כללי עצה טובה ומועילה!

• פותח הנושא park
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש צורך חזק להשריש בתוכינו תכונה חזקה של לשמור את הקבצים שאנו עובדים עליהם בכל פרק זמן של רבע שעה או חצי שעה.
כמה פעמים קרה לי שעבדתי על קובץ למשך כמה שעות ופתאום הפוטושופ קרס והותיר אותי בידיים ריקות.
אני עדין לא התרגלתי לענין וכדאי לכולם לתרגל ולהתרגל לשמור את הקבצים ולא להתעצל מלשמור את הקובץ בהתחלה ואז כל רבע שעה פשוט לוחצים על הצירוף Ctrl + s וזהו.

אני לא מצאתי, אך אם משהו יודע איך מצילים קובץ לאחר שהתוכנה קרסה מקבצי הטמפ אשמח אם יעדכן.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אין דרך להציל.
גם לי זה קורה לפעמים אם כי אני די דואגת לשמור כל כמה זמן.
לפעמים דווקא באמצע שיא הריכוז במשהו טרח!

• הוסף לסימניות
אני שומרת כל כמה דקות.
הבעיה הגדולה היא כשעובדים עם קבצים כבדים, ואז השמירה גוזלת כל פעם המון זמן.

• הוסף לסימניות
גם אני מקפידה לשמור בתדירות גבוהה.. אין ברירה..

• הוסף לסימניות
רבע שעה?? זה מלא!
כל כמה שניות אני על ה- Ctrl + s או comand +s
מתוך הרגל כבר..

• הוסף לסימניות
ויש משהו שקרה לי לאחרונה, שבגללו אני 'מחמיר' עוד יותר: אני סוגר את הקובץ, ופותח אותו מחדש.

עבדתי על קובץ וורד, והכנתי אותו לעימוד. לאחר עבודה של כשעה (שבמהלכה אני לוחץ כל הזמן קונטרול+S), פתאום נסגר לי הוורד, והקובץ חזר למצב שהיה בשעת הפתיחה - הגם ששמרתי אותו כל כמה דקות. מאז, התחלתי לסגור קובץ כל כמה דקות ולפתוח אותו מחדש. (לא היה קובץ שחזור, גם לא בתיקייה המכילה קבצים אלו).

יש לציין שזה קרה לי רק בוורד, ומעולם לא קרה בתוכנה אחרת.

• הוסף לסימניות
ויש משהו שקרה לי לאחרונה, שבגללו אני 'מחמיר' עוד יותר: אני סוגר את הקובץ, ופותח אותו מחדש.

עבדתי על קובץ וורד, והכנתי אותו לעימוד. לאחר עבודה של כשעה (שבמהלכה אני לוחץ כל הזמן קונטרול+S), פתאום נסגר לי הוורד, והקובץ חזר למצב שהיה בשעת הפתיחה - הגם ששמרתי אותו כל כמה דקות. מאז, התחלתי לסגור קובץ כל כמה דקות ולפתוח אותו מחדש. (לא היה קובץ שחזור, גם לא בתיקייה המכילה קבצים אלו).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקנער;462027:

מוזר מאד.
סליחה על השאלה, אך הוורד חוקי ? תנסה להסיר ולהתקין את האופיס. זה לא אמור לקרות, ואם כן יכול להיות שזה באג באופיס.

• הוסף לסימניות
גרפיקנער, איזה גירסה של וורד?

מקרה זה בדיוק קרה לחבר שלי לפני כשבוע באופיס 2010 (לא חוקי), ועבודה של 3 שעה הלכה לטמיון...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;461680:
יש צורך חזק להשריש בתוכינו תכונה חזקה של לשמור את הקבצים שאנו עובדים עליהם בכל פרק זמן של רבע שעה או חצי שעה.
כמה פעמים קרה לי שעבדתי על קובץ למשך כמה שעות ופתאום הפוטושופ קרס והותיר אותי בידיים ריקות.
אני עדין לא התרגלתי לענין וכדאי לכולם לתרגל ולהתרגל לשמור את הקבצים ולא להתעצל מלשמור את הקובץ בהתחלה ואז כל רבע שעה פשוט לוחצים על הצירוף Ctrl + s וזהו.

אני לא מצאתי, אך אם משהו יודע איך מצילים קובץ לאחר שהתוכנה קרסה מקבצי הטמפ אשמח אם יעדכן.
תודה רבה!

אם הבנתי את כוונתך, שכל האלמנטים בקובץ נהיים כקווי מתאר בלבד ללא מילוי וכו'
לשמור את הקבצים כמו שהם לסגור את התוכנה ולהעלות את הקבצים מחדש. ואז הקבצים עולים כרגיל.

• הוסף לסימניות
שמתי לב לעוד בעיה עכשיו ששידרגתי בעבודה לCS5 שכשאני שומר PDF פשוט ללא אפשרות עריכה ואז החלון משתנה לPDF ואם אני שומר שו"פ בתור הPSD על הקודם אפי' שכרגע יש אפשרות עריכה מלאה כי היא עדיין פעילה במסך אח"כ כשאני פותח שו"פ אז יש שכבה אחד מאוחדת ללא טקסט חי.

• הוסף לסימניות
שכבר אמרו חז"ל:

אל תהסס, קונטרול S!

• הוסף לסימניות
לכל מי שהתעניין:

הוורד היה חוקי למהדרין, וורד 2003.

מדובר בקובץ שהגיע מתוכנת 'דווקא', וכנראה שזה גרם את הבעיה.
'קרש', מה אתה אומר?

• הוסף לסימניות
לכל מי שהתעניין:

הוורד היה חוקי למהדרין, וורד 2003.

מדובר בקובץ שהגיע מתוכנת 'דווקא', וכנראה שזה גרם את הבעיה.
'קרש', מה אתה אומר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;462882:
שמתי לב לעוד בעיה עכשיו ששידרגתי בעבודה לCS5 שכשאני שומר PDF פשוט ללא אפשרות עריכה ואז החלון משתנה לPDF ואם אני שומר שו"פ בתור הPSD על הקודם אפי' שכרגע יש אפשרות עריכה מלאה כי היא עדיין פעילה במסך אח"כ כשאני פותח שו"פ אז יש שכבה אחד מאוחדת ללא טקסט חי.

כי כשאתה שומר קובץ, (ולא משנה CS5 או אפילו ישן יותר) אז זה הופך להיות הקובץ שאתה עובד עליו. לכן כשאתה שומר PDF, הקובץ שעכשיו אתה עובד עליו (אחרי השמירה) הוא PDF וגם אם תהפוך אותו אח"כ לPSD זה לא יעזור כי הוא כבר שטוח ללא שכבות.
אם אתה רוצה לשמור קובץ PDF ולהמשיך לעבוד על PSD אז תשמור את הPDF כעותק.

בהצלחה.
מקווה שעזרתי. :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י roi777;467096:
כי כשאתה שומר קובץ, (ולא משנה CS5 או אפילו ישן יותר) אז זה הופך להיות הקובץ שאתה עובד עליו. לכן כשאתה שומר PDF, הקובץ שעכשיו אתה עובד עליו (אחרי השמירה) הוא PDF וגם אם תהפוך אותו אח"כ לPSD זה לא יעזור כי הוא כבר שטוח ללא שכבות.
אם אתה רוצה לשמור קובץ PDF ולהמשיך לעבוד על PSD אז תשמור את הPDF כעותק.

בהצלחה.
מקווה שעזרתי. :)

בעבר כשהייתי עובד על CS4 ושומר כPDF והחלון עם השכבות היה נשאר פתוח (כל עוד לא נסגר הPDF נשאר עם כל השכבות הרגילות) ואז פתאום אני רואה עוד שינוי שצריך לעשות ובלי משים לב עושה אותו על הקובץ PDF אם הייתי שומר בתור PSD היה נשמר רגיל עם כל השכבות הפעילות.

בCS5 אפי' שכרגע כל השכבות פעילות אם שומרים כ PSD אז מאבדים את הכל ופותח קובץ משוטח לחלוטין (אפי' בלי טקסט חי.)

ופעמיים הרסתי קובץ עד שהבנתי שהתוכנה עובדת אחרת.

אגב באילוס אין את הבעיה הזאת ואפשר לשמור שו"פ אם הPDF לא נסגר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;467229:
בעבר כשהייתי עובד על CS4 ושומר כPDF והחלון עם השכבות היה נשאר פתוח (כל עוד לא נסגר הPDF נשאר עם כל השכבות הרגילות) ואז פתאום אני רואה עוד שינוי שצריך לעשות ובלי משים לב עושה אותו על הקובץ PDF אם הייתי שומר בתור PSD היה נשמר רגיל עם כל השכבות הפעילות.

בCS5 אפי' שכרגע כל השכבות פעילות אם שומרים כ PSD אז מאבדים את הכל ופותח קובץ משוטח לחלוטין (אפי' בלי טקסט חי.)

ופעמיים הרסתי קובץ עד שהבנתי שהתוכנה עובדת אחרת.

אגב באילוס אין את הבעיה הזאת ואפשר לשמור שו"פ אם הPDF לא נסגר.

כשאתה שומר אפשר רק לסמן בחלון השמירה את "COPY" וזה שומר כעותק, לכן יתכן שבגירסא הקודמת שהיה לך הוא היה עושה לך את זה אוטומטית.
כנראה זה עניין של הגדרות.
יתכן גם שכשהיית שומר PDF לא היית מסמן את "LAYER" ועכשיו כן מסומן לכן עכשיו שומר.
יכול להיות הרבה דברים, אי אפשר לדעת מה עשית.
עכשיו ניסיתי בCS4 שמרתי PDF וסימנתי את "LAYER" והקובץ הפך לPDF אבל נשאר השכבות.

:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה