דרוש מידע עלו לנו על כרטיסי אשראי , מה עושים? דחוף!

• הוסף לסימניות
מי יודע מה עלי לעשות?
עלו לנו על הפרטים האישיים , בכרטיס אשראי אחד עשו מלא עסקאות באפל [עסקאות בחו"ל שיורדות מהחשבון מיידית], אמנם ב"ה ישראכארט עושים החזר לכסף
אבל הבוקר ראינו מייל מויזה כאל שגם אצלם רואים נסיונות גניבה מהכרטיס השני שלנו
מה עושים? מה זה אומר? שהמחשב שלי גם בבעיה? או שרק הכרטיסי אשראי?
האם כדאי לקחת חוקר פרטי?
הענין שלפני חודש היה פה טכנאי מחשבים שסדר לנו במחשב חומרים שנאבדו ועשה שליטה מרחוק בגלל שההעתקה לקחה המון שעות. יתכן שזה הוא?
כי לכאורה זה עסקאות בחו"ל....
מי מבין בזה ויכול להפנות אותי לגורמים הרלוונטיים?

• הוסף לסימניות
מי יודע מה עלי לעשות?
עלו לנו על הפרטים האישיים , בכרטיס אשראי אחד עשו מלא עסקאות באפל [עסקאות בחו"ל שיורדות מהחשבון מיידית], אמנם ב"ה ישראכארט עושים החזר לכסף
אבל הבוקר ראינו מייל מויזה כאל שגם אצלם רואים נסיונות גניבה מהכרטיס השני שלנו
מה עושים? מה זה אומר? שהמחשב שלי גם בבעיה? או שרק הכרטיסי אשראי?
האם כדאי לקחת חוקר פרטי?
הענין שלפני חודש היה פה טכנאי מחשבים שסדר לנו במחשב חומרים שנאבדו ועשה שליטה מרחוק בגלל שההעתקה לקחה המון שעות. יתכן שזה הוא?
כי לכאורה זה עסקאות בחו"ל....
מי מבין בזה ויכול להפנות אותי לגורמים הרלוונטיים?
לגבי הטכנאי: השליטה מרחוק לא מחשידה כי קילוגר מתקינים בפחות משניה, ובשביל קילוגר הוא היה יכול לשלוח לכם איזה קובץ פשוט וגמרנו, אל תמהרו לחשוד בכשרים.
לגבי אשראי: השאלה לֶמה משמש אתכם הכרטיס השני, אם גם בכרטיס השני אתם מבצעים קניות באינטרנט אז כנראה קניתם במקומות פחות אמינים, וגם יכול להיות שכל הגניבה היא מהארץ מאיזה מצלמה שצילמה את הכרטיס בחנות או תחנות דלק - כמו שהזכירו פה בעבר.
בקיצור תבדקו טוב אם זה רק הכרטיסי אשראי או עוד חשבונות (פעילות חשודה במייל, או בבנק) ולפי זה תדעו אם זה הונאה ברמת מחשב וסיסמאות או ברמת כרטיס.
חוקר פרטי... לפי הנ"ל (אם מדובר בקילוגר) אז הסיכוי שיעלה משהו בחכתו הוא אפסי.

• הוסף לסימניות
הנתונים היבשים שאני רואה זה ככה:
9 עסקאות בחברת אפל שהצליחו לשלם מהכסף שלי.[אגב אין לי שום דבר של אפל, לא אייפון ולא מחשבים]
עוד כמה עסקאות שניסו לשלם ולא הצליחו
בנוסף-נסיונות לשלם בכרטיס נוסף שלי, עוד לא ידוע מה גודל הנזק.
מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
הנתונים היבשים שאני רואה זה ככה:
9 עסקאות בחברת אפל שהצליחו לשלם מהכסף שלי.[אגב אין לי שום דבר של אפל, לא אייפון ולא מחשבים]
עוד כמה עסקאות שניסו לשלם ולא הצליחו
בנוסף-נסיונות לשלם בכרטיס נוסף שלי, עוד לא ידוע מה גודל הנזק.
מה אתם אומרים?
כמובן שלהחליף כרטיסי אשראי.
האם לחשוד שיש עליכם מעקב 24 שעות? למרות שזה יתכן, אבל בא נאמר שמי שהיה לו מטרה לעקוב אחריכם לא היה משתמש בכרטיס אשראי שלכם.
בכל מקרה, אין קשר מחייב בין גניבת פרטי אשראי שזה משהו מאוד נפוץ (לרוב מהכיוון של המוכר ולא של הקונה - פריצה לאתרים או מצלמות בחנויות) לבין מעקב וגניבת פרטים אישיים אחרים.

• הוסף לסימניות
יישר כח
למעשה א"א לדעת האם המחשב שלי במעקב, או אני בעצמי, נכון?
כלומר חוץ מלהתפלל יש לי השתדלות נוספת לעשות?

• הוסף לסימניות
חברת האשראי שלחה לי מייל שנעשו נסיונות רכישה של מאות דולרים באוהיו באשראי שלי, וזה נראה להם חשוד.
מובן שהכרטיס בוטל, ונשלח חדש. שאלתי אותם איך זה קרה. באשראי טענו שזה קורה הרבה פעמים, פיצוח מספרי אשראי של מומחי סייבר.
מה שכן, מאד אני לא כותבת את האשראי במייל, והוא לא שמור

• הוסף לסימניות
יישר כח
למעשה א"א לדעת האם המחשב שלי במעקב, או אני בעצמי, נכון?
כלומר חוץ מלהתפלל יש לי השתדלות נוספת לעשות?
במחשב אפשר! להתקין תוכנת אנטי וירוס טובה כמו eset למשל.
באמיתי - לדעתי זו קצת גאוה לחשוב שאתם מעניינים מישהו.....

• הוסף לסימניות
חברת האשראי שלחה לי מייל שנעשו נסיונות רכישה של מאות דולרים באוהיו באשראי שלי, וזה נראה להם חשוד.
מובן שהכרטיס בוטל, ונשלח חדש. שאלתי אותם איך זה קרה. באשראי טענו שזה קורה הרבה פעמים, פיצוח מספרי אשראי של מומחי סייבר.
מה שכן, מאד אני לא כותבת את האשראי במייל, והוא לא שמור
לפעמים יש אתרים שלא משתמשים בסליקה מאובטחת, הרבה אתרים ישראלים כאלה.
וגם כשקונים בטלפון "חלק מהשיחות מוקלטות",

• הוסף לסימניות
התכוונתי שאולי המחשב חלילה במעקב של כופר או משהו כזה
תודה רבה רבה בכל אופן!

• הוסף לסימניות
ואגב חשוב לדעת על אתרים שאין להם אבטחה, מה זה אמור להיות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה