התייעצות פודקאסט חרדי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני מעוניין לפתוח פודקאסט שידבר על ההשקפה החרדית
גיוס כלכלה וכד' בשפה שתדבר גם לציבור החרדי וגם לציבור החילוני
מה אתם אומרים כדאי ?
וא"כ מה אתם חושבים שיגרום לפודקאסט להצליח ??
ומי הייתם רוצים לשמוע בנושא ???
נגד

• הוסף לסימניות
למה לך להכנס לבְּרוֹךְ הזה ?

• הוסף לסימניות
אני מאד הייתי שמח לשמוע או לצפות בפודקאסטים הנ"ל
המרואיינים צריכים להיות לדעתי בחורי ישיבות או אנשים שלא בהכרח מחוייבים לקבוצה כלשהי שיודעים לדבר שיעמדו מול חילונים ולא לקחת אנשים מדי ימניים אלא מרכזניקים
אבל צריך שיהיה ברור אין היתיפיפויות לא לחילונים ולא לחרדים לא לעיתון כזה ולא לעסקן אחר
והאמת שאני חושב שהחילונים עצמם יותר היו נהנים לשמוע מה נסגר איתנו
ואני ישמח להבין מה לא סגור או כן סגור איתם (שהם מעוניינים בסגירת הישיבות רח"ל)

• הוסף לסימניות
אין דעה חרדית אחת בנושא הגיוס
אתה יכול לפתוח פודקאסט שייצג אותך - רק חשוב שתסביר לפני כן לכל הצופים שזוהי דעתך בלבד ולא דעה חרדית אחרת - אני בתור חרדית לא מוכנה שאדם ייצג את דעתי מבלי ששמעתי אותה והבעתי את הסכמתי לתכנים הנאמרים שכאמור משתנים בין הקהילות השונות שבתוך המגזר החרדי.
הניסיון המוזר לייצג השקפת עולם שלימה בתוך פודקאסט בלי להבהיר בערך 1000 שנים של היסטוריית פסיקה הלכתית, הבדלים בין קהילות, תרבות, ערכים, היא זלזול באינטילגנציה.
חייב לציין לשבח כמה פודקאסטים של הרב פייבלזון אצל תמיר דורטל שניסה לייצג את הפלונטרים הקיימים בצורה מקיפה ורחבה והסביר בצורה יפה ומנומקת את הלך הרוח במגזר החרדי,

• הוסף לסימניות
ואני ישמח להבין מה לא סגור או כן סגור איתם (שהם מעוניינים בסגירת הישיבות רח"ל)
תכל'ס הרוב הגדול לא מעוניין בזה יש רוב שמאלני שכן מעוניין בזה
הבעיה היא שאנחנו מנסים לשמור על זה גדול וחשוב מה שלא בטוח יקרה אם יתחילו אפ' קומץ להגיע עם מדים ונשק וכולם יריעו לגיבורי ישראל ופחות ליושבים בבית המדרש ותבין לאן זה יגיע כך שגם מי שלא רוצה לסגור רוצה משהו שיכול לגרום לכך

• הוסף לסימניות
אתה יכול לפתוח פודקאסט שייצג אותך - רק חשוב שתסביר לפני כן לכל הצופים שזוהי דעתך בלבד ולא דעה חרדית אחרת - אני בתור חרדית לא מוכנה שאדם ייצג את דעתי מבלי ששמעתי אותה והבעתי את הסכמתי. לתכנים הנאמרים שכאמור משתנים בין הקהילות השונות שבתוך המגזר החרדי הניסיון המוזר לייצג השקפת עולם שלימה בתוך פודקאסט בלי להבהיר בערך 1000 שנים של היסטוריית פסיקה הלכתית, הבדלים בין קהילות, תרבות, ערכים, היא זלזול באינטילגנציה
אה ... זה בדיוק מה שכתבתי בהמשך ההודעות חבל שמדלגים
אבל רק הסבר קטן למה אם מישהו מהציבור החרדי אומר את דעתו (ובמקרה הזה הרבה לפני) ישר מתנערים בשונה מהשאר שפשוט עוברים למשהו אחר (אולי זה בגלל שאין מי שמייצג ולכן ישר מצמידים את כל החרדים תחת מטריה אחת ולאו דווקא הדובר הוא זה שמתכוון לעשות זאת)

• הוסף לסימניות
פשוט וקולע !!! מי צריך הסבר
אה, אני יסביר
דעתך האישית (כמו גם דעתי) לא מעניינים אף אחד
להיכנס לזירה של הסברה זה 100% כישלון, בטוח תרגיז מישהו ולא תכוון לדקות ההשקפה של מאן דהוא
אז ייצוג אין
דעה אישית לא מעניין
אז אין שום סיבה בעד

• הוסף לסימניות
אה, אני יסביר
דעתך האישית (כמו גם דעתי) לא מעניינים אף אחד
להיכנס לזירה של הסברה זה 100% כישלון, בטוח תרגיז מישהו ולא תכוון לדקות ההשקפה של מאן דהוא
אז ייצוג אין
דעה אישית לא מעניין
אז אין שום סיבה בעד
כל שדרן בסוף ובהתחלה משמיע את דעתןוהאישית. גם אם ינון מגל עומד מהצג הימני ובן כספית מהצד השמאלני, בסוף כל אחד מהם משמיע את השטויות או החוכמות הבוקעות ממוחו ליבו ונפשו והמציאות מראה שהדעות האישיות שלהם מעניינות מאוד עד מאוד.

• הוסף לסימניות
על הגיוס אל תדבר זה חרוש, לעוס, משעמם כבר, ומה שבטוח שאף אחד לא ישנה את דעתו בגלל הפודקאסט הנ"ל. בטח כשהמעביר שלו חרדי. מצטערת על הפסימיות.
תדבר על נושאים לא שגרתיים, מעניינים יותר, שאף אחד לא הספיק כבר לתפוס לו עמדה ברורה בנושא.

• הוסף לסימניות
הרב בניזרי מקול ברמה היה בצבא ויודע מבפנים הכל ומביא נתונים
הצליח לשכנע מישהו אחד ?

• הוסף לסימניות
אני בעד. אולי כדאי לעשות עימותים בין הצדדים אבל לא מריבות אלא יותר בסגנון של שיחות כורסה.
בכל מקרה אשמח לשמוע הסברה חרדית ברמה גבוהה יוצאת לכלל הציבור, זה דבר מאד נצרך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה