פתיחת עוסק פטור

• הוסף לסימניות
1. ללכת למשרד מעמ האחראי על אזור מגורייך ולפתוח תיק [חינם]
2. לפתוך תיק ברשות המיסים בצורה מקוונת או פקס
3.כנ"ל ב.ל. מקוון או פקס יש להצהיר על גובה ההכנסות המשוער לצורך קביעת תשלום מקדמות
במידה וההכנסות הם מתחת ל25% מהשכר הממוצע במשק לא תצתרכו לשלם ב.ל. ותיהו מוגדרים כלא עובד [וגם לא מבוטחים על זה חל"ד וכו'] נכון להים 25% כ2350 ש"ח לחודש
בתקופה הקרובה תקבלו מרשות המיסים דו"ח הצהרת הון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י lea smart;2406902:
מישהו יכול לומר לי אם לביטוח לאומי צריך להגיש דו"ח כל שנה או רק בפתיחת התיק בשנה הראשונה
בתודה מראש לעונים

אין צורך בדיווח שנתי לביטו"ל, הם מקבלים את כל הנתונים ממס הכנסה מהדוח השנתי של מס הכנסה.

• הוסף לסימניות
שאלה שמסקרנת אותי בתור עוסק פטור אחרי שעברתי על ההודעות כאן -
במידה וההכנסות שלי מהעסק עצמו פחותות מ 2,500 ש"ח בחודש, אך אני גם שכיר ויחד עם המשכורת ממקום העבודה אני כן עובר את ה 2,500 ש"ח - אני כן צריך לשלם לביטוח לאומי את המקדמות של העסק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלימלך צ;2407373:
שאלה שמסקרנת אותי בתור עוסק פטור אחרי שעברתי על ההודעות כאן -
במידה וההכנסות שלי מהעסק עצמו פחותות מ 2,500 ש"ח בחודש, אך אני גם שכיר ויחד עם המשכורת ממקום העבודה אני כן עובר את ה 2,500 ש"ח - אני כן צריך לשלם לביטוח לאומי את המקדמות של העסק?

הכנסות ממקום העבודה משלמים עליהם ביטו"ל דרך התלוש. ואין להם קשר לעסק העצמאי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י g2035;2374724:
נקודה חשובה

מי שהוא גם שכיר וגם עצמאי משלם ביטוח לאומי בשיעור יותר גדול

מומלץ להתייעץ ולקחת שירות יועץ מס.

משהו כתב כאן (לא מצליח למצוא את זה)
שאם הוא שכיר אז ממילא הוא משלם ביטוח לאומי ויש לו תלושים לכן הוא לא צריך לשלם ביטוח לאומי בתור עצמאי

לא הבנתי- בנוסף לתלושים (שמהם מופרש ביטוח לאומי) הוא צריך לשלם לביטוח לאומי מתוקף היותו עצמאי???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י solo;2407841:
משהו כתב כאן (לא מצליח למצוא את זה)
שאם הוא שכיר אז ממילא הוא משלם ביטוח לאומי ויש לו תלושים לכן הוא לא צריך לשלם ביטוח לאומי בתור עצמאי

לא הבנתי- בנוסף לתלושים (שמהם מופרש ביטוח לאומי) הוא צריך לשלם לביטוח לאומי מתוקף היותו עצמאי???

בוודאי!!! על כל שקל נוסף של הכנסה מעבודה משלמים גם ביטו"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A052;2407923:
בוודאי!!! על כל שקל נוסף של הכנסה מעבודה משלמים גם ביטו"ל.

ואם זה פחות מ 2300 ש"ח כלומר 'שאינו עונה להגדרות'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י solo;2407950:
ואם זה פחות מ 2300 ש"ח כלומר 'שאינו עונה להגדרות'

לכאורה אין לעובד שכיר את הפטור של "בעל הכנסה לא מעבודה" היות והוא כבר מרויח את הסכום מהעבודה כשכיר.
ולכן יהיה חייב בדמי ביטו"ל רגילים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A052;2407958:
לכאורה אין לעובד שכיר את הפטור של "בעל הכנסה לא מעבודה" היות והוא כבר מרויח את הסכום מהעבודה כשכיר.

גם עובד שכיר יכול להיות עצמאי שאינו עונה להגדרה.

כל עוד העבודה שלו היא לא מעבר למס' שעות מסויים (אני חושבת 10 לשבוע) והכ' אינה עולה על 25% מהשכר הממוצע בשוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כיף לקרוא;2374595:
בתור עוסקת פטור:

מנסיון הכי טוב לקחת רואה חשבון כאלף ש"ח לשנה שיתעסק עם הבירוקרטיה והטפסולוגיה, דברים שאפשר להסתבך ולהפסיד כסף או לא לדווח נכון ולשלם סתם, בגדול את לא משלמת למעמ ולמס הכנסה כלום.רק לרו"ח
יש כמה דברים שקשים לדיווח כמו : הצהרת הון. פתיחת תיק במעמ ובמס הכנסה וכו.. לדעתי שווה את הראש שקט

גם אני חשבתי כך ושילמתי 1500 ש"ח שנתי ליועץ מס, עד שהסבירה לי חברה שזה כל כך פשוט וחבל על הכסף. עדיין חששתי.

לפני שנתיים למדתי בקורס של F1, לעוסקים קטנים - הנה"ח עצמאית.
מה אני יגיד לכם. אני באמת לא מבינה על מה שמתי 1500 ש"ח בשנה.
שנה שעברה כבר הגשתי את הדוח של 2015 ועכשיו אני יגיש את 2016, סה"כ עבודה של שעה הכי הרבה, על כל שאלה שהיתה לי התקשרתי למרכז של F1 וענו לי.
והדוח היה מעולה.
וגם אם יהיה לי הצהרת הון להגיש ואני אחליט שאני לא רוצה לקחת סיכון, ב400 ש"ח, אני יכולה להגיש דרך יועץ מס, אז למה לשלם כל כך הרבה?

• הוסף לסימניות

גם עובד שכיר יכול להיות עצמאי שאינו עונה להגדרה.

כל עוד העבודה שלו היא לא מעבר למס' שעות מסויים (אני חושבת 10 לשבוע) והכ' אינה עולה על 25% מהשכר הממוצע בשוק.

עובד עצמאי שאינו עונה להגדרות- לא צריך לשלם ביטוח לאומי, זה סותר

יבוא צד שלישי ויכריע;)

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת
יש לי עוסק פטור שרשום על שמי במעמ ועל שם בעלי בביטוח לאומי
על שם מי מי מדווחים לביטוח לאומי?

• הוסף לסימניות
עוסק פטור צריך להיות רשום ע"ש העוסק במע"מ ובב"ל, ובמ"ה התיק הוא זוגי ובן הזוג הרשום נקבע בד"כ לפי בן הזוג שפתח ראשון את התיק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה