על מה הכי דחוף להתמקד כשמלמדים תוכנות?

• הוסף לסימניות
חברה שלומדת ציור יחד איתי, בקשה ממני ללמד אותה פוטושופ ואילוסטרייטור. המלצתי לה, דבר ראשון, לקנות עט דיגיטלי.

היא בקשה ללמוד את יסודות התוכנות, בערך ב-6 שיעורים, ולפי איך שאני מכירה אותה, היא לא תצטרך יותר. היא מסוגלת להגיע בעצמה רחוק. רק ההדרכה הבסיסית בתוכנות נחוצה לה.

ועכשיו, כשאני מכינה את השיעורים, על מה אני מתמקדת? מה אני נותנת לה ללמוד באופן עצמאי? (כוונתי: אני יכולה להראות לה, נגיד, את סרגל הצורות באילוסטרייטור, לומר עליהן שתיים-שלוש מילים ולתת לה לשחק עם זה בעצמה כדי לקלוט את הרעיון. מצד שני, אני לא ממש יכולה לוותר על המברשות, נכון?)

לא ממש יצא לי לצייר הרבה על המחשב, לכן חשוב לי שאתם, המנוסים ממני, תכוונו אותי באלו כלים להתמקד.

חשוב לי יותר - לדעת מה ללמד בפוטושופ! התוכנה הזאת היא אינסופית, וממש אין לי עניין ללמד דברים שיעילים לצלמים, כשבמקום זה אפשר להתמקד במה שצייר זקוק.

אני חושבת שגם כאן - חשוב להתמקד במברשות, מחק וצבע, למשל. אבל על מה אפשר לדלג? מה אפשר ללמד חפיף?

ובבקשה, אל תכוונו אותי לתוכנות אחרות. חברתי היא זאת שבקשה את שתי התוכנות האלו, ואני לא מתכוונת להשתגע עם תוכנות אחרות.

עוד יבוא תורו של מנגה, ולא זוכרת מי עוד… אבל בבקשה, מי שרוצה להמליץ על תוכנה אחרת - שיתאפק! לא זה המקום.

תודה לכל מי שיקדיש את זמנו!

• הוסף לסימניות
הייתי מציע לך לתמצת את השאלה/בקשה לשניים שלוש שורות, ורק אח"כ כשהאשכול יתפתח, תוסיפי פרטים..

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי - בפוטושופ,
כל ענין השכבות הוא הרעיון הראשון שצריך לתפוס.
למי שלא מכיר את זה זה נראה מסובך, וזה אלמנטרי ביותר.
מסכות - אח"כ.

• הוסף לסימניות
בפוטושופ -דבר ראשון - שכבות ומברשות.
וכמובן לא לשכוח דברים שלותיקים זה נראה מובן מאליו -
יצירת דף חדש המתאים לגודל הרצוי, בחירת ערכת הצבעים המתאימה (cmyk rgb) רזולוציה.

• הוסף לסימניות
בס״ד נעשה ונצליח
אני אישית עובד על פוטושופ (ומנגה ) ואני חייב לציין שפוטושופ כמה שהיא תוכנה אין סופית היא מאוד מאוד פשוטה למי שהבין את הראש שלה .
היות ואת מדברת על ציור ולא על גרפיקה ,הנושא מאוד פשוט ! יש הרבה הסברים בפורום המבורך הזה שאיתו בלבד תוכלי להגיע רחוק
כנסי לשרשור מדריכים חדש ( הנושא הראשי והראשון בפורום ציור ) מאת : מנחם תעיזי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י beni1;1142128:
כנסי לשרשור מדריכים חדש ( הנושא הראשי והראשון בפורום ציור ) מאת : מנחם תעיזי
ז"ל

• הוסף לסימניות
תודה לכל מי שטרח וענה. באמת מיקדתם אותי לעניינים היסודיים, שמרוב שאנחנו מכירים, כבר שוכחים שזה הבסיס עליו עומדים…

בנוגע לפוטושופ, פחות או יותר - מיקדתם אותי.
ומה בנוגע לאילוסטרייטור?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה