פריסת מטבח צר

• הוסף לסימניות
מטבח במבנה לא סימטרי וצר - האם התכנון מיטבי ? משטחי העבודה יוצאים קצת מצומצמים - בעיקר בצד הבשרי

קבצים מצורפים

• מטבח.jpg
    מטבח.jpg
    KB 270.1 · צפיות: 302
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מטבח במבנה לא סימטרי וצר - האם התכנון מיטבי ? משטחי העבודה יוצאים קצת מצומצמים - בעיקר בצד הבשרי
א. תעלי את זה פתוח.
ב. חסר מידות בפינת אוכל- מה אורך והרוחב? נראה שאולי אפשר לצמצם..
ג. הייתי מזיזה את הגאז יותר שמאלה משאירה רק 10 סמ' של שיש.
ד. חבל על הכסף של מגירה פנימית מתחת לכיורים- בזבוז כסף מגירה מאוד נמוכה, הייתי שמה שם מדף בשביל אשפתונים, גניזה וכו'.
ה. הייתי מבטלת את מדף קירור- ומדף מתכונים, בגלל שהמדף קירור לא יכול להישאר פתוח, מפריעלפינת אוכל. במקום זה הייתי עושה מגירה למטה לתבניות ומעל את התנורים, כך שאת מרויחה שהתנור התחתון לא מידי למטה.
בנוסף הייתי מסובבת שהתנורים יפתחו לכיוון המטבח, לשבת מול תנורים דולקים, זה חום!!!
כיום התנורים פולטים חום מקידמה.
בנוסף הייתי עושה ארונות עד התקרה כולל מעל המקרר, ומוותרת על הנמכת גבס.
ו. יש משהו לא כ"כ נח, המיקסר עומד ליד השיש החלבי, האם תעבדי שהמיקסר נשאר בתוך הארון?
באם תרצי לרדד חלות וכו' על איזה משטח תעשי זאת?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הייתי מחליפה את התנורים עם המקרר, ושהמקרר יפתח לכיוון הארונות מטבח. את הפינת אוכל להצמיד לקיר שבסוף המטבח.
מה שמרויחים מזה זה משטח שיש יותר גדול, פינת אוכל יותר נוחה שאין פתיחה של תנורים לכיוונה.

• הוסף לסימניות
א. תעלי את זה פתוח.
ב. חסר מידות בפינת אוכל- מה אורך והרוחב? נראה שאולי אפשר לצמצם..
ג. הייתי מזיזה את הגאז יותר שמאלה משאירה רק 10 סמ' של שיש.
ד. חבל על הכסף של מגירה פנימית מתחת לכיורים- בזבוז כסף מגירה מאוד נמוכה, הייתי שמה שם מדף בשביל אשפתונים, גניזה וכו'.
ה. הייתי מבטלת את מדף קירור- ומדף מתכונים, בגלל שהמדף קירור לא יכול להישאר פתוח, מפריעלפינת אוכל. במקום זה הייתי עושה מגירה למטה לתבניות ומעל את התנורים, כך שאת מרויחה שהתנור התחתון לא מידי למטה.
בנוסף הייתי מסובבת שהתנורים יפתחו לכיוון המטבח, לשבת מול תנורים דולקים, זה חום!!!
כיום התנורים פולטים חום מקידמה.
בנוסף הייתי עושה ארונות עד התקרה כולל מעל המקרר, ומוותרת על הנמכת גבס.
ו. יש משהו לא כ"כ נח, המיקסר עומד ליד השיש החלבי, האם תעבדי שהמיקסר נשאר בתוך הארון?
באם תרצי לרדד חלות וכו' על איזה משטח תעשי זאת?
תודה על התגובה

א. מה הכוונה קובץ פתוח ? יש לי רק קובץ PDF
ב. פינת אוכל - רוחב: 2.65, אורך: 1.7 מ'
ג. 10 ס"מ משמאל לגז - מספיק? נראה לי שהמטרה של ה-30 ס"מ היא כדי לאפשר עגלת בקבוקים מתחת
ה. אכן הכוונה שהתנורים ייפתחו לכיוון הגז, בטעות שמה הפוך בשרטוט
ו. לא חשבתי איך בדיוק לעבוד עם המיקסר - יש בעיה למשוך אותו החוצה ? רידוד ואפיה - אכן בשיש החלבי

• הוסף לסימניות
הייתי מחליפה את התנורים עם המקרר, ושהמקרר יפתח לכיוון הארונות מטבח. את הפינת אוכל להצמיד לקיר שבסוף המטבח.
מה שמרויחים מזה זה משטח שיש יותר גדול, פינת אוכל יותר נוחה שאין פתיחה של תנורים לכיוונה.
הכוונה היתה אכן שהתנורים ייפתחו לכיוון הגז ולא לפינת אוכל - בטעות שרטטו ככה. המטרה שלה היתה לאפשר פינת אוכל שתספיק לכ-8 אנשים, ולכן המקרר נמצא בפתח המטבח ולא התנורים

• הוסף לסימניות
הכוונה היתה אכן שהתנורים ייפתחו לכיוון הגז ולא לפינת אוכל - בטעות שרטטו ככה. המטרה שלה היתה לאפשר פינת אוכל שתספיק לכ-8 אנשים, ולכן המקרר נמצא בפתח המטבח ולא התנורים
מה המידות של איזור הפינת אוכל?

• הוסף לסימניות
ב. פינת אוכל - רוחב: 2.65, אורך: 1.7 מ'
לדעתי מידי רחב את יכולה להקטין.
לי כיום יש 2 מ' וזה מצוין.
תעשי ספסל רוחב 40 סמ' צמוד לקיר- יהיה לך גם פינת אחסון.
שולחן רוחב 60 סמ'. אורך 1.40, או שתעשי רגל אמצעית ואת הספסל פתוח למטה שכאשר לא יושבים
בצד השני תוכלי לדחוף את השולחן לקיר, או 4 רגלים ואת הספסל לא תצמידי לקיר וכך הספסל יכנס בין 4 רגלים.
ו. לא חשבתי איך בדיוק לעבוד עם המיקסר - יש בעיה למשוך אותו החוצה ? רידוד ואפיה - אכן בשיש החלבי
לא בעיה לעבוד עם המקסר בתוך המשטח באם זה משטח שיש, תעשי את המדף העליון גבוהה יותר שתוכלי לעבוד עם המקסר בתוכו, הבעיה שאין לך משטח לרידוד 57 סמ' זה מאוד קצת, בפרט שאת צריכה גם להניח תבנית,
והיכן הקומקום עומד?
הייתי עושה את ארון של התריס רק בעומק של 40 סמ' וכך תרויחי שיש של עוד 20 סמ' משמעותי לעבודה באפיה.
ג. 10 ס"מ משמאל לגז - מספיק? נראה לי שהמטרה של ה-30 ס"מ היא כדי לאפשר עגלת בקבוקים מתחת
הייתי מוותרת על זה לטובת שיש.
את יכולה להניח בקבוקים במגירה אחת מתחת לשיש, בנוסף את יכולה לעשות דלת ארון ומגירה פנימית רגילה למטה.
כמו כן הייתי מגדילה את השיש עד אחרי העמוד. ולמטה תעשי ארון רק עם דלת ומדף ושם את יכולה להניח בקבוקים.
אופציה נוספת להחליף בין המקרר לתנורים, כך תרווחי עוד ארון מזווה של 40 סמ' היכן שהמקרר ממוקם כיום.
וכך גם לא תהיה מוגבלת בגודל המקרר.
או לחילופין ליד יחידת התנורים תעשי ארון מזווה גבוהה של 50 סמ'
בנוסף תשקלי לעשות ארונות עד למעלה גם מעל השיש, את יכולה לעשות שארונות למטה יותר פנימיים והלמעלה יותר בחוץ תרווחי עוד פינת אחסון. ותעשי את הארונות העליונים גם מעל הכיריים. מעולה לאחסון.
אין דבר כיף יותר מזה שכל דברי הפסח הכל נמצא בתוך המטבח, וגם את יכולה לקחת חלק מן הארונות בשביל אחסון
דברים לכל השנה

• הוסף לסימניות
תודה על התשובה המפורטת!

לא בעיה לעבוד עם המקסר בתוך המשטח באם זה משטח שיש, תעשי את המדף העליון גבוהה יותר שתוכלי לעבוד עם המקסר בתוכו, הבעיה שאין לך משטח לרידוד 57 סמ' זה מאוד קצת, בפרט שאת צריכה גם להניח תבנית,
והיכן הקומקום עומד?
הייתי עושה את ארון של התריס רק בעומק של 40 סמ' וכך תרויחי שיש של עוד 20 סמ' משמעותי לעבודה באפיה.

יש יותר מ-57 ס"מ, השיש הפינתי (וגם ההמשך שלו - לכיוון המקרר) הוא ברוחב 80 ס"מ - והתריס תופס 45 ס"מ מתוך ה-80. הקומקום - לא יודעת איפה בדיוק יעמוד, חשבתי ליד התריס.

כמו כן הייתי מגדילה את השיש עד אחרי העמוד

עד לאיפה להגדיל ? עד העמוד שצמוד לגז ? העמוד הזה בערך ברוחב 22 ס"מ

• הוסף לסימניות
הוא ברוחב 80 ס"מ
רוחב או עומק 80?
נראה שעומק 80 אבל פשוט חבל תעשי עומק של 40/45
וכך תרווחי שהשיש יהיה 57+35 ואז קיבלת פינת אפיה הגיונית.
עד לאיפה להגדיל ? עד העמוד שצמוד לגז ? העמוד הזה בערך ברוחב 22 ס"מ
כן ,לדעתי מראה יותר יפה. ואלי אפשר יותר, השאלה האם זה יתן משהו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....