בקשה עמדותיך בנוגע לאתיופים - סקר

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
גם אני, יש חלק מהאתיופים שתמיד המצאים בהפגנות מכים עד זוב דם, מתבכיינים וגונבים ותמיד מריחים רע.
קצת משעשע לקרוא כזה משפט בפורום של חרדים....
למה לא כתוב בסקר "האם היית מחתן\ת את ביתך\בינך עם נער\ה מהעדה האתיופית?"
למה? חסידים וליטאים מתחתנים? חסידים בינם לבין עצמם (מחסידויות אחרות) מתחתנים? כנ"ל אשכנזים ובני עדות מזרח, ספרדים ותימנים, תימנים ותימנים (בלדי וכו’).

• הוסף לסימניות
אני מקווה מאוד שתוצאות הסקר הזה לא יבהירו לנו למה בית המקדש השלישי עוד לא נבנה.

• הוסף לסימניות
חד משמעית-כן
למדתי בסמינר, בו היו בהחלט זיווגים מענינים
ספרדיה עם חסיד נדבורנא
חסידה עם ליטאי
ועוד ועוד.

בכל פעם כשעולים דיונים בנושא, אני משתאה מהסגירות הכל-כך מוכרת
יש לי המון זכרונות לא טובים משנותיי בסמינר, וצר לי, אבל הפתיחות-אותה אני חייבת לסמינר, כי היינו סמינר מעורב, לא היו הבדלים, קיבלנו את כולן כמו שהן, לא היו נחיתויות ידועות של ספרדים-אשכנזים, כולנו היינו אותו דבר.
אני לא יודעת מה קורה היום בסמינר הזה, עברו הרבה שנים.
ברור שהיו הוויכוחים הידועים ספרדים\אשכנזים\ליטאים אבל בסופו של יום, כולן היו חברות של כולן, היו מעמדות של מלכת כיתה והשוליים, אבל בשוליים לא היו דווקא בנות ממגזר מסוים, כולן היו שוות.
הלוואי והייתי יכולה להנחיל לילדיי את הפתיחות הזו.

אבל יש עוד הורה לילדים שלי שבא מרקע הפוך לשלי, מה לעשות? ;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה