כללי צבע פנטון

• פותח הנושא m2
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מה הדרך הכי טובה למצא צבע פנטון תואם לצבע cmyk?

בספריה של הפנטון לא מצאתי צבע תואם.

תודה

• הוסף לסימניות
דרך הפוטושופ.
דרך פשוטה וגאונית כמעט. שרבים לא מכירים.

מגדירים מסמך בפרופיל צבע כמסמך דואטון (מורכב מפנטונים בלבד),
בריבוע הגדרת הצבע, מכניסים את ערכי הcmyk
ואח״כ מיד באותו חלון לוחצים על הלחצן שמעביר ל״ספריות צבע״ (לא זוכרת איך הלחצן בדיוק)
ברגע שעוברים לספריות, התוכנה מסמנת אוטומטית את צבע הפנטון הקרוב ביותר לערכים שהוגדרו המומלץ על ידה.

זו הדרך המהירה והקלה ביותר למצא צבע פנטון הקרוב ביותר לערכי פרוצס בלי להסתבך.
ובלי להדפיס את צבע הפרוצס בהדפסת דוגמא (כי הרי השוואה בין המסך לספרית הפנטון לעולם לא תיתן תוצאה אמינה)

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לנדא, תודה על התשובה המפורטת.

כשאני פותחת את המסמך ב- PS, אני רואה את האופציה 'דואטון' אבל אין אפשרות ללחוץ עליה.
מה ניתן לעשות כדי שהשינוי למצב 'דואטון' יתאפשר?

תודות!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י m2;2083178:
לנדא, תודה על התשובה המפורטת.

כשאני פותחת את המסמך ב- PS, אני רואה את האופציה 'דואטון' אבל אין אפשרות ללחוץ עליה.
מה ניתן לעשות כדי שהשינוי למצב 'דואטון' יתאפשר?

תודות!!!!

להפוך את המסמך בשלב ראשון ל-grayscale זה פותח את האופציה להפוך אותו לדואטון.

• הוסף לסימניות
לבחור פנטון זה קשקוש בלבוש אחד גדול.
הדרך הטובה ביותר לבחור צבע לפנטון? ללכת לבית דפוס, לראות את הצבעים בעיניים ולבקש את הקוד. זו הדרך הטובה ביותר.
(כמובן שקיימות אפשרויות בתוכנות של אדובי, ואפשר לכתוב על זה כמה מגילות)
אבל מה זה עוזר שבוחרים אותם דרך תוכנת מחשב? אני מתקשה להבין.
תוכנת מחשב דהיינו מסך מחשב - הרי שהמטרה היא לבחור צבע לדפוס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Ben2648;2083971:
לבחור פנטון זה קשקוש בלבוש אחד גדול.
הדרך הטובה ביותר לבחור צבע לפנטון? ללכת לבית דפוס, לראות את הצבעים בעיניים ולבקש את הקוד. זו הדרך הטובה ביותר.
(כמובן שקיימות אפשרויות בתוכנות של אדובי, ואפשר לכתוב על זה כמה מגילות)
אבל מה זה עוזר שבוחרים אותם דרך תוכנת מחשב? אני מתקשה להבין.
תוכנת מחשב דהיינו מסך מחשב - הרי שהמטרה היא לבחור צבע לדפוס.

ללכת לבית דפוס???
בשביל זה יש מניפת פנטון מודפסת...

ולתשומת לב השיטה שהבאתי לעיל לא בוחרת צבע לפי מראה עניים - מסך מחשב, יכול להיות אפילו שהצבע שהיא נותנת יראה על המסך שונה בהרבה ממראה הפרוצס, אלא נותנת את הפנטון שערכיו קרובים ביותר לצבע הפרוצס, וכך גם התוצאה שלו.

ככלל כדאי מאד מאד להתרגל לעבוד נכון עם צבעים
דהיינו לבחור צבעים לפי ערכים ולא לפי מראה עיניים/מסך.
צריך לדעת שא״ב בעבודה נכונה עם צבעים היא מודעות למרכיבי הצבע שבו משתמשים!!!!!

(לדוג׳ לא לשים ״אדום״ שנראה לי אדום אלא להשתמש ב- 100m 100y ולהוסיף ע״ז k ו-c לפי הצורך של הגוון,)
זה חוסך המון הליכות מיותרות לבית הדפוס, וברב המקרים חוסך עגמת נפש של סטיות צבע שלא אמורות לקרות....!

בעבודתי בבית דפוס אני נתקלת דבר יום ביומו בגרפיקאים שבאים ואומרים: ״למה יצא לי כזו סטיית צבע מוגזמת? שמתי ״בורדו״ ויצא לי ״ורוד״? וכדו׳, כאשר עיון קצר בערכי הצבע, מגלה שהוא כלל לא הבחין בערכים שבהם השתמש, ולא היתה לו טיפת מודעות למרכיבי הצבע...!!!!!!!
כך לדוגמא שימוש רק ב-m עם מעט k במסך לא מכוייל היה נראה לו כבורדו למרות שבפועל זה יוצא ורוד עז וכך הוא שלח....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה