כללי פרופילים נכונים בפוטושופ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;674769:
תמונה שנוצרה בSRGB ועברה למרחב צבע של Adobe היא תקבל נטייה לאדום או מג'נטה.
אם הפלט מיועד לדפוס של CMYK אז אפשר לעבוד מייד על CMYK רק שלא כל האפקטים בפוטושופ יעבדו.
אני אישית אף פעם לא סומך על המסך שלי. אני עוקב רק באמצעות חלון ההיסטוגרמה וחלון המידע.

קחו קצת שיעורי בית:)

תודה על ההפניה לטיפים, דווקא הגעתי לזה לפני שפתחתי את האשכול רק לא הצלחתי להבין וליישם כל מה שכתוב שם.
למשל הטיפ הראשון, כיול, אני לא בטוחה שאכן המסך שלי מכויל נכון, למרות שהמסך מתאים לגרפקיאים (Dell 2410 ), וניסיתי לכיילו מיד כשקבלתי כי הצבעים היו זרחניים מאוד, אך עשיתי בעצמי, בלי ידע מעמיק בנושא וכמה שניסיתי אז לברר לא עלה בידי.
אם אתה יודע על מישהו שמוכן לעשות לי את זה, אפילו בתשלום, ע"מ שאהיה רגועה שמישהו מקצועי עשה זאת ואפשר לסמוך על כך, זה יעזור מאוד.

תצוגת CMYK אני משתדלת לעשות תמיד עד לשלב הסופי.

מה אתה בודק בחלון ההיסטוגרמה ובחלון המידע?
את כמות הצבע במקומות שנראים לך בעייתיים?
ואם כן, אתה מתקן לפי מידע זה אפילו שעל המסך זה נראה לא טוב?

• הוסף לסימניות
בס"ד
האם ההגדרות הכתובות בכל האשכול עזרו?
ואם כן האם תוכלי לפרט מה עשית? כלומר מה צריך לשנות כדי שההגדרות יהיו נכונות?

• הוסף לסימניות
ב"ה עזרו מאוד, לפחות בתצוגת מסך, בתקוה שגם יודפס כך.

בcolor setting לדאוג שיהיה מכוון על sRGB
לעבוד בתצוגת CMYK עד לסיום העבודה
בשכבת התאמה selective color לסדר את הצבעוניות המתאימה (במקרה שלי הורדת השתלטות הצבע האדום)
ולפני הסגירה וההורדה לדפוס להמיר סופית לCMYK בimage-mode.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלה;674799:
תודה על ההפניה לטיפים, דווקא הגעתי לזה לפני שפתחתי את האשכול רק לא הצלחתי להבין וליישם כל מה שכתוב שם.
למשל הטיפ הראשון, כיול, אני לא בטוחה שאכן המסך שלי מכויל נכון, למרות שהמסך מתאים לגרפקיאים (Dell 2410 ), וניסיתי לכיילו מיד כשקבלתי כי הצבעים היו זרחניים מאוד, אך עשיתי בעצמי, בלי ידע מעמיק בנושא וכמה שניסיתי אז לברר לא עלה בידי.
אם אתה יודע על מישהו שמוכן לעשות לי את זה, אפילו בתשלום, ע"מ שאהיה רגועה שמישהו מקצועי עשה זאת ואפשר לסמוך על כך, זה יעזור מאוד.

תצוגת CMYK אני משתדלת לעשות תמיד עד לשלב הסופי.

מה אתה בודק בחלון ההיסטוגרמה ובחלון המידע?
את כמות הצבע במקומות שנראים לך בעייתיים?
ואם כן, אתה מתקן לפי מידע זה אפילו שעל המסך זה נראה לא טוב?

הדבר הראשון שמישל כתב שם זה לראות את הפלט של בית הדפוס ולנסות "לשחק" בהתאמת המסך לפלש של בית הדפוס.
באם צבע לבן שבתמונה הוא מוגדר בערך של לבן וכן לגבי השחור, לא אמורה להיות סטייה של צבעים.
חשוב לוודא שאין עומסי צבע חזקים.
אני עובד בעיקר על תמונות שמיועדות לפוטו, כך כשאני עובר עם טפטפת על הפנים וכדומה, אני יודע אלו ערכים הם נורמליים ומה ייצא אטום בשחור או שרוף בלבן.

• הוסף לסימניות
מה שבעיקר גרם לי לחששות זה שקניתי תמונה טובה מאיסטוק, שהצבעים בה אמורים להיות מצויינים, וכך גם היה נראה באתר ובמציג התמונות.
ובתוכנת פוטושופ שאמורה להוות אינדיקציה נכונה לצבע (לעומת אינדי' ואילוסטריטור) פתאום הצבעים משתנים לרעה.
לא הבנתי למה זה קורה. חשבתי שיש בעיה או בכיול מסך או בהגדרות התוכנה. ואם כך, אז כל התמונות שעליהם אני עובדת לא מוצגים נכון ואי אפשר להסתמך על צבעוניותם.
לאחר ההסברים המצויינים שלכם, אני מבינה שכל תמונה עוברת המרת צבעים כשהיא נכנסת לפוטושופ ושם צריכים לאחר בדיקת הפרופיל הנכון, לסדר את הצבע.
עשיתי זאת, ב"ה השינוי נראה טוב.
אני מקווה שאכן גם הדפוס לא יהיו הפתעות ושינויים בצבע...

לגבי שרוף או שחור מדי, קל יותר לבדוק, לא? זה אמור להיות ערכים בטווח דומה בכל פעם.
אך אם אני רוצה לסדר אדום -ורוד, זה לא יותר מסובך?

• הוסף לסימניות
שלמה, ישר כח על העזרה העצומה.
הנה התמונה לאחר התיקון:
מימין המתוקן
משמאל: פוטושופ לפני תיקון לעומת המקור

קבצים מצורפים

• 2011-12-02_000447.jpg
    KB 305.5 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלה;674850:
לאחר ההסברים המצויינים שלכם, אני מבינה שכל תמונה עוברת המרת צבעים כשהיא נכנסת לפוטושופ ושם צריכים לאחר בדיקת הפרופיל הנכון, לסדר את הצבע.
ממש לא מדוייק.
תלוי מה ההגדרות שהגדרת בפוטושופ.
נ.ב. קליק ימני על התמונה כמו שקניתם לחצו על מאפייני התמונה > פרטים. וראו מה מוגדר שם במרחב הצבע. "SRGB " או "לא מכוייל"

• הוסף לסימניות
במאפיינים, ביצוג הצבע כתוב: sRGB
וכך גם כתוב בcolor setting בפוטושופ.
ובכל אופן חל שינוי בצבע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלה;674866:
במאפיינים, ביצוג הצבע כתוב: sRGB
וכך גם כתוב בcolor setting בפוטושופ.
ובכל אופן חל שינוי בצבע.
האם יש "וי" דלוק בכל ריבועי האפשרויות של חוסר התאמה ביו פרופילים.
נ.ב. יש מצב גדול שווינדוס יציג צבעים שונים ממרחבי צבע של פוטושופ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;674869:
האם יש "וי" דלוק בכל ריבועי האפשרויות של חוסר התאמה ביו פרופילים.
נ.ב. יש מצב גדול שווינדוס יציג צבעים שונים ממרחבי צבע של פוטושופ.

איפה?
בפוטושופ, בassign profile?
מסומן בתצוגת adobe RGB 1998
סימנתי שלא יתאים (אפשרות ראשונה) ובאמת הצבע מתקרב הרבה למקור, אך זה לא נשמר.
בכל פתיחה מחדש יש את אותה פונקציה.
איך מסדרים את שיתקבע?

מה הכוונה שוינדוס מראה תצוגת צבעים אחרת? קרובה יותר למקור או פחות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה