מידע שימושי צהבת יילודים

• הוסף לסימניות
בלתק
עם נסיון מעייף של כל הסגולות הקיימות, ובסוף - דחיית בריתות - הדבר היעיל באמת זה המנורה אולטרא-סגולית ששמים בתינוקיה.
נראה לי שבמעייני הישועה שמים גם עם צהבת +14, (שזה יחסית נמוך אבל דוחה ברית ) - כי זה מוריד את הצהבת מייד ואז אפשר לעשות את הברית בזמן.
ופעם שמעתי שישש במודיעין עילית אברך שיש לו את המנורה הזו בדיוק בשביל זה- אבל אין לי פרטים.

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
קודם כל שולחת לך המון תמיכה , זה לא קל.
שנית , יש מישהי בב"ב שעושה את הבדיקות דם באופן פרטי והיא עדינה ורגישה ולתינוק פחות כואב וזה אמין ביותר .
שנית , תכשיטי זהב , הנקה- לי בבית חולים אמרו שיש חומר בחלב אם שמעכב את ההתפרקות של הצהבת . לכן שלבתי, כל 2 ארוחות נתתי תמ"ל .והיום ב"ה אין לזה טיפת השלכה .
לעורר את הילד שיהיה ערני מדי פעם (הצהבת מחלישה אותם והערנות מזרימה את הדם ומפרקת את זה )
להקפיד שיאכל ארוחה כל 3 שעות .
הצהבת בעצם יוצאת ביציאות. ככל שיאכל יותר טוב יהיו יותר יציאות .
וכמובן הכי חשוב תפילות בלי סוף.
הרבה מזל טוב ובריאות, נחת וגידול קל ושמח.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
לגבי הבדיקות: המכונה שבודקת דרך העור- אינה מדויקת!!!
לכן בודקים בה ורק אם זה גבולי- עושים בדיקת דם.
לפני שעושים בקופ"ח בדיקה, לברר אם התשובות מידיות,
יש קופות שיש להם מכשיר שבודק במקום!!! אפשר לעשות שם.
אם הם שולחים למעבדה- על כל דקה שעוברת, הערכים עולים, והבדיקה ממש לא נכונה
אולי זה המקום ללחוץ על הקופות שיקנו כזה מכשיר (ללאומית יש בסניף אחד)
יש 2 אנשים בב"ב שעושים בדיקת דם בבית- תוצאות מדויקות ובמקום!

לגבי הורדת צהבת,
ניסינו אבנים, הנקה, דג, שמש, ויטמין E, וכל הסגולות...
ומה שבסוף עזר היה...
שלושת המימדים!!!

• הוסף לסימניות
בלת"ק
יש סוג של צהבת שקשור לסוג הדם של האמא
אצלי בטפסים של האשפוז של הילד השלישי כבר היה כתוב האבחנה ABO COMLIMENTS
אם לילד יש סוג דם A/B/AB ולאמא יש O אז זה עלול לקרות כי בלידה ה אמא מפתחת מעין נוגדנים לסוג הדם של הילד שלה (כידוע O לא יכול לקבל דם מסוג אחר)
ואם זה קרה אצל ילד אחד אז הגוף מתפתח נוגדנים ובהריון הבא הצהבת אמורה להיות יותר חריפה וכן הלאה. לדברי הרופאים.
ואכן יש גם קשר לברזל, מכיון שהמנגנון של צהבת זהו הצטברות של בילרובין שמיוצר מכדוריות דם אדומות (הסיבות מגוונות) גם אני שמעתי את התיאוריה לא ליטוול ברזל בחודש האחרון, ומכיון שלא רציתי לקחת סיכון החמרתי ולא לקחתי חדשיים לפני. ואכן למרות שהייתה אמורה להיות צהבת יותר חריפה לדברי הרופאים לא היה צהבת כלל!!!
הרופא לא ידע להסביר לי למה, אמר שלפעמים זה קורה, אבל כמובן שצריך לבדוק אם זה שווה כי אני הגעתי עם מאגר ברזל נמוך מדי שגרם לכמה סיבוכים לאחר הלידה
כבר לא רלוונטי לפותחת האשכול, אבל הילדים שלי היו מאוד צהובים, וכן יש שוני בסוג דם,
את הקטן השההתי את חיתוך חבל הטבור איזה 10 דקות, לא זוכ3ת אבל המון זמן, ו... הוא לא היה צהוב בכלל!
הוא היה אדום מהרגיל, רופא בדק ואמר שהכל בסדר, וזהו.

• הוסף לסימניות
מנסיון שלי עם 4 בנים וכולם היו צהובים
בשנים האחרונות המדיניות של הבתי חולים השתנתה והם כמעט ולא מכניסים לאור אלא רק במספרים ממש ממש גבוהים שעוברים את ה20. לכן לא כדאי לסמוך על זה להורדת הצהבת לפני הברית. (הבנתי שהם גילו שזה יכול להזיק ולכן לא מסתכנים אם זה לא ממש קריטי).
מה שעזר לי עם הבן האחרון- תבלין כמון שהמליצו לי לאכול כפית ביום.
פשוט "ריססתי בכמון" כל מאכל שאכלתי מהיום השני ללידה כשהוא כבר היה עם צהבת של 14 בעליה
וב"ה הצהבת צנחה תוך יום וחצי ל9. והברית היתה בזמן ב"ה.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
לגבי הבדיקות: המכונה שבודקת דרך העור- אינה מדויקת!!!
לכן בודקים בה ורק אם זה גבולי- עושים בדיקת דם.
לפני שעושים בקופ"ח בדיקה, לברר אם התשובות מידיות,
יש קופות שיש להם מכשיר שבודק במקום!!! אפשר לעשות שם.
אם הם שולחים למעבדה- על כל דקה שעוברת, הערכים עולים, והבדיקה ממש לא נכונה
אולי זה המקום ללחוץ על הקופות שיקנו כזה מכשיר (ללאומית יש בסניף אחד)
יש 2 אנשים בב"ב שעושים בדיקת דם בבית- תוצאות מדויקות ובמקום!

לגבי הורדת צהבת,
ניסינו אבנים, הנקה, דג, שמש, ויטמין E, וכל הסגולות...
ומה שבסוף עזר היה...
שלושת המימדים!!!
מדוייק!!!

• הוסף לסימניות
שמנו תפוחים ירוקים בעריסה, זהב על התינוק
הצהבת לא כ"כ ירדה
יום לפני הברית קבלנו רעיונות נוספים
מקוים שתהיה ישועה

משחה להורדת צהבת: שטיינבערגער 02-6285162/ 0583264405 למרוח כל 3 שעות ( משחה קטנה שעולה 50 שח)
הרבה מים וסוכר ענבים
ויטמין D- 3 טיפות של 1000 לפני האוכל לפחות ביום שלפני.
להוריד הנקה לפחות יומים לפני הברית
יש שמיכה חשמלית של מדלה להורדת צהבת 02-6636557- מס' סניפים בארץ
אבן להורדת צהבת
טיפות הרב - 10 טיפות כל 3 שעות. ( בחנויות טבע 48 שח)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה