• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1709091:
זה לא על הערות או לא הערות
מאאאאמם או לא מאאאאמם
זה על השאלה מה מוערך במקום מקצועי.
אני אישית לא חושבת שרוב העבודות כאן לא טובות טכנית. הרבה קולטים וקולטות את העניין הטכני די מהר ומתחילות לתקתק ילדי חלאק'ה בצורה טובה למטרה שזה נועד. אין לי בעיה לפרגן גם לעבודה שהיא טובה ומושקעת טכנית ולא כלום מעבר (לא בהגזמה מלאכותית, כן?)

אבל יש מחסור עמוק בעבודות עם אמירה, בעבודות קצת מעבר, שבאמת אפשר להסתכל ולהתפעם ממה שהתמונה משדרת, ממה שבן אדם רצה להביע והצליח. הכיוון הוא חד גווני, תבניתי וחוזר על עצמו בצורה קצת לעוסה.
והכי קטע שלפי הכמויות של הוואו שיש על תמונות סתמיות (לא גרועות! סתמיות, יש הבדל) אנשים מקבלים מושג לא נכון על המונח צילום מקצועי, ואין התקדמות ומוטיבציה להתקדם בכיוון האומנותי, ובטח לא לתפוס איזה כיוון ייחודי חוץ מעמידה בסטנדרט הוואו הטכני.

וזה לא ישתנה, אבל לא נורא...:) מי אני כדי לתקן את העולם? אני בדרך כלל לא מתבכיינת על זה.

את טוענת שרק צילום אמנותי עונה על ההגדרה מיקצועי?
לטעמי לא.

הבעיה כאן היא בהחלט שגם על תמונות בעיתיות טכנית מקבלים "וואווווו",
הערות על אומנות זה מעבר לזה וזה גם הרבה ענין של טעם והשקפת חיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1709096:
הבעיה כאן היא בהחלט שגם על תמונות בעיתיות טכנית מקבלים "וואווווו",

זה קיים גם אבל לא בהגזמה.

וגם בצילום מסחרי לחלוטין יש תמונה מעניינת יותר ויש משעממת, לא רק עניין של טעם.
לא אומרת שכל תמונה מסחרית היא לא מקצועית, ממש לא.

• הוסף לסימניות
הפורום הזה הוא פורום פתוח לקהל הרחב במדיניות של כל הרוצה יבוא ויטול
המטרה שלו היא פרסומית .נקודה
עם האינפלציה של כל הצלמים והצלמות[!] בעשור האחרון
והעובדה שמצלמה היא כלי זמין לכל אחד,כנ''ל ילדים
ו..כל מי שאין לו מגבלה בריאותית ללחוץ ולהקליק -יעשה את זה
וקדימה מעלה לפרוג ,למה לא?
כמה אפשר להתבכיין על אותו ענין?
אתם רוצים פורום מקצועי ? עם כללים משלכם? קדימה תקימו אחד כזה.
סגור ומסוגר עם מבחן כניסה יותר מסווג מתפילין של ר''ת וצבעי מסך.
הפורום הזה ואיך שהוא מתנהל זה בדיוק המטרה שלו.
במתכונת הזו ובבמה הנ''ל לא אפשרי לנהל פורום צילום מ-ק-צ-ו-ע-י
2007 עם קבוצת חברים מצומצמת זה פאסה.

כמו שאומר האשכול,פעם היה נקודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;1707912:
לא יודעת איפה הסתכלת,
אבל פעם- ואני מדברת על אפילו לפני שנתיים... לא כ"כ מזמן,
היה כאן דיונים מקצועיים על תמונות שהועלו, ביקורת על תאורות, סטיילינג, קומפוזציות, עיבודים וצורות עבודה.
ולא אשכולות עם 50 תגובות של "מאמי" "את אלופפפההה אין עלייייךךךך" "וואוו איזה ילדה מטריפה בא לי לאכול אותה" וכו וכו
היה גם כאלו- אבל הם לא היו הרב.

היום הפורום הוא פלטפורמה שיתופית לצילומי ילדים
שב70% מהמקרים בכלל לא עונים על הגדרה מקצועית... אלא על שימוש באביזרים מקצועיים בלי מידי הרבה ידע.

ועזבו כאן הרבה טובים שהתייאשו.

חבל שישנן מקצועיים שעזבו, למרות שעדיין נשארו כאן מקצועיים/ות - אנשי / נשות המקצוע ישנם, הדיונים והתגובות כאן לא תמיד מקצועיות.. זה נכון וחבל..

• הוסף לסימניות
דווקא אתגר יכול להרים קצת את ה'מצב'
בתנאי שיהיה שיתוף פעולה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1709087:
והאמת יש כאן כמה צלמות שצריכות ללמוד עוד כמה מחמאות חוץ מ"וואו" "מעלף" וכו, התגובות האילו מלמדות על רמתו של המגיב הרבה יותר ממה שהן מראות על התמונה המוחמאת.

סליחה על ההתערבות, אבל כלקוחה פוטנציאלית אני מוכרחה להוסיף, שה"וואו מעלף" עם מליון סמיילים לא בהכרח מושך לקוחות.

• הוסף לסימניות
וואי, אני רואה שהקפצתי פה את כולם, וקצת גלשו לנושא טיפה שונה, אבל זה מצויין!
אני מסכימה עם רוב הדברים שנכתבו פה, ואם כ"כ הרבה תגובות על זה שזה לא מקצועי וכולי, אז הנה -עם כח רצון -אפשר הכ---ל!!!! רק צריך להחליט! הפורום אכן נועד למטרה מקצועית, ומי שכתבה פה שלא- אז כן!! ואם נחליט לשנות -אפשר ואפשר!!!

ד"א, לעניות דעתי, אני חושבת שמלראות הרבה תמונות (גם מקצועיות, וגם עם פשלות..) זה נותן המו-ן, כך לומדים לא לחזור על טעויות שאחרים כבר עשו וכו...

לגבי מה ששאלתי בתחילה- מה דעתכם שיחזור להיות פה אתגר שבועי?! וכמו שאמרה רותי "ויזואלי" -אולי באמת אתגר ישפר את המצב??!!

דעתכם?

• הוסף לסימניות
אני לא צלמת, אולי לכן מהצד, ללא נגיעות, ניתן לראות אנקדוטות נוספות.

הפורום הזה הוא התרפיה שלי, פותחת מדי פעם , בודקת מה חדש ומקסימום מצלצלת בפעמון.
שמנו לב (בנותי הבוגרות ואני) שיש צלמות/ים רבים שאם מעירים להם בנוסח "צהוב מדי" הם עונים : "כך אני אוהב" ואם מישהו כותב בתגובה לתמונה: תאורה גרועה, הם עונים: "דוקא לדעתי היא מושלמת".
דרך ההערות, התגובות ומענה הצלמים/ות ניתן ללמוד הרבה על אופי הצלם ועל רצונו הכן להתקדם בהכשרתו אם לאו.
האשכולות נוטפי העסיס מגוחכים.

סליחה שהתערבתי, אין זה מדרכי ואם תחליט לבקר את הודעתי אשתדל לקבל זאת בהבנה ובבגרות.

• הוסף לסימניות
לי מפריע משהו אחר, מילא מהמם וכו' כולנו אוהבים מחמאות ולדעתי זה בסדר.
אבל שאשכול שלם נהפך לדיון של כן צנוע או לא, וכו'. מליון דעות אישיות שאין להם שום קשר לצילום. זה מעצבן מאד.

ושאפו לכל מי שמגיב לעניין, ונותן טכניקות להשתפר, וטיפים איך להיות טובים יותר. זה מצריך מאמץ, חשיבה וזמן- כל הכבוד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צבי קלאר;1708943:
עזוב דוד, זה חסר סיכוי, זה פורום פרסום,
וכל המרבה לעלף את חברות הפורום, הרי זו משובחת.

אבל אתה עדיין כאן....
אולי בתפקיד שומר בית העלמין לצילום?;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1712014:
אבל אתה עדיין כאן....
למה, למה להספיד?
יש כאן עדיין כמה צדיקים מהדור הקודם, עומדים איתן ומתמידים בנתינת עזרה,
בתגובות מחכימות, בהעלאת צילומי מופת מקצועיים, רובנו יודעים מי הם,
נכון, הם מעטים אבל הם בבחינת 'מעט אור דוחה הרבה מן החושך'...:)
אז יש תקווה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צבי קלאר;1708943:
עזוב דוד, זה חסר סיכוי, זה פורום פרסום,
וכל המרבה לעלף את חברות הפורום, הרי זו משובחת.
פרסום זה לא רע ;) גם בלי להעלות תמונה יומית הפורום הזה מילא וממלא לי הרבה ימים ביומן.
פורום כפורום חברים לייעוץ ועזרה בנושאי צילום יש, ויש הרבה. הפורום הזה במתכונת הנוכחית משרת:
א' - צלם מתחיל שמעוניין ורוצה ביקורת ומחמאה (כמו שכל אחד ואחת היה פעם והתקדם הרבה בזכות זה).
ב' - לתת את העזרה הנ"ל בביקורת, מחמאה, עזרה ושיתוף ידע. הרווח הוא - חסד, אהבת התחום ותכלס גם פרסום.
ג' - צלמים ו(בעיקר) צלמות שמשתפים בעבודות לצורך קידום מכירות במטרה לקבל "צלצולים ותגובות מחמיאות. המרוויחים הם גם הצלמים וגם הצופים והמבקרים בפורום שמקבלים השראה ובילוי נעים.
האם זה טוב ? כן, כולם מרוויחים
האם זה פורום צילום מקצועי, כהגדרה ? לא ! מקצועיים לא יתמקצעו פה יותר ... להם יש פלטפורמות אחרות כשבדר"כ הן לא כלולות ברשימת האתרים המותאמים לחסומים בדרגות הגבוהות.
התלונה פה היא על חוסר האיזון לטובת "סעיף ג' הנ"ל שיוצר אוירה בכלל האשכולות, קידום מכירות. אוירה שיוצרת תחושה שכל ביקורת מתפרשת כחוסר פירגון והעלבה ובסופו של דבר פוגעת בתדמית של נותן הביקורת שהשקיע מזמנו לעזור, ולא, לא בשביל פרסום :)
השינוי צריך להיות באיזון. צלם שמעלה אשכול "פרסום" (סעיף ג') צריך להיות שותף גם בשני האחרים, לתת או לקבל ביקורת ...
וואוו חפרתי
לילה טוב

• הוסף לסימניות
ברור שהפורום יכול להביא גם פרסום ומביא, אבל הביקורת וההערות רק בונות ומקדמות אבל כאן נוצרת בעיה איך מעירים ואיך מגיבים הערה בצורה "כזאת תמונה לא הייתי מעלה לפורום" ללא פרוט/ הסבר/נימוק או משהוא בסגנון, ויש כאן לצערי כאלו מגיבים/ות אמנם לא הרבה, תגובות כאלו ממש לא בונות ולא מקדמות ו....גם לא מביאות פרסום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1712014:
אבל אתה עדיין כאן....

אני פשוט לא מנסה להפוך את הפורום למשהו אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צבי קלאר;1712255:
אני פשוט לא מנסה להפוך את הפורום למשהו אחר.

כנראה אתה מאוד אוהב אותו ככה

• הוסף לסימניות
הראשונה טובה
את השניה הייתי מוחקת מהמחשב,לא מראה לאמא בכלל ובודאי לא מעלה לפורום כי הילדה מסתכלת על הריצפה והגדול חצי עיניים עצומות[או שזה המבט שלו ואין מה לעשות] לקטנה צריך למשוך את הגרביונים לפני הצילום.

נראה לי שיש פה נימוק ברור למה לא הייתי מעלה אותו לפורום,אבל כנראה אחרי החצי הראשון של המשפט נעלבת מאד ונבהלת מהלקוחות שיראו את התגובה שלי ולכן אפילו לא ראית את ההמשך שרק היה גורם לך לתוצאות טובות יותר
מהיום אכתוב לך רק תגובות מעלפות ומחמיאות שיביאו לך מלא לקוחות מרוצים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה