כללי עימוד ספר בשחור לבן, עם תמונות ורקעים

• הוסף לסימניות
לקוח ביקש ממני לעמד לו ספר שכולו יהיה בגווני שחור לבן.
הבקשה של הלקוח היתה, שהמקומות בהם יש מכתבים, מאחורה יהיה עותק של המכתב עצמו חלש.
בנוסף, יהיו עמודי תמונות שהם יהיו בצבע מלא.

מה שאני לא בטוחה בו זה מה לעשות עם תמונת הרקע - יש רקע של המכתב כמו שכתבתי למעלה, ורקע של קלף. שניהם בגווני אפור, אבל השאלה אם בסגירה לדפוס זה אכן יצא שחור לבן, או שאני צריכה לעשות פעולה נוספת.

ואם כן, איך עושים זאת באינדי? איך ממירים את כל התמונות לשחור לבן בלבד?
הבנתי שבגווני אפור בכל זאת משתתפים כל הצבעים האחרים.

פשוט אני לא רוצה לשלוח לדפוס ושתהיינה בעיות ברגע האחרון.

תודה מראש לעונים.

קבצים מצורפים

• sample1.pdf
    1 MB · צפיות: 48
  • הוסף לסימניות
לא יודעת לגבי שאלתך :eek:
הכתב המחובר איזה פונט זה?

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי, אם תעבדי על שחור שהוא רק 100% בלק בלי 100% של הצבעים האחרים, ואח"כ תכיני ממנו כל מיני טינטים, לא אמורה להיות בעיה בדפוס.

• הוסף לסימניות
כשאני שלחתי לדפוס רק 100% שחור בלי צבעים אחרים (בחוברות שחור לבן), זה לא יצא מספיק שחור (ביותר מדפוס אחד). כך שלא הייתי ממליצה לך, אלא דווקא להשתמש בשחור שכולו 100% גם בצבעים האחרים, ואת המסמכים תהפכי בפוטושופ לתמונות בגווני אפור.
אני בינתיים לא מצאתי באינדיזיין (cs2), פקודה שהופכת את המסמך לגווני אפור.

• הוסף לסימניות
עדיף מאוד (מאוד) להפוך את המכתבים לgrayscale בפוטושופ,
כי רק שם את יכולה לשלוט בהמרה, שתצא מספיק איכותית.
אם את שמה במסמך את המכתב הצבעוני וסוגרת כך - קשה מאוד להעריך איך זה יצא בדפוס.
המרה נכונה לשחור לבן לוקחת בחשבון פרמטרים שונים,
למשל - הערוץ האדום עלול להיות כהה מדי ובהמרה הוא ישתלט,
כשאת עושה את זה דרך פוטושופ את יודעת מה תהיה התוצאה, ויכולה להבהיר אותו.
וכן לשלוט בקונטרסט וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TIP X;361686:
למיטב ידיעתי, אם תעבדי על שחור שהוא רק 100% בלק בלי 100% של הצבעים האחרים, ואח"כ תכיני ממנו כל מיני טינטים, לא אמורה להיות בעיה בדפוס.

הבעיה היא איך לעשות זאת לקבצי תמונות, הרי אני לא הולכת לצבוע אותם מחדש.

נכתב ע"י ariels;361761:
עדיף מאוד (מאוד) להפוך את המכתבים לgrayscale בפוטושופ,
כי רק שם את יכולה לשלוט בהמרה, שתצא מספיק איכותית.
אם את שמה במסמך את המכתב הצבעוני וסוגרת כך - קשה מאוד להעריך איך זה יצא בדפוס.
המרה נכונה לשחור לבן לוקחת בחשבון פרמטרים שונים,
למשל - הערוץ האדום עלול להיות כהה מדי ובהמרה הוא ישתלט,
כשאת עושה את זה דרך פוטושופ את יודעת מה תהיה התוצאה, ויכולה להבהיר אותו.
וכן לשלוט בקונטרסט וכו'

האם זה מספיק אם אני ממירה לגווני אפור בפוטושופ? זה מה שעשיתי אבל לא הייתי בטוחה אם זה יעבור כצבעי שחור לבן בדפוס, או שיתחילו לקטר לי שיש יותר מגוון אחד של שחור.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
האם זה מספיק אם אני ממירה לגווני אפור בפוטושופ? זה מה שעשיתי אבל לא הייתי בטוחה אם זה יעבור כצבעי שחור לבן בדפוס, או שיתחילו לקטר לי שיש יותר מגוון אחד של שחור.[/QUOTE]

אם התמונה מוגדרת כגרייסקל למה שיהיה לדפוס בעיה של יותר מצבע אחד???

נכתב ע"י riki-v;361726:
כשאני שלחתי לדפוס רק 100% שחור בלי צבעים אחרים (בחוברות שחור לבן), זה לא יצא מספיק שחור (ביותר מדפוס אחד). כך שלא הייתי ממליצה לך, אלא דווקא להשתמש בשחור שכולו 100% גם בצבעים האחרים, ואת המסמכים תהפכי בפוטושופ לתמונות בגווני אפור.

אם היא תתן בטקסטים 100% מכל צבעי הcmyk הרי פשוט שתהיה לה בעיה עם הדפוס
לטקסטים נותנים רק 100% black גם אם זה מודפס בפרוצס

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י riki-v;361726:
אני בינתיים לא מצאתי באינדיזיין (cs2), פקודה שהופכת את המסמך לגווני אפור.

100% בצבעים האחרים ייתן תוצאה של קפה בוץ על הנייר.
לא מעמיסים עומס צבע של 400%, זה יהרוס את ההדפסה.
מה גם, שמדובר בהדפסה שחור-לבן, אז בכל מקרה לא ניתן להשתמש בשום צבע מלבד שחור על כל גווניו.

נכתב ע"י גינגית;361763:
האם זה מספיק אם אני ממירה לגווני אפור בפוטושופ? זה מה שעשיתי אבל לא הייתי בטוחה אם זה יעבור כצבעי שחור לבן בדפוס, או שיתחילו לקטר לי שיש יותר מגוון אחד של שחור.

מה שהצעתי - לא לעשות המרה אוטומטית,
אלא לשחק על פי הצורך עם הערוצים, LEVELS וקונטרסט.
כך תקבלי את התוצאה הכי טובה.

לגבי בעיתיות בדפוס - אם זה נשמר כ-grayscale אין שום בעיה עם הדפוס. מנסיון.

• הוסף לסימניות
אני משתמשת הרבה להמרת תמונות המשולבות בספרים בתוסף שהעלו לכאן פעם, שהופך תמונות צבעוניות לGREYSCALE. אף פעם לא היו לי בעיות עם הדפוס בגלל זה.
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=32916

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה