צילום במצלמת HD והורדה ל-SD

• הוסף לסימניות
עד היום עבדתי עם מצלמה שמצלמת על קלטות HI8 וכעת אני חושב לרכוש מצלמת HD עם דיסק קשיח, להוריד את החומר לפרמייר, ולאחר עריכה לייצא כ-SD.

ברצוני לשאול את אלו שמנוסים כבר:
1. האם ניתן לבצע את הפעולה כמו שעובדים עם קובץ SD רגיל, או שזה כרוך בפעולות מורכבות יותר?
2. מהן דרישות המערכת. האם נדרש לשם כך מחשב חזק במיוחד ?
3. האם הקובץ שנוצר בדיסק של המצלמה יוצא איכותי יותר מחומר שהורדתי מקלטת ?
4. האם החומר שצולם ב-HD והומר ל-SD יצא איכותי, יותר מחומר שצולם ב-SD ?
5. מה ההבדל באיכות בין HD לבין מה שצולם במצלמת 3CCD ?

תודה מראש על תשובותיכם המחכימות!
גם אין לכם תשובות לכל השאלות, אשמח אם תענו על מה שאתם כן יודעים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסי ח.;564809:
עד היום עבדתי עם מצלמה שמצלמת על קלטות HI8 וכעת אני חושב לרכוש מצלמת HD עם דיסק קשיח, להוריד את החומר לפרמייר, ולאחר עריכה לייצא כ-SD.

ברצוני לשאול את אלו שמנוסים כבר:
1. האם ניתן לבצע את הפעולה כמו שעובדים עם קובץ SD רגיל, או שזה כרוך בפעולות מורכבות יותר?
ניתן אך זה כרוך ברינדורים כבדים יותר וזמן ייצוא ארוך יותר
2. מהן דרישות המערכת. האם נדרש לשם כך מחשב חזק במיוחד ?
בהחלט
3. האם הקובץ שנוצר בדיסק של המצלמה יוצא איכותי יותר מחומר שהורדתי מקלטת ?
אין קשר
4. האם החומר שצולם ב-HD והומר ל-SD יצא איכותי, יותר מחומר שצולם ב-SD ?
לא, הוא יוצא פחות איכותי מחומר שצולם לכתחילה בSD
5. מה ההבדל באיכות בין HD לבין מה שצולם במצלמת 3CCD ?
HD זה הפרדה גבוהה/רזולוציה וCCD זה חיישן.

תודה מראש על תשובותיכם המחכימות!
גם אין לכם תשובות לכל השאלות, אשמח אם תענו על מה שאתם כן יודעים.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
וואו, איזו מהירות תגובה! מודה לך!

לגבי שאלה 5. אז מה היתרון של 3 חיישנים ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;564822:

אני מרגישה שאני צריכה ללמוד עוד על כל הנושא של המרות, קודקים, פורמטים...

אבל אם כבר נשאלה השאלה- חומר שצולם בHD ונסגר לבסוף כmpg 2 dvd יוצא איכותי יותר מחומר שצולם בSD?
(כי בהשוואה של 2 מצלמות באותה רמה, אחת HD ואחת MINI DV כשסגרתי מהחומר של שני המצלמות ל MPEG2 DVD התוצאה הסופית בHD היתה נראית איכותית יותר... אולי אני טועה? כשסגרתי לפורמטים כמו MPEG1 וכדו' החומר שצולם ב-HD היה נראה גרוע יותר)
תודה מראש על התשובה!

אה ו- מישהו מכיר אתר שיש בו חומר ללמוד על הנושא של הקודקים השונים, רנדורים וכו'...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסי ח.;564836:
וואו, איזו מהירות תגובה! מודה לך!

לגבי שאלה 5. אז מה היתרון של 3 חיישנים ?
לכל מצלמה יש חיישן בין אם היא HD או DV . למצלמות הביתיות יש חיישן אחד ולמקצעיות 3 חיישנים. היתרון ב3 חיישנים מתבטא בצילום תחת תנאי שטח ותאורה קשים, אך זה לא קשור לHD

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משמשית;564955:
אני מרגישה שאני צריכה ללמוד עוד על כל הנושא של המרות, קודקים, פורמטים...

אבל אם כבר נשאלה השאלה- חומר שצולם בHD ונסגר לבסוף כmpg 2 dvd יוצא איכותי יותר מחומר שצולם בSD?
רזולוציה של HD גבוהה פי כמה מDV, ובהמרה החדות יורדת בצורה כזו שצילום מלכתחילה בDV יביא תמונה חדה יותר מצילום HD שעבר המרה לDV. למה זה ככה? אני לא יודע אבל אני יברר את זה
(כי בהשוואה של 2 מצלמות באותה רמה, אחת HD ואחת MINI DV כשסגרתי מהחומר של שני המצלמות ל MPEG2 DVD התוצאה הסופית בHD היתה נראית איכותית יותר... אולי אני טועה? כשסגרתי לפורמטים כמו MPEG1 וכדו' החומר שצולם ב-HD היה נראה גרוע יותר)
במצלמה שלי ניכרת ירידה בחדות כשאני מצלם HD ומייצא את זה לDV.
יתכן ואני טועה, אך לפחות לפי הניסיון שלי חדות התמונה יורדת בסיטואציה המדוברת
תודה מראש על התשובה!

אה ו- מישהו מכיר אתר שיש בו חומר ללמוד על הנושא של הקודקים השונים, רנדורים וכו'...
יש איזה חתונה שצילמתי ועלתה ליוטיוב. את ה100 שוטים הראשונים צילמתי בטעות בHD. והסרט יצא בDV. שלחי לי הודעה בפרטי ואני ישלח לך לינק לצפיה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה