עניין שבטוח שכולם נתקעים איתו

• הוסף לסימניות
כמו בכל אולפן הקלטות שנותן גם שירותים של שירה וקריינות ועובד הרבה בשיטת שלח-קבל יש לי בעיה של איחור בתשלום מצד הלקוחות- שרובם סמינרים ומוסדות חינוך.
אני מסיימת לשיר פרוייקט- שולחת לרכזת החברתית ומבצעת אי אילו תיקונים אם נדרש. הרכזת מרוצה , המדריכות במרוץ מטורף ואז משום מה כולם שוכחים שצריך לשלם תמורה על השירות - נכנסים לאטרף של מחנה, ואז אין כבר עם מי לדבר... המחנה הסתיים ב"ה ואין לימודים בסמינר- אין מזכירות ואין למעשה מי שמטפל בעניין.
זה לא לקוח אחד או שניים , זו פשוט מכה!!!!!!
מי מתמודדת עם זה בנוסף??? מה ניתן לעשות בנידון???? חוץ מלא לתת מיקסים - כי זה לא נראה לי ילך כ"כ...
אשמח לשמוע עצות ורעיונות!!!!

• הוסף לסימניות
1. להאמין שבסוף הכסף יגיע כשתצטרכי אותו.
2. להזכיר להם שאת צריכה את הכסף עד תאריך X כי זה הלחם / החשמל / ה... שלך.

האם זה קורה רק בקיץ ובחופשות או תמיד?
אם תמיד - כדאי לגשת לדבר עם הנהלת החשבונות של המוסדות ולקבוע הסדר תשלום. אם זה רק בחופשות - באמת אין מה לעשות, כך זה במוסדות לימוד. פעמים רבות נאלצתי לקחת הלוואה לזמן קצר בתקופה מסויימת של השנה, למרות שעבדתי והיה כסף פוטנציאלי.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני לא באה מהתחום, אלא מהפורום השכן של עריכת וידיאו.
בכל אופן הכלל אצלי הוא: שאין מוצר בלי תשלום! אני בטוחה שגם בסאונד יש אפשרות לשים משהו כעין הסימן מים ששמים על סרטים, כדי שלא יעתיקו אלא רק יתרשמו!
אצלי זה השיטה היחידה שעובדת הכי יעיל! מה שכן, אני משתדלת להגיד מראש כבר עם קבלת העבודה, שאני לא מוציאה את הדיסק בלי תשלום, כך, נחסכות שעות רבות של טרטורי ראש!
בהצלחה!
ואגב, ממליצה לך על הספר ל-כוח של נעמה הנקין, הוא מאד עושה סדר במוח, איך להתנהל מול לקוחות!

• הוסף לסימניות
בתור רכזת חברתית שעובדת קבוע בצורה הזו...
מיד אחרי שהשיר מגיע-באותה שיחת טלפון מרוגשת ומתלהבת אני מבקשת שישלחו לי במייל את הבקשה לתשלום... ולא פותחת את המייל הזה עד שאני יודעת שיש לי זמן לשבת על זה (יום-יומיים אחרי המחנה) ושולחת תשלום....
זו הדרך היחידה לזכור.... כי באמת יש כ"כ הרבה דברים לסדר למחנה וכו' שזה דבר שנשכח (לא מתוך כוונה ח"ו)...
תנסי באמת לשלוח מייל ותראי....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י atara m;1682164:
בתור רכזת חברתית שעובדת קבוע בצורה הזו...
מיד אחרי שהשיר מגיע-באותה שיחת טלפון מרוגשת ומתלהבת אני מבקשת שישלחו לי במייל את הבקשה לתשלום... ולא פותחת את המייל הזה עד שאני יודעת שיש לי זמן לשבת על זה (יום-יומיים אחרי המחנה) ושולחת תשלום....
זו הדרך היחידה לזכור.... כי באמת יש כ"כ הרבה דברים לסדר למחנה וכו' שזה דבר שנשכח (לא מתוך כוונה ח"ו)...
תנסי באמת לשלוח מייל ותראי....

את המייל עם הפירוט אני שולחת עם המיקס הסופי או במייל מייד אחריו... העניין הוא שזורקים את האחריות מאחת לשניה... הרכזת מפנה למזכירות, המזכירות להנה"ח והם להנהלה וכו'....

• הוסף לסימניות
אז לא!!
מראש את צריכה לשאול מי מסדר את עניין התשלום ואליו ישירות לשלוח את המייל עם העתק נוסף לרכזת וכו'...
ואל תשלחי את הפירוט עם המיקס... כי אז מרוב התלהבות מורידים את המיקס ושוכחים בכלל מתשלום...
מנסיון-תשלחי את זה במייל נפרד (זה מה שאני מבקשת בכל אופן ממי שאני עובדת איתו...)
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הדס3;1682150:
1. להאמין שבסוף הכסף יגיע כשתצטרכי אותו.

האם זה קורה רק בקיץ ובחופשות או תמיד?
אם תמיד - כדאי לגשת לדבר עם הנהלת החשבונות של המוסדות ולקבוע הסדר תשלום. אם זה רק בחופשות - באמת אין מה לעשות, כך זה במוסדות לימוד. פעמים רבות נאלצתי לקחת הלוואה לזמן קצר בתקופה מסויימת של השנה, למרות שעבדתי והיה כסף פוטנציאלי.
בהצלחה

לא הסכמתי עם נקודה 2, זה ממש נשמע כמו התנצלות על דרישת התשלום.
מה שהכי טוב לעשות- דבר ראשון, עם קבלת העבודה לסכם מי אחראי על התשלום, ואיך עובדת הבירוקרטיה מול המוסד (בכל מקום זה משהו אחר...)
דבר שני- ללקוחות חדשים (או לכאלו שאת כבר יודעת שהם בעייתיים) אין להוציא עבודה ללא תשלום! הבעיה היא בעבודות לפי שעות, שעד שאין את כל התיקונים את לא יודעת כמה תעלה העבודה... לזה עדיין לא מצאתי פתרון.
ללקוחות קבועים אני כן מוציאה עבודות לפני תשלום, כי אני יודעת בדיוק כל אחד איך עובד אצלו התשלום.
והדבר שהכי חשוב- אם עובר שבוע ולא קיבלת פידבק על אופן התשלום- להתקשר, לשלוח מיילים, בקיצור- לנדנד. אם לא תזכירי מקיומך- לא יזכרו ממך...
הרבה הצלחה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הדס3;1682150:

פשוט לא רלוונטי!

זה גם יכול להיות החופשה שלי בחו"ל, הכסף לדירה הרביעית, או סתם חידוש הרהיטים לאחר שנתיים כי ככה אני רוצה...

כסף שמגיע הוא כסף שמגיע, הייעוד והמטרה לא רלוונטים לגבי הדרישה שלו.

• הוסף לסימניות
כמו שאמרו לפני.
אין הוצאת עבודה ללא תשלום, בשום פנים ואופן! וזו הדרך היחידה "לאלץ" את המוסד לשלם בזמן.
וכמובן, בשיחת הטלפון הראשונה לעדכן את מזמין העבודה שכך הוא הנוהל.

• הוסף לסימניות
אני מוסיפה מידי פעם "זוהי סקיצה בלבד" או משהו כזה.
אפשר גם לחתוך את השיר מידי פעם, או להנמיך.
והכסף מגיע מאוד מהר.
אני מרויחה שהרכזת/המדריכה הקשיבה, תיקנתי אם יש צורך, אבל התוצר המושלם מגיע רק אחרי התשלום.
אני שונאת לנדנד לאחרים. רוצים? תשלמו.

(כמו שאמרה אחת ששמה סימן מים. זה אותו רעיון)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חמחם;1682828:
אני מוסיפה מידי פעם "זוהי סקיצה בלבד" או משהו כזה.
אפשר גם לחתוך את השיר מידי פעם, או להנמיך.
והכסף מגיע מאוד מהר.
אני מרויחה שהרכזת/המדריכה הקשיבה, תיקנתי אם יש צורך, אבל התוצר המושלם מגיע רק אחרי התשלום.
אני שונאת לנדנד לאחרים. רוצים? תשלמו.

(כמו שאמרה אחת ששמה סימן מים. זה אותו רעיון)

וזה לא מבריח לקוחות??? יש סמינרים שהפרוצדורה שצריך לעבור בשביל לקבל את הכסף ארוכה מאד!!

• הוסף לסימניות
לא מסכימה שזו "התנצלות" על הדרישה. אני לא אומרת זאת במסכנות, אלא פשוט כעובדה יבשה, כך שהמשמעות היא: קחו בחשבון בהתנהלותכם שהתשלום בשבילי הוא בדיוק כמו המשכורת של המורות / המנקה.

בתור מי שנמצאת גם בצד השני, של הריכוז: זה בפרוש מבריח לקוחות מוסדות. אם כ"כ קשה להוציא ממך את הקובץ לפני תשלום, ולא אני המשלמת ובד"כ אין לי שליטה על ההתנהלות, אז אמצא אנשים אחרים שייתנו את השירות עם אימון וכן יוציאו קובץ לפני תשלום, כך שהנשמה לא תצא לי עד שאראה את הקובץ.

• הוסף לסימניות
כך אני מרגישה שזה מתנהל עם לקוחות,
רק אם אני גמישה לגבי התשלום אז אני שווה
מה עם השירות שנתתי?
עם התוצר המושלם שהוצאתי??
עם הסבלנות לטרטורים בשעות הזויות שאם הייתי לוקחת תעריף 2- הייתי מליונרית?

אין באמת פתרון להתנהלות מול מוסדות, מלבד לשתוק ,
ואחרי שבוע להעז להתחיל לטרטר, ולעבור מאחד לשני??

• הוסף לסימניות
הפתרון למעבר מאחד לשני הוא כמו שכבר כתבתי: לברר עם קבלת העבודה מי אחראי על התשלום ומה הבירוקרטיה.

• הוסף לסימניות
אני למדתי מהנסיון הכואב, שאין להוציא עבודה ללא תשלום, מצידי צ'ק דחוי השייך למנקה, אבל שיהיה אצלי משהו. ולא, לא ראיתי שזה מבריח לקוחות. מצידי, כמו שלמונית משלמים בסיום הנסיעה כך גם לי מגיע תשלום עם הגשת הסרט.
אבל שתי הערות חשובות:
1. אני מנפיקה קבלה תמורת התשלום
2. יש לי לקוחות קבועים ואמינים שאני כן זורמת עם נוהל התשלום שלהם

• הוסף לסימניות
מקרה שקרה לי לא מזמן...

מכרתי מוסיקה לשידור באיזה פורמט לאדם מעבר לים (לא יהודי), אמרתי שלום תודה קיבלתי מה מגיע והמשכתי הלאה, אחרי כחודש שכבר שכחתי מהסיפור האדם מחפש אותי שוב, אומר לי שמע, קניתי ממך את זה לשידור עבור כמות של כך וכך אנשים אבל בסוף זה מצליח מעבר למה שציפיתי, מגיע לך יותר...
כמובן שבלי המידע שלו לא הייתי יודע על זה לעולם והוא היה יכול לחסוך לעצמו קצת כסף במקום לשלם לי, אבל הוא בחר להיות הוגן ועוד לחפש אותי!
אני חושב שמההתנהלות הזו צריכים ללמוד גם מוסדות וגם לקוחות פרטיים, מי שרוצה לקבל שירות טוב ועבודה טובה צריך לדאוג לתשלום סביר בפרק זמן הוגן.

ונכון, זו בושה לרדוף/לנדנד אבל זה עוד יותר מביך שמוסד מזמין עבודה ובוחר להתעלם מהתשלום או להעביר את האחריות מאחד לשני, אז אין שום סיבה להתבייש לרדוף ולהציק למישהו שבוחר להביך את עצמו.

קרה כבר בעבר שאותו אדם/מוסד שבחר שלא לשלם או לעכב תשלום, יצר שוב קשר עבור עבודה חדשה, אני פשוט מתעלם ממיילים של כאלו...

אין סיכוי שאותו מוסד יזמין בעל מקצוע לטפל בדלת חורקת ולא ישלם, אותו כנ"ל לגביי מוסיקה.סימן מים זה הפיתרון לכל הבעיות האלו, אין עבודה בלי תשלום.

• הוסף לסימניות
כל המוסדות הכי גדולים ובירוקרטים:
יודעים טוב מאד להוציא צ'ק או הערה בנקאית כשהם צריכים את העבודה
ולך תרדוף אחריהם אח"כ.
העבודה שלי היא עורכת וידאו ולא גבייה ולכן הדיסקים / העבודה יוצאת רק אחרי תשלום.
זהו.
וזה לא מבריח אף לקוח. להפך, הם רואים אדם מולם עם עמוד שדרה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה