דרוש מידע עיצה בקשר לשם פרטי לילדה שעולה ל-א'

• הוסף לסימניות
הכי חשוב אלו התפילות שלכם, ודליים של חיזוקים, והשקעה ביצירת קשרים חברתיים, לילדה העולה החדשה שעברית זו לא שפתה, והרגלי הגן שלה שונים.
בהמשך הדרך, בלימוד אנגלית יהיה לה מן הסתם יותר קל ותוכל גם לעזור לחברות.
בהצלחה רבה.

• הוסף לסימניות
יש לי ילד שאני מכנה בשמו הראשון ובעלי קורא לו בשמו השני (שהוא שם פחות מקובל)
בכתה קוראים לו כמוני. ושמחתי לראות שעל המבחנים הוא חותם בשני השמות, ובעקבות זאת גם הרבעס מכנים אותו בשני השמות. זה פשוט הראה לי שהוא מרגיש נח עם השם בכל וריאציה שלו.
מה שאני באה לאמר זה שיקראו לה בשם אחד לא אומר שמסתירים את השם השני. ממש לא.
את יכולה לאמר לה שבארץ מקובל יותר לקרא לבנות בשם אחד ולכן תציג את עצמה כטליה, יכול להיות שבהמשך חברות טובות ישמעו בבית את שני השמות ויתחילו גם הן לכנות כך.
העיקר לא להעביר לה מסר שהשם השני לא יפה או צריך להסתיר אותו כי זה לא נכון. זה שם יפה מאד. לא נפוץ אבל כן שומעים פה ושם. היא בטח גם יודעת שזה תרגום לשושנה ודומה מאד לרייזי שמקובל בצבור החסידי.
בקיצור מצטרפת לממליצים על טליה, אבל ממש לא צריך להחביא את השם השני.

• הוסף לסימניות
את יכולה לאמר לה שבארץ מקובל יותר לקרא לבנות בשם אחד ולכן תציג את עצמה כטליה,
בזהירות: יש צירופי שמות מסויימים למדי - שכן מקובל להשתמש בהם בשני השמות בו זמנית. בדרך כלל - אלו שמות שמצטרפים לשם 'חיה', 'חנה', 'רחל', ו'שרה'. זה גם מאד תלוי איך השם 'מתגלגל' בפה ואם נוח להגות את שני השמות ברצף אחד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה