כללי פונטייפ | אליהו פריד

• הוסף לסימניות
למרות שכבר דובר על הפונטים של פונטייפ שהם מקצועיים, ומהווים בשורה בעולם הפונטים.
לא הבנתי
וחשבתי שהכל יח''צנות, דבר שיצר אצלי ריאקציה.

בתערוכה לקחתי מהדוכן את הקטלוג
היום גם עיינתי בו

התרשמתי
העיצוב של הקטלוג מאד נקי ויפה, וממש מזמין לקרוא
הפונטים מאד יפים ומקצועיים וגם יחודיים, עם זרימה מאד יפה.
האפשרויות של האופן טייפ שיש לכל פונט שבו אותי כמו השברים, מציאת טעויות הקלדה, טעמים והניקוד המדויק.
ובכלל גולת הכותרת זה הפונטים של פלרון!

לכן החלטתי, את החבילה הבאה אני קונה בע''ה בפונטייפ!
אני חושבת שכל גרפיקאי זקוק לפונטים האלו.

אליהו פריד, הרבה הצלחה ותמשיך לפתח לנו עוד פונטים יפים.

• הוסף לסימניות
זה לא רק העיצוב הנקי והיפה,
זה ההומור הקורע, פשוט קראתי מתחילה ועד סוף וצחקתי....
עיינו ערך - מים שקטים חודרים עמוק, אבל פטיש 5 קילו עובד טוב יותר..........

• הוסף לסימניות
הקטלוג בפורמט נוח ומזמין מאוד.
טרם הספיקותי לעיין בו, אבל ראיתי שבחציו השני יש המון מידע טכני.

• הוסף לסימניות
שאלה-
הפונטים של פל-רון, שודרגו הריווחים? אנחנו משלמים על משהו שלא קיבלנו מווינדוס?
(מעבר למשקלים שלא באו איתו באמת)

• הוסף לסימניות
לפני לא הרבה זמן לא ידעתי מי זה פונטייפ, כאן בפרוג ראיתי שיש אחד משלנו שהקים חברה לפונטים, אבל הייתי מאוד סקפטי כי אני יודע כמה קשה לעצב גופנים מקצועיים וחשבתי לעצמי שכנראה שמדובר בעוד מעצב פונטים מתחיל שהחליט להקים איזה חברה לפונטים משהו חפלאפ.

בתערוכה כשהגעתי לדוכן של פונטייפ, ראיתי את הכריכה של הקטלוג וחלפה לי בראש מילה אחת "וואו"
אמרתי לעצמי "זה לא עבודה של מעצב רגיל, כנראה איזה בוגר בצלאל שחזר בתשובה". עם כזאת כריכה שווה להציץ גם פנימה, ובאמת הופתעתי לראות גופנים מעוצבים, נקיים וקריאים ברמה גבוהה.
כשדיברתי איתו, שאלתי אותו אם הוא חוזר בתשובה והוא אמר שהוא חרדי מלידה ולא רק שלא למד בבצלאל גם לא למד בשום מקום אחר "בור ועם הארץ מדופלם", מאוד התרשמתי והייתי קונה אבל רכשתי ממסטרפונט אז פונטייפ יחכו קצת, אבל אני עוד אקנה מהם בע"ה בעתיד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פתוש;421025:
שאלה-
הפונטים של פל-רון, שודרגו הריווחים? אנחנו משלמים על משהו שלא קיבלנו מווינדוס?
(מעבר למשקלים שלא באו איתו באמת)

הגליפים של פרנקריהל רגיל, דוד רגיל ודוד שמן הם בדיוק כמו בווינדוס, הריווח כמובן שונה.
לאלו שיש מקינטוש אין את הפונטים האלו.
גם לווינדוס אם יש צורך בפונטים מנוקדים או מטועמים אפשר להזמין דרכינו.
( חוץ מזה הווינוס צריך להיות חוקי ובגרסת פרופשיונל כדי לעשות עבודות מסחריות)

סתם כך, אין סיבה לקנות מאיתנו את המשקלים האלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדן;420930:
האפשרויות של האופן טייפ שיש לכל פונט שבו אותי כמו השברים, מציאת טעויות הקלדה, טעמים והניקוד המדויק.

שימי לב שכל הפונטים מגיעים עם ניקוד מדוייק כבסיס, אבל כל התכונות האחרות שהזכרת - טעמי המקרא שממוקמים מדוייק, שברים וכו' - זה רק בגירסאות היותר מתקדמות של הפונטים, שעולות יותר כסף.

נכתב ע"י עדן;420930:
ובכלל גולת הכותרת זה הפונטים של פלרון!
כל מעמד צריך מספר פונטים בסיסיים כמו פרנקריהל, דויד, וילנא וכו'.
אמנם את חלקם אנחנו מקבלים ב windows אבל הבעיה היא שהניקוד בגרסאות שמגיעות עם windows לא ממוקם טוב.
לכן כדאי מאד לקנות אותם מנוקדים מדוייק.
אבל גולת הכותרת?
נו, נו.
רוב הפונטים הטובים שלהם אלו פונטים שכולנו מכירים כבר שנים, אין בהם חידוש מיוחד (מלבד העובדה שעכשיו יהיה אפשר להשתמש בהם בכל התוכנות גם לטקסט מנוקד ולא רק בתג) ודוקא מבין הפונטים הטובים של פלרון יש כאלה שלא הופיעו בקטלוג של פונטייפ בגלל בעיות של זכויות יוצרים (שאני מאמין שייפתרו בקרוב).
לדעתי גולת הכותרת אלו דוקא הפונטים הטובים והחדשים של אליהו פריד, שלראות אותם על המסך זה דבר אחד, ולראות אותם מודפסים בקטלוג זה כבר כמה רמות מעל.
יש פונטים שלא חשבתי מעולם שאקח אותם בחבילה של פונטייפ כי הם לא מתאימים לצרכי, אך אחרי שראיתי אותם מודפסים בקטלוג שיניתי את דעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;421235:
לדעתי גולת הכותרת אלו דוקא הפונטים הטובים והחדשים של אליהו פריד, שלראות אותם על המסך זה דבר אחד, ולראות אותם מודפסים בקטלוג זה כבר כמה רמות מעל.
יש פונטים שלא חשבתי מעולם שאקח אותם בחבילה של פונטייפ כי הם לא מתאימים לצרכי, אך אחרי שראיתי אותם מודפסים בקטלוג שיניתי את דעתי.

אוה! זו אחת הנקודות החשובות.
אחרי שעברתי על הקטלוג פתאום גיליתי שפונטים שנראו לי לא שייכים - פשוט לא כל כך עוברים מסך, אבל הם מעולים.
שמחה מאוד על הקטלוג החדש הזה, זה יקל עלי מאוד לבחור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;421259:
אוה! זו אחת הנקודות החשובות.
אחרי שעברתי על הקטלוג פתאום גיליתי שפונטים שנראו לי לא שייכים - פשוט לא כל כך עוברים מסך, אבל הם מעולים.
שמחה מאוד על הקטלוג החדש הזה, זה יקל עלי מאוד לבחור.

כדי ליצור פונט שמיועד למסך צריך לבצע בפונט פעולה שנקראת hinting. אמנם יש תוכנות שמציעות hinting אוטומטי אבל זה לא עובד כ"כ טוב ובשביל פונטים לדפוס - פשוט חבל לבזבז כ"כ הרבה זמן על hinting.

אמנם הקטלוג זה דבר מצויין אבל כידוע קצב ייצור הפונטים של אליהו מהיר מאד, לכן לדעתי כדאי ללכת על מבצע המנויים, לקחת את הפונטים שאנחנו מתלבטים עליהם ולנסות אותם בהדפסה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;421235:
ודוקא מבין הפונטים הטובים של פלרון יש כאלה שלא הופיעו בקטלוג של פונטייפ בגלל בעיות של זכויות יוצרים.

אפשר לקבל הסבר מפורט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;421278:
כדי ליצור פונט שמיועד למסך צריך לבצע בפונט פעולה שנקראת hinting. אמנם יש תוכנות שמציעות hinting אוטומטי אבל זה לא עובד כ"כ טוב ובשביל פונטים לדפוס - פשוט חבל לבזבז כ"כ הרבה זמן על hinting.

אמנם הקטלוג זה דבר מצויין אבל כידוע קצב ייצור הפונטים של אליהו מהיר מאד, לכן לדעתי כדאי ללכת על מבצע המנויים, לקחת את הפונטים שאנחנו מתלבטים עליהם ולנסות אותם בהדפסה

הייתי בכיף הולכת על מבצע המנויים
אבל מה לעשות, קניתי חבילה רגילה עוד לפני שאליהו יצא עם המבצע החדש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה