נכתב ע"י אריאל וו;2379400:אם מדובר בהערות מובנות של אינדיזיין, אכן אי אפשר להמשיך מספור מהסטורי הקודם. אבל בעימוד רב טקסט לרוב אין בכלל מספרי הערות שוליים אלא דיבור-המתחיל, לא?
לגבי שתי סוגי הערות: השאלה במה בדיוק מדובר. אבל לכאורה, ברב טקסט, מדובר הסתם שתי טקסטים, ואז, בדומה מאוד לתג, אתה מכין להם תיבות טקסט נפרדות בדף הסמטר, ומזרים את הטקסט לתוכם בדפים הרגילים, ומשנה את הגודל כפי הצורך.
לגבי חלון, עדיף להשתמש בסקריפט שלי שעובד בשיטת ה-drop caps ולהמנע משימוש באובייקטים מעוגנים.
קצת היסחפות..נכתב ע"י 5127109;2379486:לדעתי - ובהחלט זה נתון לדיונים אין סופיים, המשל הכי מוצלח לרב טקסט רווחי באינדיזיין הוא:
שניצל אוכלים עם מזלג. מרק עם כף.
שניצל אפשר לאכול איכשהוא עם כף, אבל מרק, אי אפשר לאכול עם מזלג.
נכתב ע"י אשרינו;2379622:אני רוצה לעשות הערות שוליים ובנוסף מדי פעם הערות נוספות של המהדיר לדפוס.
כמובן שההערות שוליים צריכים להיות במספרים וההערות המביא לדפוס באותיות
יחכימנו רבינו...
ולגבי ההדרופקאפ.
ילמדינו רבינו איך אני עושהכמו בדוגמה המצורפת.
צפה בקובץ המצורף 331979
נכתב ע"י 5127109;2379486:וניקח את הרב טקסט הכי פשוט ונפוץ שמגיע לעימוד מלקוחות פרטיים - סוג של משנה ברורה - טקסט עליון רציף עם הערות, ועוד הערות (באור הלכה)ועל אחד מהם יש עוד הערות (שער הציון) . מי יאחז ראש לבדוק כל עמוד אם כל קישור נמצא במקום שלו, ולא ברח משהו מכאן לשם. וספרים כאלה של מחברים בני זמניניו מאוד נפוץ, תוסיף לי עוד הערה תוסיף לי עוד מראה מקום - כמובן הם משלמים זה.
ומה קורה עם צריך לעשות ברך? אז צריך להקבץ יחד שני תבות טקסט, או ממש להכין אותו מקובץ על ידי PATH FINDER או לשים אחד ליד השני, ואז לא תמיד זה מסתדר עם הגריד כי לא נשמר רווח לפני פסקה, וכן הלידנג לא תואם -נסו ותראו.
וכותרות מרחפות מעל הטקסטים? נראה שכל פעם צריך לבעבע אותם מהמסטר כדי להזיז אותם.
.
נכתב ע"י ישראל ר;2379732:אני חושב שכל הדיון כאן מיותר, כי אלו שמנסים לצדד באינדיזיין לא ניסו כנראה לעמד בפועל עם תג. וממילא, בטח 'שייך' לעשות באינדיזיין, אבל לא זה הכיוון אם 'שייך' או לא, 'שייך' ו'ניתן' לעשות רב טקסט גם בוורד.
לכן אם מדובר על 'אתגר' של 'עשיתי רב טקסט' באינדיזיין, בבקשה. אבל אם מדובר על עבודה, זה ממש לא המקום.
אריאל וו שהסביר למעלה איך להתגבר על הבעיות באינדיזיין, רק היטיב להסביר את הבעיות של התוכנה, שבתג מלכתחילה הם לא קיימות, ורק כאשר מתחילים לעמד בפועל מגלים עד כמה הם עמוקות, ואיזה עוד בעיות באות בעקבותיהן.
נכתב ע"י אריאל וו;2379731:לגבי ההערות: בתאג יש לך אופציה להערות שוליים בכלל? הבנתי שלא. הכל שם ידני, אם קצת כלים שמסמנים אם משהו השתבש. (מה שאני יודע מתג זה רק מה שהראו לי חברים ותו לו -- אין לי נסיון בזה). אז את זה אפשר גם באינדיזיין לעשות די בקלות עם סקריפט קטן.
במקרה שלכם, תעשה הערות רגילות, ואיפה שיש עוד הערות, תשתמש בדף מסטר שיש לו תיבת טקסט נוספת. איך היית עושה את זה בתג, למעשה?
לגבי החלון עם המספור הקטן: אין שום בעיה כלל -- בפונקציה של dropcaps אפשר להגדיר סגנון תו למילות פתיח. אחרי זה, אפשר להחיל סגנון תו נוסף על המספור שיקטין אותו חזרה. בונים את שתי הסגנונת האלו פעם אחת, ואחרי זה הכל זורם...
הבעיה של שיטת ה-dropcap למילת פתיח זה לא זה, זה שאי אפשר להשתמש ביישור מלא אנכי למי שצריך.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אלו דברים, נחליאלי(ת), רבקהא ועוד 25 משתמשים28 //