כללי פשלה בעימוד, מי אמור לשאת באחריות ?

• פותח הנושא les
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
קבלתי ספר לעמד ולאחר שהספר נשלח לדפוס שם לב הלקוח שחסר כמה דפים שנפלו במהלך העימוד (שעד עכשיו אני לא מבין איך הם נפלו, אבל זאת המציאות!).
שאלתי, מי אמור לשאת באחריות האם המעמד שאצלו קרה התקלה, או שמא הלקוח שהיה אמור לעבור על הספר לפני השליחה לדפוס ?

• הוסף לסימניות
הלקוח אישר הגהה?
אישר העתק שמש?

• הוסף לסימניות
הלקוח. הוא זה שמכיר את הספר.
אם הוא אישר לדפוס- באחריותו...

• הוסף לסימניות
הלקוח היה לחוץ בזמן כך שלא היה לו הרבה זמן לעבור על החומר, בגדול הוא אישר את ההדפסה.

• הוסף לסימניות
בחוזה שלי יש סעיף שמכסה את זה. הנוסח הוא משהו כזה:
"על המעמד לא תחול שום אחריות על על טעויות בעימוד, וכן על טעויות בטקסט, אף אם הדבר נעשה בשוגג במהלך עבודת העימוד. מומלץ כי הלקוח ידפיס עותק של הספר לפני שליחתו לדפוס, על מנת למנוע עגמת נפש".

• הוסף לסימניות
גם אני כותב בדומה.
לא שילמו לי על הבאה לדפוס. ואיני מוכן לקחת שום אחריות על זה.

כותב בחוזה, שהפיצוי היחיד במקרה של תקלה הוא אספקת קובץ מתוקן.

• הוסף לסימניות
לי היה מקרה כזה והלקוח נענה להוספת דפים ע"י הדבקה (עלות זו ספגתי אני)

• הוסף לסימניות
אין דבר כזה שהלקוח לחוץ בזמן! זה תירוץ טוב להצדיק את הפאשלה מצידו ולהפיל אותה עליך.
אני לעולם לא מאשר הדפסה עד שהלקוח רואה העתק שמש מתחילה ועד סוף בעיון (לא לדפדף) מול דפי המקור (שמא נחתכה שורה וכד' טעויות מארץ הטעויות וכמו במקרה דנן) והוא חותם על כל עמוד!!!
הלקוח לחוץ? "לא רואה כבר בעיניים מרוב הגהות"? - להחתים אותו על נייר שאינך אחראי כלל לכל פאשלה שהיא שתתגלה לאחר ההדפסה. והיה אם חלילה בכל זאת זה קרה - שיקפוץ מצידי אלף פעם ויצרח ויזרוק את כל הספרים לפח. הלקוח ורק הלקוח - אחראי לחלוטין לתוצר הסופי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חי זך;833181:
אין דבר כזה שהלקוח לחוץ בזמן! זה תירוץ טוב להצדיק את הפאשלה מצידו ולהפיל אותה עליך.
למזלי הלקוח שלי לא הוריד מעצמו את האחריות, אני שאלתי כי חשבתי שגם עלי מוטלת האחריות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה