כללי פונט חוקי לשימוש פרטי-עזרתכם..

• הוסף לסימניות
בס"ד.
בוקר ושבוע טוב :)
תמיד אומרים שממש אסור להשתמש בפונטים חוקיים (פונטביט, פונטייפ..) לשימוש מסחרי..נכון? נכון (:
אז אני שואלת..יש אפשרות להשתמש בפונט חוקי לשימוש פרטי? לכיתוב של ברכת כלה למשל? הרי זה לא נמכר/מתפרסם ברחבי מקומות..זה נשאר אישי שלה..
ממש אשמח לדעת מה הסיכוי/חוסר סיכוי לשימוש בפונטים בעניין זה..
ממש ת-ודה :)

• הוסף לסימניות
מה לא הבנתי
מי שקונה פונט אסור לו להשתמש בו לשימוש מסחרי
אולי חסר לי בהבנה מה זה פונט חוקי?

• הוסף לסימניות
יש כלל שמותר לגנוב אבל אסור להתפס
אבל זה על אחרויתך
חוקית, אסור להשתמש בפונטים לוקיים כשעוד לא קנית אותם כמובן לא לשימוש פרטי ולא לשימוש מסחרי אלא אם כן כתוב אחרת בהסכם באתר של המפיץ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י studio dv.d;386143:
יש כלל שמותר לגנוב אבל אסור להתפס
כך גם חושבת ההלכה? מעניין.

• הוסף לסימניות
אני חושב שכן (למרות שאני יודע שהולך להיות פה אמבוש רציני)
לפי ההלכה (לא לפי כולם כל אחד והרב שלו בכל אופן יש הרבה מתירים ולא בגלל שהתוכנות של אדובי עולות הון כסף שלחרדים אין) מותר לקחת כל דבר שמופץ ברשתות השיתוף מפני שזה זוטו של ים ואז יש יאוש בעלים
אין במה שאני כותב שום עידוד לתוכנה לא חוקית פשוט מעדיף קוד פתוח במקום

• הוסף לסימניות
לא התייחסתי להלכה או לחוק כשאמרתי את זה
את ההלכה איני יודע כל אחד ישאל כדעת רבו
אבל אם והיא תתפס הרב לא יעזור לה המון את הקנס היא תצטרך לשלם + ריבית והצמדה
לרוב היום הרבנים לא מתירים לעבור על החוק חוץ ממקרים חריגים וגם רק כשיש שטח אפור

• הוסף לסימניות
מדובר בשימוש פרטי לגמריי.. (כיתוב לברכת כלה..) משהו מאוד אישי ושלה..
בכל זאת יש עם זה בעיה?
תוהה לעצמי..מה הסיכוי להיתפס? הרי זה לא מופץ ברבים..

• הוסף לסימניות
עדיין לא לגמרי ברור מה השאלה...

האם זה חוקי? - כנראה שלא.
האם זה מותר הלכתית? - לא לגמרי חד-משמעי. צריך לשאול רב.
האם אתה עלול להיתפס? - מאוד לא סביר.

• הוסף לסימניות
הניסוח של השאלה מעורבל משהו...
לדעתי השאלה היתהצריכה להיות מנוסחת כך:

תמיד אומרים שממש אסור להשתמש בפונטים שיש עליהם זכויות יוצרים ולא נקנו (פונטביט, פונטייפ..) לשימוש מסחרי..נכון? נכון (:
אז אני שואלת..יש אפשרות להשתמש בפונט עם זכויות יוצרים שלא נקנה לשימוש פרטי? לכיתוב של ברכת כלה למשל? הרי זה לא נמכר/מתפרסם ברחבי מקומות..זה נשאר אישי שלה..
ממש אשמח לדעת מה הסיכוי/חוסר סיכוי לשימוש בפונטים בעניין זה..

• הוסף לסימניות
שמעתי מנציגות של פונטביט שהרצו לנו בהמהלך הלימודים,
שאפילו שימוש אישי כמו שציינת,אם הוא יכול להביא לך לקוחות לעבודה כתוצאה מזה שהם יראו את מה שעיצבת זה נחשב לשימוש מסחרי.

לא משתלם להסתכן...לא מנסיון אישי,אבל מנסיון קרוב...

• הוסף לסימניות
שימו לב שהחוק בישראל על הפרת זכויות יוצרים מעניק יכולת לתבוע ללא קשר לשווי ההפרה, מה שעלול להיגמר בקנסות בלתי נעימים בסכומים עוד יותר לא נעימים.
ושימו לב שההלכה עוד יותר מחמירה (כל אחד לרבו, אך השיטה באופן כללי) בתחום זה.

• הוסף לסימניות
שימו לב שהחוק בישראל על הפרת זכויות יוצרים מעניק יכולת לתבוע ללא קשר לשווי ההפרה, מה שעלול להיגמר בקנסות בלתי נעימים בסכומים עוד יותר לא נעימים.
ושימו לב שההלכה עוד יותר מחמירה (כל אחד לרבו, אך השיטה באופן כללי) בתחום זה.

• הוסף לסימניות
ישנה אופציה שעד כמה שידוע לי אינה בעייתית
תשלחי את הטקסט למישהו שיש לו את הפונט תבקשי ממנו את צורת הכתב הרצויה עליו, והוא ישלח לך בקנוורט.
כך גם לא את השתמשת, גם הוא לא גנב, וגם אף אחד לא יתפס.
כמובן, שזה לא יכול להיות הסדר הגיוני לעבודה שוטפת אלא לצורך עבודה חד פעמית,
ועיצה טובה - אם את באמת מעוניינת לעבוד בגרפיקה - תפרגני לך חבילת פונטים שיהיו שלך.
זה הצעד הראשון בעולם העבודה...

• הוסף לסימניות
פונטביט הודיעו בפורום טיפוגרפיה שהם לא מרשים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה