עליה לתורה

• הוסף לסימניות
מרגש ומהמם!
נעתקו לי המילים מהפה........................................

(אוצ'ין אוצ'ין קרסיבה!)

• הוסף לסימניות
איזה כישרון...

מזל שיש פרוג כדי להנות מכאלו דברים

• הוסף לסימניות
יאו לא נורמאלי.
גם אני רוצה לצייר ככה
[ושיהיה לי זמן לצייר ככה]

• הוסף לסימניות
וואו!!!!!
מדהים מדהים מדהים!
כשרון אדיר

• הוסף לסימניות
מצטרפת למצעד המחמאות,
הציור ראוי לכל מילה!!!
ואף ליותר......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אנונימית;727293:
דבורה, מדהים!!!!
גאה להיות תלמידה שלך...
וכמי שמכירה את הילד 'המקורי'- זה פשוט העתק מושלם!

תודה רבה!
בד"כ בדיוקנים כאלה אני משתדלת לצייד יותר מדמיון חיצוני:)

(אתמול ציירת פרחים כ"כ יפה! הקווים הקלילים- פשות מדהים! תמשיכי בבית)

• הוסף לסימניות
הוא פשוט זיס!
מרגש!
אפשר גם להיות חברה טובה שלך ולזכות בציורים...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביג לונדון;728485:
אפשר גם להיות חברה טובה שלך ולזכות בציורים...:)

תנסי;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורה קוטוב;727003:
"כמה מרגש כשאבא מביא אותי לחידר בפעם הראשונה!"
דיוקן בהזמנה לחברה הטובה שלי.
בריסטול ועיפרון ברכות שונה: מ3H עד 2B.
צפיה נעימה!

גם אני מצטרפת בהתרגשות לברכות קודמי וגם רציתי לצלצל בפעמון אבל משום מה הוא נעלם!! :confused:

• הוסף לסימניות
יפה ביותר
שילוב של רכות עם עומק של הבעה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

בשנים האחרונות יש מהפכה בציבור החרדי בנושא החסכונות וההכנה מראש להוצאות נישואי הילדים. אנשים חוסכים במסגרות ופלטפורמות שונות כסף מידי חודש בתקוה שבהגיע עת דודים ויחתנו בעז''ה את ילדיהם יהיה להם את הכסף מן המוכן ללא צורך לגלגל גמחי''ם ולהכנס לסחרור של חובות וכאבי ראש בתקופה שאמורה להיות הכי יפה בחייהם כהורים.
אבל, לא כל אחד יודע כמה אמור לעלות חתונה, מתחילה ועד סוף, במיוחד אנשים שעדיין לא חיתנו ילדים, ורוצים לחשב כמה כסף הם צריכים להכין לכל ילד.
לצורך כך ערכתי כאן רשימה של כל ההוצאות שנכללות בחתונת ילד, החל מהתשלום לשדכן, עד סיום השבע ברכות האחרון (פלוס השתתפות בשכר דירה לשנה הראשונה).
לצד הסעיפים השונים אני רושם סכום שאני מעריך בהערכה ראשונית וגסה כמה היא אמורה לעלות, כמובן שאין לי מושג אם הסכומים נכונים, כי מעודי לא חיתנתי ילד, וגם אני יודע שיש רמות שונות בכל הסעיפים, המטרה שלי באשכול הזה הוא שאנשים שהם כבר בעלי נסיון, יתרמו פה מהנסיון והידע שלהם, וזה יהיה לתועלת עבור האנשים שאין להם מושג כמה זה אמור לעלות.

חלק מהסעיפים משותפים לחתן ולכלה, וחלקם הם רק עבור אחד מהשנים.

הסעיפים של ליל החתונה ושל שכר הדירה ואבזור הדירה וריהוטה כתבתי את המחיר לכל צד, לדוגמא קייטרינג צלם תזמורת, ריהוט הדירה, שכר דירה, מוצרי חשמל וכו', המחיר של נותן השירות הוא כפול 2, וכאן כתבתי כמה כל צד משלם.

אני מדגיש שוב, הסכומים שכתבתי הם הערכה גסה בלבד, ואינם משקפים מידע אמיתי על המחירים, אשמח שיתקנו אותי, ויכתבו פה כמה שיותר מחירים אמיתיים נכון להיום.

נ.ב. הרשימה מתאימה לסעיפים שיש במשפחות חסידיות, ייתכן שבחוגים אחרים יש סעיפים שונים. אשמח אם מישהו יעשה פה גם את ההתאמות לקהילות נוספות.
תודה רבה.

להלן הסעיפים:

דמי שדכנות - 5000

אירוסין - 8000

מתנות לחתן - 25000

מתנות לכלה - 28000

ביגוד לחתן - 15000

ביגוד לכלה - 15000

ביגוד לבני המשפחה - 6000

הזמנות - 2000

שבת אויפריף - 10000

שבת שבע ברכות - 15000

אולם לחתונה - 5000

קייטרינג לחתונה - 20000

תזמורת בחתונה - 6000

גראמער מצוה טאנץ - 3000

צלם - 3000

פרחים - 2000

כסא כלה - 1000

שטריימל - 10000

שמלת כלה - 5000

שבע ברכות - 5000

נסיעות - 5000

רישום נישואין - 500

הדרכה לחתן/כלה - 1500

נסיעות לחברים - 1000

שכר דירה שנה ראשונה - 25000

מוצרי חשמל לדירה - 5000

אבזור הדירה - 2000

נדוניה - 2000

רהיטים לדירה - 7000
ספור בהמשכים שמבוסס על הכרות קרובה מאד של ההתמודדות אותה חווה גיבורת הסיפור.
אשמח לכל תגובה\ הערה\ הארה\ ביקורת וכו'...
קריאה מהנה!

אני לא רגילה.

פעם חשבתי שכן.

העולם היה יפה, צבוע בצבעי פסטל רכים ובהירים. הייתי רחלי, ילדת גן. אחת מתוך כולן.

נכון שאותו עולם היה מנוקד באדום עז ומהבהב ומדי פעם קראו לי "רחל" בפנים חמורות סבר, הקריאו דיאגנוזה.

אבל לא הרגשתי שונה.

בגן חובה הרגשתי לראשונה אחרת.
יצאנו לחצר, הגננת שושי ישבה בכיסא האדום והשגיחה עלינו בעיניה תוך כדי שיחת טלפון נסערת.
שיחקנו תופסת.
נתפסתי, הייתי לנציב. עמדתי דום, ידיי פרושות לשני צידי גופי, מנסות להגיע כמה שיותר רחוק לתפוס את החברות שרצות סביבי במרץ.
ככה אמא מצאה אותי.
"רחלוש" היא קראה, דגדגה אותי קלות "מה נשמע?"
לא ידעתי איך להגיב, לא הבנתי מה אמא עושה בגן, תהיתי מאיפה היא צצה לי פתאום מאחורי הגב.
אחרי שתיקת תדהמה ממושכת השבתי לה באותה המטבע "אמוש, מה נשמע?"
היא צחקה, נברה בתיק שלה ושלפה ממנו קופסה קטנה, מוכרת.
קופסת התרופות שלי.
"שכחנו היום מקפי ולוקי" אמא הניפה את הקופסה התכולה אל על.
קפי ולוקי היו בעצם קפרה ולוקוסומיד, צמד חמד של תרופות שניסו לחולל פלאים בגוף שלי ולא ממש הצליחו, אבל בלעדיהן היה יכול להיות גרוע יותר. הרבה יותר.
"אמא, איך שכחנו!?" שריר רטט בלחיה של אמא לשמע שאלתי.
"קורה" היא בקושי הצליחה להוציא את המילה הבודדת מהפה.
בשתיקה היא הושיטה לי את בקבוק המים שלה. בשתיקה בלעתי את קפי ולוקי. בשתיקה היא נופפה לי לשלום.
כשהיא יצאה מהשער ופסעה בשביל שמעתי את הטלפון שלה מצלצל. ראיתי אותה עונה. היא אמרה: "איך יכולתי לשכוח?". הרגשתי שהי עצובה.
שהיא נעלמה בעיקול והפניתי את ראשי מהשער גיליתי מעגל של חברות עומד סביבי.
"מה היא הביאה לך?"
"למה היא באה?"
"אמא שלך הלכה?"
בליל השאלות סחרר אותי.
"היא הביאה לי את הכדורים שלי. התרופות." עניתי להם בקול חלוש.
"למה את צריכה תרופות, יש לך חום?"
"את יודעת לבלוע כדורים???"
"למה?"
המטח שהומטר עלי גרם לי להבין בפעם הראשונה אני אחרת.
אמא עצובה בגללי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה