כללי עצה טובה לחברי פרוג

• הוסף לסימניות
לאחרונה לקחתי פרוייקט בלי תשלום והרווחתי הרבה , קבצתי את כל התמונות שלי בתיקיות וסדרתי אותם לפי שמות פשוט לא יאמן הכל רץ, כדי ההשקעה במקום לבקש תמונות ובעצם יש לך אותם רק אינך זוכר היכן הם ובינתיים מפסידים המון זמן, תחשבו על זה .

• הוסף לסימניות
מדי פעם כשיש לי זמן פנוי אני גם מתייקת תמונות.
יש לי ספריה של תמונות עם כמה עשרות תתי ספריות.
ויש לי ספריה של תמונות שעוד לא סידרתי וכשיש זמן אני ממיינת לספריות.

• הוסף לסימניות
קח טיפ בחינם:
חלק מתוכנות CS החינמיות היא התוכנה המעולה Adobe Bridge.
התוכנה נוחה מאוד לקטלוג תמונות (לצורך עבודות. לא התלהבתי ממנה כסתם תוכנה לסידור תמונות).
התוכנה מאפשרת ליצור אוספים, למיין ולחפש ע"פ נתונים במטא, להציג בתוגה מקדימה את כל סוגי הקבצים הנתמכים (כמו EPS, AI וPSD), והכי חשוב - להשתמש בחלון העריכה של Camera RAW (שעובד גם על JPG) מבלי לפתוח את פוטושופ. 

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי ויסברג;392014:
קח טיפ בחינם:
חלק מתוכנות CS החינמיות היא התוכנה המעולה Adobe Bridge.
התוכנה נוחה מאוד לקטלוג תמונות (לצורך עבודות. לא התלהבתי ממנה כסתם תוכנה לסידור תמונות).
התוכנה מאפשרת ליצור אוספים, למיין ולחפש ע"פ נתונים במטא, להציג בתוגה מקדימה את כל סוגי הקבצים הנתמכים (כמו EPS, AI וPSD), והכי חשוב - להשתמש בחלון העריכה של Camera RAW (שעובד גם על JPG) מבלי לפתוח את פוטושופ.
יש באנשהו הדרכה של התוכנה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיימון ב;391983:
לאחרונה לקחתי פרוייקט בלי תשלום והרווחתי הרבה , קבצתי את כל התמונות שלי בתיקיות וסדרתי אותם לפי שמות פשוט לא יאמן הכל רץ, כדי ההשקעה במקום לבקש תמונות ובעצם יש לך אותם רק אינך זוכר היכן הם ובינתיים מפסידים המון זמן, תחשבו על זה .
תודה. אתה צודק. באמת עשיתי זאת בזמן האחרון וראיתי ישועות:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי ויסברג;392014:
קח טיפ בחינם:
התוכנה מאפשרת ליצור אוספים, למיין ולחפש ע"פ נתונים במטא,
מה פירוש "לחפש ע"פ נתונים במטא"? האם זו שגיאת כתיב, או משהו שלא הבנתי?
ואיך עושים את זה? את החיפוש התכוונתי. (התוכנה עצמה מוכרת לי)

• הוסף לסימניות
תכתבי את הסיומת הרצויה לך בתוך החיפוש של ברידג', התוכנה תמצא לך את כל הקבצים המתאימים.
עד כמה שזכור לי, אפשר לכתוב הסבר או מילות מפתח לכל תמונה (ואפילו אפיון לתמונה) ותוכלו לחפש את התמונה לפי ה"תגי מטא" שקבעת קודם, אני אישית לא משתשמשת באופציה זו מפאת קוצר זמן (כמובן - לקטלג). ו---אני זוכרת (פחות או יותר) היכן התמונות נמצאות, כך שאני מסתדרת בלי הקביים שלעיל'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י contrast;392160:
מה פירוש "לחפש ע"פ נתונים במטא"? האם זו שגיאת כתיב, או משהו שלא הבנתי?
ואיך עושים את זה? את החיפוש התכוונתי. (התוכנה עצמה מוכרת לי)
מטא זה מידע שנמצא "מתחת לקובץ"
שם נישמר מידע כמו תגיות שנתת לתמונה, (תגיות כמו נוף, מים, מדבר, צמחיה וכו')
איזה מצלמה צילמה, וכו'
מטא דאטא קיים בכל קובץ שנוצר במחשב.
לדוגמה ניקח את הקובץ הזה שפורסם בפורום http://www.prog.co.il/showthread.php?t=48914
המטא דאטא אומר כך (חוץ מכל הנתונים של רוזלוציה, ומשקל)
קוד:
gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95
זו רק דוגמה אחת למידע שנמצא במטא דאטא שאומר
באיזה איכות שמרו את הקובץ.
איזה גירסה של מקודד .JPEG
ועם איזה תוכנה (אני חושב).
לרוב אפשר למצוא איפה אוכסן הקובץ לפני שהוא הועלה,
מי היוזר שלו,
מי הבעלים של הקובץ וכו,
הייתי מביא פה עוד מידע רק שאין כאן עורך קסאדצמלי
(זה מידע מהעורך טקסט)

מקווה שהובן

• הוסף לסימניות
ואיך הברידג' עובד בדיוק? אני צריכה להעלות לשם את כל החומר, ולתייג?
וכשאני מעדכנת גרסה לאדובי, אז הכל נמחק?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה