דרוש מידע ערבית מדוברת

אני רוצה ללמוד ערבית טובה (לא מקצועי) אבל רמה גבוהה,
יש למישהו מושג??
סתם שאלה, למה ללמוד ערבית, סתם בשביל הידע.. כי נוסעים במקומות שונים בעולם או כדי לשמוע מה זוממים הבני דודים?!

זכור לי שכך אומרים
בדקתי וכותבים זאת כך נאהר
אני לא יודע ספרותית אלא שמעתי הרבה ערבית ומכך אני יודע.
הערתי מופנית על מה שכתבת לפני העריכה.

מעניין, אני ראיתי נהאר
בכל אופן זה או אליומ כנראה משתנה בין הניבים
נאר זה אש.
נהאר
זה יום.
נור - אור.
די דומה לעברית.

יום ונהאר זה לא שתי ניבים.
זה כמו בלשון הקודש: ויקרא לאור יום.
ולכן מקובל אצל המבוגרים יותר לומר: 'נהארכ סעיד' - יומך שמח. (שיהיה לך יום שמח).

אטלאק אנאר אלו שני מילים שהולכים ביחד בדרך קבע...
זהו ביטוי נפוץ מאוד בשיח הערבי בישראל, כשדנים ברדיו ובשיח הציבורי להוקיע את תופעת היריות בחתונות, וגם את היריות אזהרה או פגיעה בין החמולות בישראל.

בד"כ אומרים אליום ולא נהאר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

@תשב"ר כתב כאן השבוע באשכול אחר שנסע באוטובוס,
"הנהג כל הדרך היה בטלפון עם חברים שלו, והוא שר בדרך שירים עם המילה חמאס."
ההודעה שבו שקעה לתוך אשכול קיים, אז פתחתי אשכול חדש.
ההקלטות מצורפות, יש רעשי רקע והן לא ממש ברורות, אבל אם את/ה דובר/ת ערבית יעזור מאוד שתחוו דעה עליהן.
אם לא יתקבלו כאן תשובות, כנראה שיצטרכו לשלוח את ההקלטות למשטרה....
תודה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה