התייעצות פחד חזק מראש השנה

• הוסף לסימניות
עכשיו יש לי את הכוח להאריך.
למה לנביאים תמיד אחרי נבואה היהו עושים מעשה? כמו לזרוק חץ להחזיק קרניים למה?
התשובה היא כי הם לקחו דבר רוחני של ה' והורידו אותו למטה למטה וכדי שזה "ייתפס" בזה לכן עשו את זה בדבר גשמי.
חשוב על תפילין! עשוי מעור בהמה ובכל זאת הכי קדוש!!!! (כמובן שזה אחרי מתן תורה אבל לפני זה לא היה לא משנה)

אז ככה בר"ה אנו ע"י כוח אכילה לוקח דבר גשמי ומעלהו לקדושה! לכן אוכל בר"ה תפוח בדבש כי זה מוריד עלינו השפעות מה'.
העניין הוא שיהודי גוזר על עצמו בר"ה! וע"י זה ה' מסכים איתו!
כמובן, לא אוכלים כמו- פרות בלבוש שטריימל! (מי שמכיר את הסיפור המופרסם של הבעש"ט)
אבל עדיין יש כאן וצריך להשפיע עלינו, זה התפקיד של ר"ה, לא להזניח את הגשמיות. אלא לומר לה' בר"ה
"רבש"ע אני לוקח את הגשמיות, את העבודה, את החיים, את האוכל, הכל!
ומעלה את זה אליך"
מבוסס על התניא קדישא

• הוסף לסימניות
אם יורשה לי לדייק.
סימן שהוא לא עושה תשובה.
ואם יורשה לי להקצין,
הוא שבוי בידי.... שלא רוצה שיעשה תשובה.
מי שמחפש בספרים מהי תשובה, כשעושה מה שנכתב שם, מתמלא בשמחה, אושר פנימי עמוק.
הפרזת על המידה.
ראשית, באדם חרדתי הדבר שונה.
שנית, לא כל אחד יודע מהי תשובה ואיך עושים תשובה, ובכה"ג חוסר האונים והידע הזה, אכן מכניס ללחץ. ובטח נשים שאין מקומם בביהמ"ד ומה שזוכרות מהסמינר לא תמיד עולה בקנה אחד עם מה שאתה יודע ולומד.
וגם בלי זה זה מצוי מאוד.

"אשרי אדם מפחד תמיד"
אגב,
שמעתי גם על סיפור דומה עם הרב קנייבסקי,
בחור שהיה ממש בחרדות וכו' מעניין ההנחת תפילין,
היה בטיפול,
המטפל הביא אותו להרב קנייבסקי,
אמר לו הרב: 'אני מצווה עליך כעת שבועיים לא להניח תפילין כלל'!
'ולא אותי קראת יעקב - כי יגעת בי ישראל', ידוע המשל מהמגיד מדובנא...
אם זה בחרדה, לחץ, מתח, פאניקה, זה לא עבודת ה'!
אמת.
הסתפקתי אם לכתוב.
כעין זה היה גם עם רבי בן ציון אבא שאול ז"ל

• הוסף לסימניות
@עיר שהיא עולם

למרות טרדת הזמן והעת התאמצתי להעלות הדברים אשר היו על לבי כעת באמירת הסליחות, ואמרתי אולי ישמח וירגיע נפש שוקקה לרצות את השי"ת.

היום בסליחות אמרנו
✓ "ומנשוא אימיך ליבם מאוד סחרחר" ופי' מכך שאנו נושאים פחדך לבנו סחרחר עלינו מעומק הדין.
✓ גשתך לחקור מוסר, רחמיך יקדמו רגזך"-מידת הדין.
✓ "מי לא מירא מיום דין הנורא"
✓ "דלפה מתוגה נפשי הענוגה, וחלץ מדאגה נפש עבדך" גם שם כתבו שמבקש לסלק מעליו פחד ודאגה מאימת הדין.
✓ "הקשב נא אמרי בבואי בפחדך"
ועוד ועוד.
וגם נזכרתי בדברי ר' ישראל סלנטר מאימת קול הקורא אלול יאחנו פלצות והיה נופל ומתעלף.. וכי הוא לא ידע שיש לעשות תשובה בשמחה!?
ודאי שיש כאן פן של פחד מאימת הדין כי מי יצדק לפניו ויאמר עשיתי תשובה וזיכיתי לבבי.

ובכלל במהלך כל הסליחות יש הרבה ריצוי התרפסות וכניעה כלפי השי"ת, ופי' בספרים שזה כדי להכניע את יצר האדם שעי"כ יזכה בדין. כי אם ידון אותנו כמעשינו אויה לי אהה עלי, כלשון רבנו יונה ז"ל.

ואגב, זכורני שכתבו שאדם שמפחד ומחפש שמי מה לעשות ואיך לעשות תשובה עצם זה מקרב אותו להשי"ת ומרוצה הוא לפניו.

ויה" ר שנזכה כולנו שזכות ההתעסקות בנושא וחיפוש אחר האמת והעזרה לזולת יעמדו לפניו יתברך לזכותינו בדין איך שלא יהיה.

גמר חתימה טובה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה