התייעצות עסקה לא הוגנת בין ילדים

• הוסף לסימניות
ילד גדול מציע לילד הקטן שיעשה לו הצגה של כמה דקות בתנאי שיתן לו את כל כספו בסך 50 שקלים
הילד הקטן מסכים אבל בעייני האב זו שערוריה לתת לכזה דבר להתרחש והוא אוסר על העסקה להתבצע
שתי הילדים כועסים על האב שלא נותן להם לעשות זאת
מה הייתם עושים בסיטואציה שכזו?

• הוסף לסימניות
ילד גדול מציע לילד הקטן שיעשה לו הצגה של כמה דקות בתנאי שיתן לו את כל כספו בסך 50 שקלים
הילד הקטן מסכים אבל בעייני האב זו שערוריה לתת לכזה דבר להתרחש והוא אוסר על העסקה להתבצע
בוודאי שלא נותן לזה לקרות
מנסה להסביר לילד הגדול שהקטן לא באמת מבין ואח"כ הוא יבכה
שלא התכוון באמת ,אז לא כדאי לו

• הוסף לסימניות
פעם ראשונה שהילדים שלך לא מסכימים איתך בכל עניין חינוכי?
ודאי שנכון לנהוג כך והילדים לא צריכים להבין ולרצות כל דבר שאבא אומר
אפשר להסביר להם גם, אבל אין שום צורך בנקיפות מצפון.

• הוסף לסימניות
צריך למנוע וזה טבעי שילדים לא אוהבים רגולציה
וע"ז נאמר אל תיקרי @קולי שמעת אלא "שמעו בקולי"

• הוסף לסימניות
להסביר לו את זה במילים שלו יגמר לך כל הכסף מחר לא היה לך למשהו שתרצה...
וכמובן להגיד לו שאי אפשר להתחרט אחר כך.

• הוסף לסימניות
אצלנו בבית
כל "עסקה" בין הילדים צריכה לעבור אישור של אבא/ אמא

• הוסף לסימניות
לא כתבת מה גיל הילדים, אבל נשמע שהם קטנים עדיין
אז מה אם הם כועסים?
כאילו כל הבעיה בסיפור זו ההתמרמרות שלהם?
ההורים הם המחליטים בגילאים אלו. וזה הכי בריא להתפתחות תקינה.

• הוסף לסימניות
בעיני זו סחיטה, תבדקו אם זו פעם ראשונה...

• הוסף לסימניות
ובנושא קרוב, ומה אם הבטחות של ילד שאין להם כיסוי??

לדוג' בן ה6 אומר לבן השנתיים וחצי " בוא לקייטנה שלי ואני אביא לך שוקולד" או "אני אביא ממתק מהארון " (בלי לקבל ממני קודם אישור...)
אני נתקלת הרבה שהוא משדל את הקטנים לכל מיני דברים, לוותר לו ראשון, לשחק איתו במה שדווקא הוא בחר ועוד- ע"י הבטחה של כל מיני דברים.
לעיתים באמת יש לו במגירה אוצרות ששמר, אבל ברב המקרים זה בלי כיסוי.
כשאני מנסה להגיד לו לט להבטיח משהו שהוא לא יכול לקיים, הוא אומר לי " אבל אני מאוד רוצה שהוא ישחק איתי, או יעשה כך וכך וכו')

אני לא חושבת שהוא משקר בכוונה, זה מרב להט בתוך המשחק שהוא לא ממש שם לב מה הוא אומר, ועושה הכל כדי לשכנע.
אני שומעת אותו מנסה גם לשכנע חברים בכל מיני דרכים.

מדובר בבן בכור, אנרגטי, מלא מרץ ודמיון שאין לו תמיד אחיזה במציאות...
הרבה פעמים אני תוהה אם הוא חי פה בארץ או בארץ הדמיון

מה הייתם עושים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה