כללי פער בתיאום ציפיות - למפרע... מה עושים???

• הוסף לסימניות
בס"ד

שלום לכולם,

ראשית נקדים, קורה ולומדים מהחיים, בעז"ה להבא לא נחזור על טעויות...

אבל נכון לעכשיו עשינו פאשלה ובטעות לא הגשנו הצעת מחיר מסודרת.....:(

אתם יודעים איך זה לפעמים -
חברה קרובה, מכירה את המחירים בשוק (אפילו אמרה לנו פעם שהמחירים ממש ממש זולים לעומת המתחרים וביחס לעבודות שלנו) - היא בקשה שנעשה עבודה, מושקעת.

שריינו לחברה כמה ימי עבודה טובים, דחינו עבודות אחרות.
היינו בטוחים שנקבל סכום יפה בסוף העבודה.

כשסיימנו, מסתבר ששני הצדדים דמיינו סכומים אחרים לחלוטין.
גם ככה עשינו לה הנחה משמעותית מאוד (כי זו חברה, וכי אנחנו באמת לא מעריכים את העבודה שלנו כמו שצריך...), ואם כל זה - מסתבר שהלקוחה דמיינה סכום של חצי או אפילו שליש ממה שאמרנו לה!!!

מה עושים עכשיו??
מצד אחד -
1. הטעות שלנו שלא סיכמנו מראש.
2. אנחנו לא רוצים שהחברה תקלע להוצאות שהיא לא שיערה, במיוחד אם היא שריינה סכום של X מלכתחילה ופתאום לא בטוח שיש לה מאיפה להוציא פי 2 או פי 3...
3. אחרי הכל זה סוג של חברה שאנחנו לא רוצים לשרוף את הקשר בגלל כסף...

מצד שני -
1. הלקוחה מכירה את המחירים בשוק (כך היא לפחות רמזה כמה פעמים)
2. דחינו עבודות אחרות שהיינו יכולים לקבל, אולי אפילו בסכומים יותר גבוהים
3. החברה פרפקציוניסטית - ברמה של מילימטרים למעלה/למטה/שמאלה/ימינה, שלא תבינו! היה ממש כיף לעבוד איתה (אנחנו לא מסוגלים להוציא עבודות לא מושלמות מתחת הידיים שלנו), אבל ברור שעל מושלמות צריך לשלם, לא??

מה דעתכם??
מה נכון לעשות???

• הוסף לסימניות
להראות לה מחירון מסודר שלך אם אין לך אז יש פה מחירון פרוג (שהוא מאוד לטובת המבצע)

• הוסף לסימניות
זה מאוד תלוי בסגנון הלקוח.. ובתחושה שלך, ובשיקלול הנתונים שלך.
אבל זה ברור שאם יש מחיר שוק פחות או יותר קבוע, הלקוח לא יכול לבוא ולומר חשבתי שזה זול יותר...

• הוסף לסימניות
הלכתית עד כמה שידוע לי אם לא סיכמתם מחיר מראש, יד הפועל על העליונה.
אבל זה דבר בסיסי שצריך להיות הכל ברור מראש!

• הוסף לסימניות
הבעיתיות היא שגם היא מבינה שמגיע לנו את מלוא הסכום,
היא פשוט שיתפה בכנות את ההרגשות שלה, שקשה לה ושהיא ממש לא ציפתה שאלו יהיו הסכומים...

עיקר הבעיה זה לא הדיון "המשפטי" או "מי צודק",
השאלה היא במישור האנושי של ה"בן אדם לחברו".

מה אתם הייתם עושים, עשיתם או חושבים שנכון להיעשות...?

• הוסף לסימניות
לפרוס לתשלומים

• הוסף לסימניות
מצטערת שאני שואלת שאלה ולא עונה... אבל אני לא מבינה איפה באתר אני יכולה לכתוב שאלה משלי? משהו כאן יכול לעזור לי?

• הוסף לסימניות
א. ברוכה הבאה!!!
ב. בכל פורם ישנו למעלה כפתור "פרסם נושא חדש" :)

• הוסף לסימניות
אולי להראות לה בסימפטיות שאת "מוכנה לבוא לקראת" ותורידי קצת, או תעגלי?

• הוסף לסימניות
אני אגיד דוגרי?
אם נוריד עוד המחיר כל כך מגוחח
שנעדיף כבר לתת את המוצר כביכול במתנה מאשר להרגיש שיצאנו ממש פראיירים....

• הוסף לסימניות
לדעתי, כמו שהיא דברה איתך בכנות, את גם צריכה לדבר איתה.
תסבירי לה את כל מה שהסברת לנו. ותנסו לבוא אחת לקראת השניה.
זה נשמע שאתן יכולות להגיע להבנה...

המון הצלחה :)

• הוסף לסימניות
הכי בעיה זה להתעסק עם חברים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סימולציה;1341568:
לדעתי, כמו שהיא דברה איתך בכנות, את גם צריכה לדבר איתה.
תסבירי לה את כל מה שהסברת לנו. ותנסו לבוא אחת לקראת השניה.
זה נשמע שאתן יכולות להגיע להבנה...

המון הצלחה :)

הוצאת לי את המילים...
זה הכיוון לדעתי, תסבירי לה בצורה הכי עדינה שהיא מכירה את המחירים בשוק ואת כבר עשית 'הנחת חברה' אחרי המחיר הזול בין כך.
אם היא חברה טובה ויש לכם דיבור כנה ופתוח אתם תבינו אחת את השניה מהר ותחליטו ביניכם מי בא לקראת מי וכמה...

אם לא תצליחו - הצדק איתך כי אם נפשיט את הבעיה במילים נכונות יצא שהיא לא חישבה נכון ואת כן עשית את העבודה שלך אבל עדיף לא להגיע לזה :)

• הוסף לסימניות
לי קרה דבר דומה, סכמנו מחיר מראש על הכל,
אך באמצע צץ חלק שלא הוחלט עליו מראש, כתוספת לעבודה.
(והכל בלחץ זמן ולקוח שלא תמיד זמין לענות מכל מני סיבות מוצדקות באמת)

והגיע המצב לאי הבנה בדיוק כפי המתואר כאן...

אני אמרתי ללקוח את המחיר שלי. ושידע שזה המחיר, ופחות מכך זה לא המחיר
(ואפילו לא הנחה...)

אבל כיון שחשוב לי מאד שלא יצא באיזה אכזבה ותחושה לא נעימה, לכן שישלם כמה שהוא רוצה! (רק שלא יחשוב שזה המחיר האמתי!)

ב"ה שילם סכום די סביר. לא כמו שבקשתי אבל גם ממש לא ניסה להתפרע ...

כמובן אין ערבות שיקרה כך גם אצלכם, אבל לדעתי לפעמים כדאי לוותר עבור הטעם הטוב והתחושה שמולך עומד בעל מקצוע אמתי וגם אנושי, שבאמת חפץ שתצא בטעם טוב ותחושה נעימה, ייחד עם המוצר המעולה.

כמובן יש להזהר מהתרפסות יתרה :( , אך כאן שהיה באמת אי הבנה, ולא שזו צורת התמחור הקבועה... ייתכן שכדאי לנהוג כך.

• הוסף לסימניות
עם משפחה וחברים אוכלים קוגל.
אבל כבר כן עבדת למענה, במסירות, אז אחד מן השניים: או לתת את הכל מתנה בשביל לא להרגיש דפוקים, או לוותר לוותר לוותר.
ודאי שהגרפיקאי לא צריך להיות לפלף, ולא להתעגל בכל פינה, אבל אחרי שהוא צבר מניטין ואסרטיביות בגבייה, הוא כבר יודע גם איפה לעגל.
בחיים לא שווה לריב על שום דבר עם אף אחד.

אלא אם כן--- כמאמר הפתגם- אם הלווית לחברך 20 דולר ואחרי כן לא ראית אותו, זה כנראה היה שווה את זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה