כללי עימוד ודפוס בשני צבעים

• הוסף לסימניות
שלום. אני מעמד כבר תקופה מסויימת באמצעות תוכנת וורד.

אני מעוניין כעת לעצב ספר שחוץ מהצבע השחור הבסיסי (וכל גווני האפור שלו) יהיה עוד צבע (נגיד אדום).
איך עושים כזה דבר? בצורה שבית הדפוס יוכל לקלוט את זה כשני צבעים בלבד ולא כצבע מלא?
(בדרך כלל אני פשוט סוגר קובץ פידיאף ושולח לבית הדפוס).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ממוצע;674806:
שלום. אני מעמד כבר תקופה מסויימת באמצעות תוכנת וורד.

אני מעוניין כעת לעצב ספר שחוץ מהצבע השחור הבסיסי (וכל גווני האפור שלו) יהיה עוד צבע (נגיד אדום).
איך עושים כזה דבר? בצורה שבית הדפוס יוכל לקלוט את זה כשני צבעים בלבד ולא כצבע מלא?
(בדרך כלל אני פשוט סוגר קובץ פידיאף ושולח לבית הדפוס).

קשה לי להאמין שזה אפשרי בוורד.
לדעתי האפשרות ההגיונית ביותר היא הכנת קובץ הPDF באמצעות פיסטופ.

(יותר הגיוני לעמד פשוט באנדזיין, היא תוכנת עימוד, שלא כוורד..)
אולי אברהם או קרש יגיבו, הם מומחים בוורד.

• הוסף לסימניות
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. אני צריך את זה בקרוב

• הוסף לסימניות
לדעתי אתה יכול לבחור אחד מהצבעים הבסיסיים של CMY ולשים אותו על כל הרשתות שלו (20%, 50%) וכו'... ואח"כ לתת לדפוס הוראה להמיר את כל המקומות שיש ציאן, לדוגמא, לצבע פנטון מסויים.
רק מה? בוורד נראה לי שלא תהיה לך אפשרות לשלב בין שתי הצבעים, לא בטוח שזה ילך טוב בסגירה לדפוס. (או שאולי תברר אצל מישהו שיותר "מייבין" בוורד)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ממוצע;674926:
מה זה הפיסטופ הזה?

אין לי אותו. אך זה תוכנת עזר לאקרובט (או אולי מחליף את אקרובט, איני יודע) שימושי בכל מני דברים, משתמשיםם בה בעיקר להמרות צבעים שונות. למשל משחור עשיר לשחור נקי.
חפש בגוגל.
עולה איזה סכום, מכובד למדי, אולי נסה גרסת נסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GD;675311:
לדעתי אתה יכול לבחור אחד מהצבעים הבסיסיים של CMY ולשים אותו על כל הרשתות שלו (20%, 50%) וכו'... ואח"כ לתת לדפוס הוראה להמיר את כל המקומות שיש ציאן, לדוגמא, לצבע פנטון מסויים.
רק מה? בוורד נראה לי שלא תהיה לך אפשרות לשלב בין שתי הצבעים, לא בטוח שזה ילך טוב בסגירה לדפוס. (או שאולי תברר אצל מישהו שיותר "מייבין" בוורד)

למיטב ידעתי אין לוורד צבעים בסיסים של cmyk. הוא עובד בrgb. וזה כי הוא לא נועד לעימוד. אולי לעבודות לתלמידי בית הספר.

ומכאן הנני להביע הוקרתי לכל המעמדים המוכשרים שמצליחים לעמד ספר בתוכנה שכלל לא נועדה לזה.(אם כי לא ברור לי למה בכלל לנסות?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;675367:
למיטב ידעתי אין לוורד צבעים בסיסים של cmyk. הוא עובד בrgb. וזה כי הוא לא נועד לעימוד. אולי לעבודות לתלמידי בית הספר.

ומכאן הנני להביע הוקרתי לכל המעמדים המוכשרים שמצליחים לעמד ספר בתוכנה שכלל לא נועדה לזה.(אם כי לא ברור לי למה בכלל לנסות?)

וורד אכן איננה תוכנת הוצאה לאור, ולכן אין לה תמיכה ב CMYK, ובעוד כמה דברים שנחוצים לדפוס.
התוכנה המיועדת לעימוד מאת מיקרוסופט היא פאבלישר, אבל בעבודה עם עברית נתקלתי בה בהרבה בעיות שלא ניתן להתגבר עליהם ולכן לא הייתי ממליץ גם עליה, כל עוד לא יטופלו הבאגים האלה.

אמנם ישנם ספרים שאין שום בעיה לעמד עם וורד, ומי שזה נוח לו - למה לא?

בתכונות מסויימות יש לוורד יתרונות על האינדיזיין כמו למשל בהערות סיום, מפריד הערות השוליים, בחירת כל הערות השוליים בבת אחת ועוד.

לכן התשובה לשואל היא שזה לא אפשרי בוורד. ייתכן ואפשר ע"י התערבות תוכנות חיצוניות כמו פיטסטופ אבל בזה אני לא בקיא.

• הוסף לסימניות
גם פאבלישר לא נועד לעימוד מסיבי, רק לפירסומים פנימיים של חברות או עלוני בית ספר וכד' זה גם הטאמפלטים שמצורפים לו.

למי שקשה המחיר, לעת עתה יש רק תוכנה אחת למיטב ידעתי שמספקת עימוד מקצועי. והיא: התוכנה החופשית, ששמה סקריבוס. לטענת המפתחים תומכת מלאה בעברית.
יש גם " המשלים לוורד" אך אינני מכיר את יכולותיו.

• הוסף לסימניות
מה שגליתי בנתיים:
אפשר להדביק את החומר מword לPublisher 0 בסוף העבודה ושמה יש את התמיכה בצבעים CMYK
עכשיו עלי לקחת צבע אחד (למשל את הוורד) ולהשתמש בגוונים השונים שלו? ראיתי שהוא גם תומך בצבעי פנטון. אפשר להשתמש גם איתם או שזה לא קשור?
ובכלל - אי אפשר להוסיף את הפונקציה של הצבעים האלו לוורד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ממוצע;676925:
מה שגליתי בנתיים:
אפשר להדביק את החומר מword לPublisher 0 בסוף העבודה ושמה יש את התמיכה בצבעים CMYK
עכשיו עלי לקחת צבע אחד (למשל את הוורד) ולהשתמש בגוונים השונים שלו? ראיתי שהוא גם תומך בצבעי פנטון. אפשר להשתמש גם איתם או שזה לא קשור?

מעולה. זה מה שאתה צריך. לא כל כך משנה אם תשתמש בשני צבעי פנטון או שני ערוצים נקיים(אל תשתמש ב Yellow )כל מקרה אתה יכול לומר לדפוס איזה צבע לשים בכל ערוץ,לרוב פנטון כל שהוא.
כמובן הכל מועיל לדפוס אופסט ולא דיגטלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ממוצע;676925:

ברגע שמיקרוסופט ירצו הם יוסיפו את זה בקלות, אבל לא נראה לי שיש להם אינטרס לעשות את זה...
וורד מיועדת למדפסות ביתיות, לא לדפוס מסחרי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה