מידע שימושי על חרדים וכלכלת המדינה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כמעביר חוג ביהדות לקבוצת סטודנטים אני לא מתרשם מכל הנתונים הללו.
שכן לא צריך להיות רואה חשבון בשביל להבין כמה חוסר דיוק יש בהם.
בסופו של דבר, הציבור החרדי עובד פחות, עם משכורות פחותות, ומשלם הרבה פחות מס מהאוכלוסיה החילונית.
וכל התרומות והגמחי"ם וכו' וכו' לא ישלימו את הפערים החסרים, שכן מדובר על סכומי עתק (בהערכה זהירה - לפחות כמה מליראדים). גם העובדה שאנחנו לא נהנים מכל ההוצאה הציבורית על תרבות וכו' איננה רלוונטית שכן עיקר ההוצאה הציבורית היא על סעיפים משותפים לכולם (כמו תבחורה, ביטחון, וכו').

ועם זאת, מעבר לעובדה שיש לי הכרת הטוב על מה שאני מקבל מאחרים, (לאו דווקא כלפי חילונים, אלא כשם שיש לי גם הכרת הטוב לאותם טייקונים שבתשלומי המס שלהם, משלמים ומחזיקים חלק נכבד מאד מההוצאה הציבורית). אני לא מרגיש שום עוולה או התנהגות בלתי מוסרית כלפי הרוב החילוני.

שכן:
1. אני מאמין שארץ ישראל שלנו בזכות ההבטחה האלוקית, ומשכך הזכות המוסרית להחזיק בארץ דורשת גם את קיום שאר הדרישות האלוקיות. (משיחות עם הסטודנטים מהצד השמאלי של המפה, ניתן לזהות שזה אחד הנקודות הכי לא פתורות מצידם. למה בכלל הארץ שלנו..).
2. התפיסה של היהדות החרדית, היא שבלתי אפשר לנהל חיי תורה ומצוות בצורה של השתלבות מלאה בחיי המדינה. ובווודאי בלתי ניתן לערוב שבנינו ימשיכו את אותה הדרך, במציאות החיים הנוכחית במדינת ישראל.
3. צירוף הנתונים הללו יוצר את ההצדקה המוסרית לאי השתלבות מלאה. יתירה מזו, הרוב החילוני השתלט שלא בצדק על ניהול המדינה, ומשום כך אין לו תביעה עלינו מדוע איננו תורמים בצורה מלאה כפי הראוי לכל אזרח.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אין דרך לפלח את כל ספר התקציב לפי חרדים/חילונים.
יש תקציבים מעטים ממש שצבועים. כל היתר - לא ניתנים לפילוח.
נכון.
קשה לפלח את התקציבים למיגור הפשיעה, גם את האוכלוסיות בבתי הכלא, תקציבי התרבות והספורט וכ"ו..
כציבור, גם לא ניתן לפלח כנראה את התלמידים מחו"ל שמכניסים כסף זר והרבה, כנ"ל ראשי הישיבות חסידים שמגיעים לרבם וכן ע"ז הדרך.
כי זה לא צבוע מספיק..

יהודי נשאר יהודי גם כשהוא חילוני.. האגדה מספרת שבזמן השואה יהודי ראה את חברו קורה את דר-שטירמר ברכבת,
לפליאתו הוא מסביר לו שבעיתונות שלנו הכל שחור, רע לנו מחפשים אותנו, עושים לנו צרות וכ"ו..
כאן בעיתון לעומת זאת אני קורא שאנחנו עשירים, שולטים בעולם וכדו'

כיום, אצלינו קוראים שהכל רע, מציקים לנו, מחפשים אותנו..
ואצל החילונים גם קוראים שאנחנו לא תורמים ולא נותנים וכ"ו.

לפחות את זה הם לא למדו מהגויים.

• הוסף לסימניות
כמעביר חוג ביהדות לקבוצת סטודנטים אני לא מתרשם מכל הנתונים הללו.
שכן לא צריך להיות רואה חשבון בשביל להבין כמה חוסר דיוק יש בהם.

שכן:
1. אני מאמין שארץ ישראל שלנו בזכות ההבטחה האלוקית, ומשכך הזכות המוסרית להחזיק בארץ דורשת גם את קיום שאר הדרישות האלוקיות. (משיחות עם הסטודנטים מהצד השמאלי של המפה, ניתן לזהות שזה אחד הנקודות הכי לא פתורות מצידם. למה בכלל הארץ שלנו..).
2. התפיסה של היהדות החרדית, היא שבלתי אפשר לנהל חיי תורה ומצוות בצורה של השתלבות מלאה בחיי המדינה. ובווודאי בלתי ניתן לערוב שבנינו ימשיכו את אותה הדרך, במציאות החיים הנוכחית במדינת ישראל.
3. צירוף הנתונים הללו יוצר את ההצדקה המוסרית לאי השתלבות מלאה. יתירה מזו, הרוב החילוני השתלט שלא בצדק על ניהול המדינה, ומשום כך אין לו תביעה עלינו מדוע איננו תורמים בצורה מלאה כפי הראוי לכל אזרח.
בהרצאה לאנשים שמעט יותר מבינים, הרב זמיר התבסס בעיקר על מה שכתבת בהמשך דבריך.

• הוסף לסימניות
אז מה בכל זאת הדרך להגיע לתוצאה שצריכה להתבסס על שני הצדדים, ה'תרומה' מול מה שמקבלים והיחסיות ביניהם?

את מתמקדת רק בצד ה'תרומה', ואומרת (אולי בצדק אולי לא, לא יודע.) שאת הגורם השני אין דרך לבדוק.
אבל מה נעשה שהצדק מורכב משניהם ואין שום רלוונטיות לזה שחרדי מכניס 1/4 מחילוני, אם ייתכן שהחלק שהוא מקבל בחזרה מהעוגה הוא 1/6

אז מה עשינו?

• הוסף לסימניות
לדוגמה: כל משפחה חרדית נוסעת בכבישים, נהנית משירותי בריאות חינם, מחינוך חינם מגיל 3-18 (התוספות של ההורים הן להוספת שעות לימודים/פנימיה).
משפחה חרדית רוצה שיהיה איזשהו חייל במחסום בין חוסאן לביתר עילית. ואם אפשר שיהיה לו נשק.
משפחה חרדית רוצה שיהיה כיפת ברזל, שלא ייפול עליה טיל על הבית באשדוד/רחובות.
משפחה חרדית חיה פה במדינה עם רמת חיים מערבית ונהנית מכל זה.
למה שירותי בריאות חינם, אנחנו לא משלמים מס בריאות מכובד כל חודש?

• הוסף לסימניות
מצו"ב דברי פרופ' עומר מואב על טענות מהסוג הזה
(לא חייבים מיד לכעוס. אפשר לקרוא בנחת ולהבין)
ניסיתי.
מעבר לעובדה שהוא שטוף שנאה, גם על נתניהו וגם על החרדים.
הוא סותר את עצמו.
מנפח וממזער ככל העולה על דעתו כדי להצדיק את התזה.

• הוסף לסימניות
למה שירותי בריאות חינם, אנחנו לא משלמים מס בריאות מכובד כל חודש?

1. זה נחשב ל'חינם', כי בישראל אין קשר בין תשלום מס בריאות (הבסיסי. ללא ביטוחים משלימים למיניהם) ובין קבלת השירות.
כל אזרח, בין אם הוא משלם אלפי שקלים מס בריאות ובין אם הוא משלם פרוטות, מקבל את אותו אשפוז בבי"ח, אותם ניתוחים. אותן מחלקות יולדות.

2. אם נעבור ל'כמה אנחנו משלמים מס בריאות', נחזור לאותה בעיה, כי ציבור שמרוויח פחות, משלם פחות מס בריאות.
מס הבריאות בישראל הוא ע"פ הכנסות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה