התייעצות פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי שהולך להיות שכיר במשרה חלקית

• הוסף לסימניות
אני עצמאי, יש לי קרן פנסיה וקרן השתלמות שאני מפקיד לעצמי. כעת אני הולך לשלב עבודה כשכיר ב35 אחוזי משרה במוסד חינוכי דרך משרד החינוך. האם גם בסכומים לא גבוהים מקובל שהמעסיק פותח קרן השתלמות? והאם אני יכול לנתב את זה לאותה קרן השתלמות שאני מפקיד אליה כעצמאי? ומה עם הפנסיה? תודה רבה

• הוסף לסימניות
האם גם בסכומים לא גבוהים מקובל שהמעסיק פותח קרן השתלמות?
אין בזה כללים
זה תלוי הרבה פעמים במודעות של העובד.
כך גם אמר לי במפורש מנהל עסק גדול.
תקרא גם את זה
והאם אני יכול לנתב את זה לאותה קרן השתלמות שאני מפקיד אליה כעצמאי?
כן.
ומה עם הפנסיה? תודה רבה
ככל הנראה בגדול קיימת חובת הפרשה לפנסיה מהיום הראשון.

• הוסף לסימניות
אני עצמאי, יש לי קרן פנסיה וקרן השתלמות שאני מפקיד לעצמי. כעת אני הולך לשלב עבודה כשכיר ב35 אחוזי משרה במוסד חינוכי דרך משרד החינוך. האם גם בסכומים לא גבוהים מקובל שהמעסיק פותח קרן השתלמות? והאם אני יכול לנתב את זה לאותה קרן השתלמות שאני מפקיד אליה כעצמאי? ומה עם הפנסיה? תודה רבה
מכיון ואתה מפקיד עצמאית לקר"פ הקרן שלך פעילה ולכן המעסיק החדש חייב עפ"י חוק לשלם לך פנסיה לאחר 3 חודשים רטרו מתחילת עבודה -זאת לאחר שתציג לו אישור קופה פעילה .לגבי קה"ש -לא משנה אחוז משרה כל עוד זה מהוגן בחוזה מול המעסיק שלך או שיש נהלים סוציאליים קבועים עבור כלל העובדים ואז המעסיק יציג אותם גם עבורך במידה ואתה עונה על הכללים של הזכאות במסגרת הנוהל הסוציאלי אצל המעסיק.בד"כ מה שזכור לי דרך משרד החינוך יש קרן השתלמות של הסתדרות המורים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ככל הנראה בגדול קיימת חובת הפרשה לפנסיה מהיום הראשון.
במקרה שיש פנסיה "פעילה" [שיש לשם הפקדות שוטפות] אז אחרי 3 חודשי עבודה במקום עבודה חדש המעסיק מחויב להפריש לפנסיה רטרואקטיבית מהיום הראשון.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה