כללי עימוד בצרפתית

• הוסף לסימניות
קיבלתי ספר לעימוד בצרפתית. ואין לי מושג בפונטים מתאימים. מישהו יכול לייעץ לי איזה פונט מתאים.
שם הספר:L'échelle humaine
"Madrégate ha adam"
אני צריכה שני פונטים לכותרות ולטקסט רץ.
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אני כצרפתייה יכולה לומר שבגדול כל פונט באנגלית מתאים לצרפתית גם בטקסט רץ אתה יכול לקחת משהו מאנגלית ולשים בצרפתית משהו קריא ברור ונח לקריאה כמובן.. זה אותם אותיות רק שקוראים זאת אחרת ולא כמו רוסית, ספרדית וכד' שזה גם לא אותם אותיות
שיהיה בהצלחה!

ואם את/ה צריך עזרה אז בשמחה!!

• הוסף לסימניות
קיבלתי חומר בצרפתית

ובפונטים באנגלית הכל עובד
חוץ מכמה אותיות
דהיינו שבצרפתית יש אותיות שמלמעלה יש 2 נקודות
והמחשב כותב אותן או בעברית או בריבוע סתמי
דהיינו המחשב לא קורא אותן

ניסיתי בכמה מחשבים ובכמה תוכנות וללא הצלחה

• הוסף לסימניות
אני מעלה השערה שצריך להתקין צרפתית במחשב, כי אם לא המחשב מזהה את זה כמו אנגלית ואז אין את האותיות המיוחדות (כבר שכחתי איך קוראים להן)
בעבר הקלדתי בצרפתית ואני בטוחה שקודם כל התקנתי את הצרפתית. השתמשתי בפונטים רגילים של אנגלית.

• הוסף לסימניות
למשל הפונטיים הלועזיים של פונביט לא מתאימים לצרפתית בגלל הבעיה שהוזכרה למעלה שיש כמה אותיות שחסר ה'ניקוד העליון', אבל הפונטים שבחשב כמו TIMES ןARIEL בדרך כלל בסדר גמור.

• הוסף לסימניות
גם הפונט minion pro
עובד אצלי יפה בצרפתית.

• הוסף לסימניות
כן הוא מצויין עשיתי בו כמה ספרים בצרפתית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה