כללי עשיתי תיקונים לפי הערות(תודה עליהם)

• פותח הנושא hagit
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
עזרתם לי מאוד!!...כל אחד ואחד שהביע את דעתו!!
זה מה שיצא....אשמח לשמוע גם עכשיו את חוות דעתכם הנוכחית..
(הראשון זה מה שהיה בהתחלה-רק בשביל שתוכלו ותראו את השינוי)
אין ספק(בעיניי) שהצבע הועיללל

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    2 MB · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
לדעתי מס' 4 הוא היפה מבינהם,
השיפור ניכר, בהחלט!
כרגע זה הרבה יותר טוב- הצבע הוסיף הרבה!
לדעתי- הפונט מפריע וזה שרשימת השירים לא מיושרת לכותרת שלה.

• הוסף לסימניות
עשית לנו ממש "מצא את ההבדלים"...
לדעתי השני הכי חי ומתאים לעניין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תובנה;535055:
עשית לנו ממש "מצא את ההבדלים"...
ן

מסתבר שקל למצוא אותם...לפחות בין הראשון לשאר....
השינויים של 5 נעשו בעצה של א.ת.פ

קבצים מצורפים

• 5.jpg
    2.8 MB · צפיות: 11

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שאלה אותי אחותי אי שם בשלהי כסליו...
ואני?
מה בוער?
עוד לא חנוכה.
נכון.
אבל צריך להחליט.
טוב.

זרקתי רעיונות.
זה התחיל בחלום שלי שיתחפשו לגונדלרים. כבר כמה שנים שאני מנסה לשכנע אותם. הבטחתי שאבנה גונדולה יפה. נרכיב אפילו על האפניים. יהיה מקסים.
לקטנה נרכיב על העגלה. ושם התחילו הבעיות.
הילדים התלהבו.
אבל אמא שלהם קצת פחות.
הקטנה כמעט לא בעגלה.
אז זה פחות לענין.
טוב.
לא מתווכחים עם אחות. בעיקר כי בסוף אני במילא יעשה מה שהיא רוצה. ככה זה.
היא תשכנע אותם שזה הכי שווה.

אז במקום להתווכח, הרעיון נגנז. אולי יבוא יום ונעשה עם זה משהו [לא לגנוב לי את הרעיון...]

אז מה כן?
עמים שונים?
מדינות שונות?
בעלי מלאכה שונים ביחד משפחה "מקצועית"?
רעיונות עלו וירדו ואיכשהו מצאנו את עצמינו כבר בתחילת שבט

כמה הלחצות מצד אחותי
כמה החלטות מצידי [לא גיליתי לה מה ההחלטות..]
והתקבלה החלטה.
הגדולים כבר לא בענין
אז יש 2 בנים בענין ובובנה מתוקונה אחת.

הבנים מאוד אוהבים את חוות החיות של שלמה. הקטנה מה 'כפת לה ומה היא מבינה. נחליט בשבילה.
אז החלטנו- החיות של X והחיות של Y. והקטנה? נחפש לה תחפושת של ארנבת חמודה. כי "מה פתאום שתתפרי חבל על הזמן שלך ואפשר לקנות ו..ו.."
חיפשנו. לא מצאנו משהו כלבבה של אחותי.
אז היא תהיה אפרוח בחווה, מה רע? תחפושת אפרוח יש לנו. סגרנו את הפינה של הבובונה. ועכשיו צריך לצאת לדרך עם החיות של X ו Y.
בשלב הראשון הזמנו להם חולצות עם תמונת חיות [העיצוב של אחותי] והכיתוב החיות של X החיות של Y. תודו שהצבע הירוק שבחרנו הוא יפה!
בשלב שני הזמנו חיות שנראות אמיתי ככל האפשר.
ואז כשהכל הגיע הדודה התחילה לעבוד.

תחילה תוכנן מין דוכן שיתלה על הצוואר. וזה היה מה שהכנו:
1772320427599.png
הזמנו תנין גדול שהיה בדרך והתכנית היתה להצמיד אותו לחלק הריק של הדוכן.

אבל הדודה לא היתה מרוצה.
היא רצתה משהו יותר.

אז בשקט בשקט בבית שלה היא צרה אקווריום שיחובר לתחתית הדוכן.
הכינה להם דגים מקליי ואקווריום שנראה ממש אמיתי [טוב, בכאילו]
IMG_6910_1024x682.jpgIMG_6909_1024x682.jpg
הילדים התרגשו.
אמא שלהם התלהבה.

אבל הדודה-
עוד לא היתה מרוצה.

וכך שוב, בשקט בשקט היא הרכיבה דוכן על גלגלים. דוכן של 3 קומות. עם כלובים לחיות שונות. ואפרוחים, ותרנגולות, וצבים, וברווז באגם [מקליי], ונחש מתפתל על המתקן....
והופיעה בבית של האחיינים עם ההפתעה.
והם התלהבו.
וגם אמא שלהם.
אבל היה צריך להרכיב עוד אחד. כי יש שני "החיות של".
אז היא הרכיבה להם עוד אחד.
אחד גבוה לגדול יותר
20260222_235131_768x1024.jpg
ואחד נמוך יותר, לקטן יותר
20260222_213822_768x1024.jpg
וכולם היו שמחים.

כמעט
כי הדודה ראתה את קימטוטי הטפט שלא נדבק כמו שרצה ונהיה לה קצת "מקומט" בלב. אבל היא הבינה שאין מה לעשות. וזו רק תחפושת. אז זה בסדר.

וכולם היו שמחים.

אבל-
אז חל מפנה בעלילה....
במעון של בובונה התחפשו ככככככככככלללללללללללל הילדים מכככככככככככככלללללללללל הגלאים ל-

IMG-20260226-WA0013_768x1024 (1).jpg
ו-
"וואי זה בול מתאים לקונספט והרבה יותר טוב מאפרוח"
אז בובונה מתחפשת לתוכי מהמעון.

וכולם היו שמחים.
והתלבשו ביום שישי
ורצו לצאת להצטלם
אבל היה קר מדי....
ועייף.
אז הוחלט לעלות למרפסת הגג שלהם ולהצטלם שם.

מוכנים לקבל אותם?

קבלו:
תחפושת 4.jpgתחפושת.jpgתחפושת1.jpgתחפושת2.jpgתחפושת3.jpg
והילדים כולם שמחה
והדודה עם כוויה ביד מדבק חם רותח במיוחד. אבל מי שם לב לזוטות שכאלו?

תודו שהייתם משלמים המון כסף בעד ביקור בחוות החיות האלו.....
הלא כן?

מקווה שתוכלו להתרשם מהחולצות.

ושיהיה לכולם פורים שמח
לא בשׁמיים היא?

עם שוך השמחות (עליהם נכתב
כאן), עויזר התעורר בוקר אחד עם הרגשה חזקה של מתיקות ועריבות התורה מפעמת בו. ככל שחלפו הדקות, ההרגשה הלכה והתעצמה, עד שעויזר המבולבל מצא את עצמו משתגע ומתלהט אחריה במרחב הסלון.

שושי שנבהלה לראות את בעלה המפוג'ם מתנדנד בעוצמה בעיניים עצומות, הציעה להכין ארוחת בוקר טובה כי 'נראה לה שמישהו פה רעב'. אבל עויזר החליט שלא בא לו. ובאופן כללי אפשר לוותר על ארוחות בוקר אם לא על ארוחות בכלל. "התורה כוללת כל הטובות שבעולם" הוא הסביר.

שושי אמרה שהיא מתפעלת מתשוקתו היוקדת, אם כי היא עדיין סקפטית בקטע של האוכל, ובכל מקרה כדאי שימצא מסגרת מסודרת לבטא את דחפיו הרוחניים, כי מהספה בבית אף פעם לא יוצא דברים טובים.

"כוילל!" הכריז עויזר "אני מוכרח כוילל".

כשהדיבוק חזר מהתפילה כבר היו בידיו רשימת כויללים פוטנציאליים, ולאחר שסעד את ליבו שבאופן מאד מפתיע נעשה רעב, פנה לארון הספרים. כי מה לעשות - בשביל להתקבל לכוילל איכותי צריך לבוא מוכן.

שושי הטובה עשתה הכול בשביל לאפשר לבעלה הצדיק ריכוז מוחלט (היא החביאה את הספינר). ובאמת כבר בסוף היום חבקו השניים יצירה תורנית מרשימה, ששילבה החל מתשובה עמוקה בהיתר עגונות ועד לווארטים מרעננים על פרשת השבוע. (כשבמהלך הדברים נשזרו לא מעט רמזים על דעתו הפוליטית של האמן...)

"אין ספק שזה יתפוס" חיכך עויזר את ידיו בסיפוק.

"אין ספק" פסקה שושי וניגשה לפנות את השולחן.

מי שלא בהכרח חשב כך היה הרב גודמן מ"בית אברהם", שעם סיום הופעתו של עויזר לא ידע אם לבכות או לבכות. הוא כבר ראה כמה אנשים וגם שמע כמה סברות בימי חייו, אבל מה שזה לא היה עכשיו, הצליח להפתיע גם אותו.

"תמיד ידעתי על 70 פנים לתורה", הוא אמר, "אף פעם לא הכרתי את החַבּוּרֶה הזאת."

"אז התקבלתי?" התרגש עויזר שהרגע רב בישראל הכיר בכוחו לחדש חידושים 'שלא נשמעו ממעמד הר סיני'. כלשון הרב עצמו.

"לא!" ענה ראש הכוילל וחתך ללימודו.

עויזר הנבוך חשב להפעיל פרוטקציות, אבל אז גילה שאין לו כאלה. מצד שני, שושי לא נשברה מהסיפור, היא אמרה שגם את תורת היחסות לא כולם מצליחים להבין וזה לא הופך את איינשטיין לפחות טוב, ובקיצור, כדאי לנסות כוילל נוסף. (לא שח"ו היא ידעה מה זה תורת היחסות, אבל גם את החַבּוּרֶה לא יכלה להסביר, כך שזה יצא טוב.)

בבוקר המחרת עויזר הופיע בשערי "היכל שלמה זלמן", ובלי להסס ניגש ישירות למי שזיהה כהראש כוילל.

"חשקה נפשי בלימוד התורה!" פתח ללא גינונים.

"ואיך זה קשור אליי??" הרחיק אותו האברך המסכן שלא התמודד עם פרץ הרגשות של ההלך.

כשהעניין הוברר, האברך הצביע על האיש המבוקש והמליץ לעויזר לפנות אליו.

דא עקא שהאחרון היה בדיוק באמצע ללון בעומקה של הלכה. מה שנקרא בז'רגון הפחות חזל"י – לתפור שינה על השולחן. וכידוע, ראשי כויללים לא אוהבים שמעירים אותם סתם כך ממצב זה.

ובכן, שניות ספורות לקח לעויזר להבריק את הרעיון, ותיכף התיישב בקצה השני של הספסל, כשבאמתחתו ביטחון עצמי מופרז וערימת ספרים משמעותית.

ובכן רבויסיי, אור התורה שבקע שם רגע אחרי זה... אחח. גם זקני צפת היו מסתנוורים.

עויזר החל ללמוד בחשק עז ובהתנדנדות קיצונית וקול תורתו הלך וחזק מאד. מאד.

אלא שהברקים שנשמעו מסוף המדרש ועד סופו הפריעו מן הסתם לאי אלו מקומיים, ותוך כדי שהעילוי עוקר הרים וטוחנם זה בזה במרץ, הסתובב לעברו יהודי מהספסל שלפני, וביקש אם אפשר להנמיך לטובת אלו שעדיין שומעים. אך עויזר שעתידו הרוחני עדיין נמנם על השולחן, סירב במרץ, "תורה היא וללמוד אני צריך" הוא צעק. וקיווה מאד שהרב שלשמאלו עֵד לאהבת ה' שמפעמת בקרבו (אם כי מתוך שינה).

בהמשך עויזר החל לשלב ניגונים, מה שגרם ליהודי להסתובב שוב והפעם לדרוש בתוקף 'שקט מוחלט'! עויזר לא התבלבל "זה לא הבית מדרש שלך. ואם יורשה לי, גם לא של אבא שלך" אמר וחזר לתלמודו.

כשמכונת התנ"ך החלה לשלב דפיקות אדירות בסיום כל משפט, שנתו של ראש הכוילל סוף סוף נגדעה. (יש לציין שהיא הייתה חזקה מאד.)

"אני רוצה ללמוד בכוילל שלך!" הכריז עויזר והרים את כיפתו של הרב למקומה על ראשו.

"מה יש לך אתה??" רטן הלה שהתברר כאיש פשוט ועייף. "תפנה לרב", אמר והצביע על לא פחות ממי שבית המדרש לא שייך לאביו. אופס.

בהמלצת שושי עויזר פירסס מיד.

הניסיון השלישי גם לא הביא בכנפיו בשורה גדולה, וכשעויזר סיים לפרט את הישיבות בהם למד ע"פ סדר הא-ב, הרב אמר ש'הוא היה שמח לקבל אותו אבל הוא פשוט לא רוצה'.

"את שומעת" פנה עויזר לשושי כשהבין שהעסק לא כזה פשוט "יכול להיות שהעניין עם הכוילל ייקח קצת זמן"

"לא נורא" אמרה שושי באמפתיה, "גם רבי עקיבא התחיל ללמוד בגיל 40."

עוזר אמר שנכון, אבל הוא מעדיף שזה יקרה קודם אם אפשר..."

ואכן הסוף הטוב הגיע מוקדם מהתחזית, הרב הנוכחי שהיה חמים במיוחד, לא בחן אותו ולא שאל יותר מדי שאלות, הוא רק לחץ את ידו בחום ואיחל 'בהצלחה מחר'.

עויזר הרגיש מיד שמצא את שחשקה נפשו, ומצדו גם לא התעניין יותר מדי. ואולי לכן נבהל לגלות את עצמו למחרת לומד זוהר בחברת מניין מקובלים. אבל למי אכפת, תורה היא וללמוד הוא צריך.

נ.ב. חבריי המלומדים.
אני מתלבט אם להמשיך בסדרה או שיש טעם לפגם בעונות שניות.
דעתכם חשובה לי אשמח לשמוע אותה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה