכמובן, שבמהלך השימוש השוטף - כל הזמן משתפרים ולומדים.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לדעתי- - -

בלי אינדיזיין ואילוסטרייטור אין לך מה לעשות היום בתחום. כך שללמוד ודאי תצטרכי. זה רק ענין של אופי וכשרון האם את יכולה לעשות זאת לבד+ ספרים+פורום, או שאת צריכה שיעורים מסודרים, מובנים, תרגולים על כל נושא וכו'.
תחליטי לפי איך שאת מכירה את עצמך.

• הוסף לסימניות
אביגייל, "בלי אינדזיין ואילוסטרייטור אין לך מה לעשות היום בתחום"
אני לא חושב שאני לגמרי מסכים עם קביעה זו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביגיל;144366:
בלי אינדיזיין ואילוסטרייטור אין לך מה לעשות היום בתחום

ממש לא מדוייק.
במיוחד לגבי אילוסטרייטור.

• הוסף לסימניות
לא ממש מסכימה איתך לגבי הקביעה הזו, מציאות שאני עובדת בגרפיקה בלי 2 התוכנות הללו, מצליחה ב"ה ומקבלת פידסקים טובים מלקוחות, כך שזה לא מדויק מה שאמרת אביגיל.

אולי אם ארצה (ואני לא רוצה) לעבוד בתור גרפיקאית במשרד מסודר שמצריך את זה - את צודקת.

בכל מקרה, קראתי את דברי כולכם בעיון רב, תודה רבה לכם!

את הפוטושופ בסופו של דבר למדתי באמת מתוך הספר, יתכן ואעשה זאת גם עם האינדיזיין.

שמעתי שיש ב"בית המורה" בבני ברק לימודים של האינדיזיין, מישהו מכיר? אשמח לדעת אם זה נחשב למשהו טוב, או לחילופין אם מישהו מכיר מורה פרטית? , אני מעדיפה ללמוד לבד ולא בקבוצה ולסיים כמה שיותר מהר, אין לי סבלנות לשבת יותר מדי זמן וללמוד :).

שוב, תודה , מחכה לתשובות.

• הוסף לסימניות
הקורס בבית המורה של י. מרילוס מ-ע-ו-ל-ה!
יתכן שבשנה הקרובה תהיה קבוצת מתקדמות. אך דא עקא שכיון שכבולים למס' שעות קבועות מראש -לא תמיד מספיקים הכל. אבל תמיד תוכלי לשאול אישית את המורה ולקבל ייעוץ בחפץ לב ומאור פנים.
יהודית מרילוס היא גאון באינדיזיין וכן בשאר התוכנות. מלמדת גם הבאה לדפוס והמון טיפים. כמובן גם תלוי כמה הקבוצה רצינית (גרפיקאיות בפועל או מורות שבאו ללמוד איך לעצב שכפולים...)
נפתח שנה הבאה גם קורס עיצוב ותקשורת חזותית מאת י. מרילוס ברמה גבוהה -חדש בבית המורה! לתשומת לבכם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה