עם ביצים או בלי

• פותח הנושא EC
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיל קוליוק;1204593:
אני מרגיש כמו אשה:confused:

מ"מ אני שם לקילו אחד 6 כפות סוכר ו - 1 מלח
וה - 3 כוסות מים חמימים מאוד,
מניסיון זה גורם לחלה יותר לתפוח, ולהיות אורירית.
נראה לי מכיון שהשמרים תופחים בחום, והסוכר, זהו חלק ממה שמאיץ את התהליך.
יכול להיות שאני כותב שטויות, אבל כך נראה לי. :cool:

זה ממש לא שטויות.
ככה בדיוק זה עובד!!
אני שמה מים כמעט רותחים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרת 10;1204608:
מקובלני מבית אמא שסוד האוריריות של הבצק (לא הטעם, האוריריות) זה הלישה.

לשת הרבה ובצורה הכי טובה שיכול להיות? יצא אורירי גם עם שמת רק קמח ומים. לא לשת טוב? גם עם עשית מתכון של שף זה יצא כמו קרש :)
אמת ויציב!
אני גם נוטה לחשוב שלמתכון יש חלק מאוד קטן בתוצאה, כי בסה"כ כל המתכונים מאוד דומים והתוצאות ממש לא, ז"א שצריך ללוש הרבה וגם הרבה מיומנות שנרכשת עם הזמן.

• הוסף לסימניות
לדעתי - הסוד זה השמרים!
שמרים טריים (פירורים ולא קוביות) לא שווה בכלל לשמרים יבשים!
כדי להשקיע עוד 4.5 ש"ח לשמרים וזה יוצא הרבה יותר אוורירי!

• הוסף לסימניות
איכות החלות תלויה בכ"כ הרבה מרכיבים...!
סוג הקמח ואיכותו, סוג השמרים,
כמות השומן, כמות המים וחומם,
אופן הערבוב והשמת החומרים,
אופן הלישה וזמן הלישה.
ההתפחה,
הקליעה,
ההתפחה הנוספת,
התנור,
ואפילו מזג האויר.

• הוסף לסימניות
:אז ככה:
1. בלי ביצים
2. 1 כף שמרים ו1 כף משפר אפיה במקום 2 כפות שמרים המשפר אפיה של רובינפלד משפר את החלות מאד
3. ללוש וללוש במיקסר לפחות 8 דק'
ואם אתם רוצים את ה----מתכון
אני יעלה בשמחה!!!!!!!:p

• הוסף לסימניות
חוי9 צודקת
אבל -
הלישה מאוד מאוד חשובה
היא משחררת חומר שנמצא בקמח ועוזר להתפיח את הבצק (גלוטן)
להשתמש במים חמימים ולא קרים (גם לא רותחים, זה הורג את השמרים)\
מומלץ מאוד - לערבב בספל גדול קצת מים חמים, כפית או שתים דבש ואת השמרים, ולתת לזה לתפוח 10 דקות (דבש יותר אפקטיבי מסוכר, הכנתי פעם לר"ה חלות עם דבש וזה תפח מדהים)
לערבב בנפרד את הקמח עם המלח
להוסיף את השמרים ושאר המים, השמן (אני לא משתמשת בביצים, אם לשים טוב לא צריך ביצים)

הא, כן
מטבע לצדקה
ותפילה

סורי לגבי מתכון - אין לי. עושה כבר שנים לפי הרגש והקמח...

• הוסף לסימניות
אני מרדדת לעלה ואח"כ מגלגלת לרצועה וקולעת, זה יוצא יותר אוורירי

• הוסף לסימניות
אני מוסיפה כף חומץ לכל ק"ג קמח - יוצא מעולה ומאד אוורירי!

מומלץ בחום!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה