פיצויים מחב' השכרת רכב

• הוסף לסימניות
בשבוע שעבר שכרנו רכב ע"י אחת מחב' ההשכרה בירושלים,
במהלך הנסיעה בכביש 6 ההגה איבד שליטה לחלוטין! הוא לא עבד כלל! סכנת מוות...
בחסדי שמים ממש, ניסי ניסים - בעלי הצליח לבלום את הרכב בנתיב השמאלי, ברוך ה' כולנו יצאנו בריאים ושלמים... עדיין היינו נתונים בסכנת חיים, הכביש היה עמוס במיוחד, וכל רכב / משאית שעברה בנתיב השמאלי סיכנה את חיינו וכמובן את שאר התנועה...
הזמנו מיד משטרה, ובמקביל גם יידענו את חב' ההשכרה. המשטרה הגיע תוך מס' דקות, עצרה את כל התנועה ועזרה לנו להעביר את הרכב לשוליים הימניים ע"מ שלא נהיה בסכנה וששאר התנועה תוכל לזרום.
ניידת המשטרה לקחה אותי ואת הילדים לתחנת משטרה הקרובה ובעלי נשאר בכביש 6 ע"מ לחכות לגרר ולרכב החילופי. נא' לו בטלפון שתוך 3 שעות החב' מחויבת להביא לו רכב חילופי, וכמובן שהוא נמצא בעדיפות הראשונה...
בעלי המתין כמעט 5 שעות באמצע היום, בחום, על כביש 6 עד שהביאו לו רכב חילופי. (המשטרה אסרה עליו להישאר ברכב משום שזה מסוכן עוד יותר).
- - -
הגענו היום לחב' השכרה ע"מ להחזיר את הרכב, דיברנו עם מנהל הסניף והוא אמר לנו שהוא בא לקראתנו לפנים משורת הדין ויתן לנו הנחה על כל השבוע הזה בסך 300 ש"ח, ז"א יום אחד במתנה. (פלוס מחזיקי מפתחות לילדים...)
לנו זה היה נראה מגוכך לחלוטין הפיצוי הזה... האם זה מה שמקובל? האם יש סיכוי לערב עו"ד? או שהחברה מוגנת... וחבל על הזמן והמאמץ והאשליות שלנו???
למישהו יש נסיון עם הנושא?

תודה רבה מראש

• הוסף לסימניות
סיפור מזעזע
לא קשה לדמיין את מה שהיה יכול לקרות
ראה ערך אטיאס...

למיטב הבנתי הדלה והלא מנוסה או מקצועית
מגיע לכם פיצוי של ממש

על התקלה
על עוגמת הנפש
ועל מה לא בעצם?

מומלץ ממש לשבת עם עו"ד ולברר

מה שבטוח
לא לשלם לחברה לפני שאתם בטוחים איך אתם רוצים לסגור את הסיפור הזה.

• הוסף לסימניות
רק אל תשכחו שגם להם יש עו"ד... כדאי לברר אם שייך חוקית להוציא מהם פיצויים לפני שמתחילים להוצי כסף על עו"ד.

לדעתי.

• הוסף לסימניות
אם בפועל לא נגרם נזק בגוף או ברכוש - הסיכויים להוציא פיצויים משמעותיים הם קטנים מאד

• הוסף לסימניות
אני בורה לגמרי בנושאי עו"ד וכו'...
האם יש כזה דבר פגישת ייעוץ חינם עם עו"ד, ז"א שיגיד לי אם יש סיכוי לכזה דבר או שחבל על הכאב ראש וכו'? או שזה כמו לבקש סקיצה חינם מגרפיקאית :) ?

• הוסף לסימניות
תמיד אפשר לפנות לתביעות קטנות. מנסיון שלי זה עוזר.... סך הכל אולי זו לא אשמת חברת ההשכרה שההגה הלך באמצע הנסיעה, אבל על העוגמת נפש בהחלט מן הראוי לפצות....
התהליך די פשוט בתביעות קטנות, ולא צריך עו"ד אלא עושים לבד....
אם את רוצה עזרה בכלליות איך מתבצע התהליך, את יכולה לפנות באישי, אשמח לעזור.

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי העסק פה מתחלק ל-2:
1. התקלה המפחידה עם ההגה
2. היחס המזלזל של החברה.
אלו שני נתונים שונים באותו ארוע, ועל כל אחד צריך לתת מענה.

• הוסף לסימניות
קודם כל- את היום שהורידו לכם אין לחשב בכלל, הלך לכם יום בחופשה בגללם!
ב- לבקש פיצוי נוסף על עגמת הנפש, הפחד, הטיפול הפסיכולוגי שלאחר הטראומה הנוראה לך ולילדים.
ג- לפצות את בעלך על שעות ההמתנה עצמם, וכן על השעתים הנוספות שבילה בהם בשולי הכביש מעבר למה שהם עצמם התחיבו לכם.

הרי אם הסיפור היה הפוך והייתם מאחרים בשעתים בהחזרת הרכב החברה לא היתה באה לקראתכם בכלום.
אסור לשתוק להם.
מה שנראה לי הכי אפקטיבי וחסר עלויות זה לנסח מכתב מפורט על הקורות אתכם, כולל העתקים להנהלה הראשית של החברה ואולי עוד מישהו שקצת יפחיד אותם.
ולציין שהעתקים ישלחו לתקשורת במידת הצורך.

לא כ"כ נראה לי שכדאי לכם לתפור חליפות על החשבון ולבנות על סכומים גדולים, אבל בכו"ז...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריה ח;834225:
תמיד אפשר לפנות לתביעות קטנות. מנסיון שלי זה עוזר.... סך הכל אולי זו לא אשמת חברת ההשכרה שההגה הלך באמצע הנסיעה, אבל על העוגמת נפש בהחלט מן הראוי לפצות....
התהליך די פשוט בתביעות קטנות, ולא צריך עו"ד אלא עושים לבד....
אם את רוצה עזרה בכלליות איך מתבצע התהליך, את יכולה לפנות באישי, אשמח לעזור.

תודה רבה מאוד על הנדיבות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;834257:
לא כ"כ נראה לי שכדאי לכם לתפור חליפות על החשבון ולבנות על סכומים גדולים, אבל בכו"ז...
בהצלחה!

חחח... טוב שלא הזמנו קבלן וכרטיסי טיסה.... :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;834257:
קודם כל- את היום שהורידו לכם אין לחשב בכלל, הלך לכם יום בחופשה בגללם!
בהצלחה!
תנסו לא לחשב... כרטיס האשראי אצלם.
כששכרנו רכב מאוויס והמצבר לא עבד (כששכרנו התניעו לנו אותו עם מצבר ואמרו לנו שזה כלום, זה יעבוד מצוין. אחרי שעתיים ניסינו להתניע וזה לא עבד, חיכינו חמש שעות עד שהגיע רכב של אוויס והחליף את המצבר,) הלך לנו יום טיול.
שכרנו לחודש את הרכב, וביקשנו כפיצוי סך הכל להוסיף עוד יום. קיבלנו ? כן. בכרטיס האשראי לקחו לנו תשלום על עוד יום, ולך תריב איתם.

• הוסף לסימניות
מותר לשאול ממי שכרתם את הרכב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;834414:
תנסו לא לחשב... כרטיס האשראי אצלם.
כששכרנו רכב מאוויס והמצבר לא עבד (כששכרנו התניעו לנו אותו עם מצבר ואמרו לנו שזה כלום, זה יעבוד מצוין. אחרי שעתיים ניסינו להתניע וזה לא עבד, חיכינו חמש שעות עד שהגיע רכב של אוויס והחליף את המצבר,) הלך לנו יום טיול.
שכרנו לחודש את הרכב, וביקשנו כפיצוי סך הכל להוסיף עוד יום. קיבלנו ? כן. בכרטיס האשראי לקחו לנו תשלום על עוד יום, ולך תריב איתם.

אז אנחנו לא לבד...
לגבי האשראי, בחשבונית שהוא הוציא לנו הוא הפחית כבר את ה300 ש"ח
אז לפחות המריבה הזאת תחסך מאיתנו...

• הוסף לסימניות
אני חושב שלבן אדם פרטי שאין לו איזה עורך דין שהוא עובד איתו באופן קבוע (ישנם אנשים שמתוקף עבודתם כל הזמן עובדים עורכי דינים וכד') יהיה קשה להכנס כרגע לכזה סיפור, כי חברות השכרות הרכב הם גנבים גדולים, כידוע..

הדבר היחיד שיכול לאיים עליהם, זה התקשורת, צריך לאיים עליהם, ולממש באם צריך, לפרסם בכל כלי התקשורת, כולל עיתונות ואפי' תחנות רדיו באם שייך, זה יכול לגרום להם נזק, להוריד את האימון בחברה, לדעתי זה הדבר היחיד שיכול לאיים עליהם, אנשים פשוט יפחדו לקחת מהם רכבים...
(בפרט אחרי כל הסיפורים שקרו לאחרונה)

• הוסף לסימניות
כלוקח של אלבר אני מאד מזועזע מהמקרה - איך יוצא רכב כזה להשכרה בלי בדיקה וכו'. עם סניף אהליהב מנסיון למדתי שהם רואים בלקוחות [חרדים] ככספומט ותו לא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י CCגרפיקה ועימוד;834469:
כלוקח של אלבר אני מאד מזועזע מהמקרה - איך יוצא רכב כזה להשכרה בלי בדיקה וכו'. עם סניף אהליהב מנסיון למדתי שהם רואים בלקוחות [חרדים] ככספומט ותו לא...

ממש כמו שהגדרת... כספומט ותו לא...
אחרי שהסברתי לו שה300 ש"ח אפילו לא מחסה את ההפסד שלנו (שילמנו למקום הלינה יותר מפי שלוש על אותו היום למרות שלא היינו בו...) אז הוא הגיב בציניות: "ואם הייתם חתן וכלה והייתם מפסידים את החתונה שלכם אז הייתי צריך לשלם על כל המנות??? יש תקלות. קורה. אין מה לעשות...."
ואז הוא הזמין את כל קהל הממתינים בתור ופתח בסמפוזיון: מה דעתכם על כך...?
בשלב הזה ראינו שחבל על הזמן שלנו ויצאנו עם המחזיקי מפתחות... לפחות הצפרדע שלהם חמוד...

• הוסף לסימניות
ישנם מספר רשויות בארץ, שמטרתם להגן על הצרכן הקטן, מפני החברות הגדולות והמפחידות.
ולמרבה הפלא, החברות במשק די משקשקות. מנסיון.

היתה לנו תלונה נגד קופ"ח מכבי, על שירות לקוי שגבל בסכנה (ובניסי שמים לא התפתח לאסון, ולכאורה לא היה מקום לתביעה משפטית). ופתאום הקופה הכל כך בטוחה בעצמה, ממש ירדה על הברכיים כדי לרצות ולפייס אותנו. כיון שמבחנתנו כרגע העניין סגור, לא ארחיב.

במצבים שערורייתים שכאלה, שאתה כצרכן מחכה שהחברה תיקח אחריות על האירוע, אחריות במלא מובן המילה עם כל ההשלכות. והחברות מרגישות שהם יכולות עליך, ותנסה לעשות משהו. במצבים כאלה, שווה לפנות לחברות להגנת הצרכן.

ניתן לפנות במקביל למספר גופים המטפלים בתלונות.

לתועלת הציבור הנה פרטיהם.

הרשות להגנת הצרכן:
פקס: 02-5672032
פקס לתלונות: 02-6662590
מייל לפניות הציבור: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
מען למכתבים: רחוב בנק ישראל 5, ירושלים 91036

מועצה ישראלית לצרכנות:
טלפון: 03-6241034
פקס 03-6241035
אתר המועצה: www.consumers.org.il
מען למכתבים: ת.ד. 20413 תל אביב, מיקוד 61203

• הוסף לסימניות
ובשולי הסיפור: אני כבר מזמן למדתי שמאלבר לא שוכרים! גם לא בסניף בני-ברק, לי היה איתם סיפור שפגע בי רכב והם ניסו לסגור לי את המסגרת עד שהביטוח של צד ג' ישלם למרות שהיה לי ביטול השתתפות עצמית! אחרי שהתעקשתי הרבה זמן והודעתי שאין פרטים של צד ג' ומצדי שיחשיבו את זה כביכול זה היה באשמתי (ואז לא הייתי חויב כי יש ביטול השתתפות...) אחת הפקידות הודתה לי שזו המדיניות לנסות לגבות אא"כ הלקוח עומד על זכותו!!!
לתשומת לב כל השוכרים!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....